ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

Ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει τον Πορτογάλο (γεννημένο στην Ελβετία) αμυντικό Πέδρο Μέντες, που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ. Εξαιρετικός στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά μην του πεις να... προωθηθεί ή να κάνει παιχνίδι. Σε ποια ακόμα θέση μπορεί να προσφέρει.

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

Οι Γάλλοι “στέλνουν” και δεύτερο παίκτη από τον Ρεν στον ΠΑΟΚ μέσα σε μισό χρόνο, με τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως ο 26χρονος Πορτογάλος αμυντικός Πέδρο Μέντες βρίσκεται στο στόχαστρο του Δικεφάλου του βορρά.

Ο Πέντρο Μέντες παίζει κυρίως ως κεντρικός αμυντικός αλλά “στέκεται” και ως δεξί μπακ, και μέσω τουwyscoutμπαίνει στη “ζυγαριά” μαζί με Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Μαλεζά.

ΤΟ WHO IS WHO

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

Ο Πέδρο Μέντες έγραψε φέτος 19 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την φανέλα της Ρεν. Ο Πορτογάλος αμυντικός πέρασε τα τέσσερα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας αρχικά στη Β' Πορτογαλίας (Μασάμα και Σπόρτινγκ Β'), στη Β' Ελβετίας (Σερβέτ) την Β' Ισπανίας (Ρεάλ Μαδρίτης).

Ακολούθησαν δυο σεζόν στην Σέριε Α με την Πάρμα (31 συμ.) και άλλες δυο σεζόν στο Σαμπιονά με την Ρεν (44 συμ.)

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

Έχοντας κατά κύριο λόγο ρόλο κεντρικού αμυντικού, ακόμα και όταν αγωνίστηκε ως δεξί μπακ, ο Πέδρο Μέντες, όπως φαίνεται στον παραπάνω χάρτη δεν είναι... Λέο Μάτος, δηλαδή από εκείνους που θα επιχειρήσουν να ξεμυτίσουν από τον χώρο ευθύνης τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος, ο Πορτογάλος έγραψε μόλις 26 επιθετικές μονομαχίες, με μόλις τις οκτώ να έχουν καταγραφεί πάνω από τη μεσαία γραμμή, όπως φανερώνει και ο παρακάτω χάρτης με τις καταγεγραμμένες επιθετικές του μονομαχίες.

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

ΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Φέτος, ο Πέδρο Μέντες είχε 76 αμυντικές μονομαχίες, με ποσοστό επιτυχίας στο 68%, ενώ σε επίπεδο“1vs1”οι αμυντικές μάχες που έδωσε ήταν 52, με ποσοστό επιτυχίας στο 25%. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με γνώμονα τον ΠΑΟΚ την σεζόν που τελείωσε, το αντίστοιχο ποσοστό επιτυχίας για του Φερνάντο Βαρέλα ήταν στο 48%, του Στέλιου Μαλεζά στο 46% και του Χοσέ Κρέσπο στο36%.

Ο Πέδρο Μέντες κατέγραψε στο ενεργητικό του 117 κοψίματα (έξι ανά 90 αγωνιστικά λεπτά) και υπέπεσε σε 24 φάουλ, εκ των οποίων το ένα ήταν πέναλτι καθώς έγινε εντός της μεγάλης περιοχής. Στο αέρα είχε 76 μονομαχίες, με ποσοστό επιτυχίας στο 66%.

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

ΚΟΝΤΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Οheatmapτου Πορτογάλου δείχνει πως δεν είναι ο παίκτης που θα επιχειρήσει να “κουβαλήσει” τη μπάλα από τα όρια της μεγάλης περιοχής προς την μεσαία γραμμή για να τη μοιράσει. Βέβαια, θα πρέπει να τονιστεί πως η συγκεκριμένη απεικόνιση αποτυπώνεται καλύτερα σε ομάδες που έχουν κυριαρχικό ρόλο στο παιχνίδι, που έχουν κατοχή και αντιμετωπίζουν ομάδες οπισθοχωρημένες.

Οι κατά μέσο όρο σχεδόν 32 πάσες ανά 90 αγωνιστικά λεπτά (634 στο σύνολο) δεν λένε και πολλά για τον τρόπο παιχνιδιού της Ρεν, αντιθέτως ένα ένα στατιστικό του Πέδρο Μέντες λέει αρκετά.

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

Ο Πορτογάλος μέτρησε 127 μακρινές πάσες, που αντιστοιχούν σε έξι ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, με ποσοστό επιτυχίας το 50%, το οποίο είναι αρκετά ικανοποιητικό και δεν μπορεί να προσπεραστεί. Και μόνο ο υψηλός αριθμός μακρινών γεμισμάτων από την άμυνα μαρτυρά και το τρόπο ανάπτυξης της Ρεν.

ANALYSIS: Ο Πέδρο Μέντες που "κοιτάζει" ο ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK