Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ο πολιτικός που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής...

Το Contra.gr σκιαγραφεί το προφίλ του Ανδρέα Παπαμιμίκου τον οποίο οι πληροφορίες ήθελαν να αναλαμβάνει ποδοσφαιρική δράση στο πλευρό του Ιβάν Σαββίδη.

Ανδρέας Παπαμιμίκος: Ο πολιτικός που ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής...

Η είδηση ότι ο Ανδρέας Παμαμιμίκος προαλείφεται για πόστο στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αιφνιδίασε. Και αιφνιδίασε γιατί οι περισσότεροι εξ' ημών δεν γνωρίζαμε ότι ο άλλοτε γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο.

Μέλος της Εθνικής ομάδας Παίδων ο Παπαμιμίκος είχε βάλει ως στόχο ζωής να κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή. Τελικά όμως τον κέρδισαν οι Πολιτικές Επιστήμες, η Νομική και η...πολιτική η οποία στη ζωή του έχει βάλει το μεγάλο γκολ.

To 2010 η χρονιά-κλειδί

Ο Παπαμιμίκος γεννήθηκε (τον Νοέμβριο του 1979) και μεγάλωσε στη Λάρισα αλλά το πολιτικό του προφίλ το έχτισε στη Θεσσαλονίκη. Μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ από το πρώτο έτος των πανεπιστημιακών σπουδών του και αργότερο πρόεδρος της πανίσχυρης ΟΝΝΕΔΑ Θεσσαλονίκης, το τότε ανερχόμενο πολιτικό στέλεχος έβαζε βάζεις για να ανελιχθεί πάρα πολύ γρήγορα στην κομματική ιεραρχία.

Σημείο-κλειδί για την πολιτική του καριέρα είναι η εκλογή του στην προεδρία της ΟΝΝΕΔ το 2010, η πρώτη που έγινε ποτέ στην ιστορία της οργάνωσης από τη βάση. Απέναντί του ο Παπαμιμίκος είχε πολύ ισχυρό αντίπαλο, τον Κώστα Χατζή ο οποίος στηριζόταν από τον Γιώργο Μουρούτη, το δεξί χέρι του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

Παρά τα εις βάρος του προγνωστικά, ο Παπαμιμίκος κέρδισε καθαρά και για τρία χρόνια ηγήθηκε της ΟΝΝΕΔ. Το 2013 πια, όταν ο Σαμαράς είχε ήδη αναλάβει την Πρωθυπουργία της χώρας, ο 33χρονος τότε Λαρισαίος έγινε γραμματέας του κόμματος, ο νεότερος που τα έχει καταφέρει ποτέ να φτάσει σ' αυτή τη θέση.

Στη διάρκεια της θητείας του τήρησε ένα μάλλον συναινετικό προφίλ προσπαθώντας να φέρει κοντά τη σαμαρική με την καραμανλική και τη μητσοτακική πτέρυγα του κόμματος. Λόγω θέσης βρέθηκε επικεφαλής της ΚΕΦΕ και ως εκ τούτου χρεώθηκε το φιάσκο της αναβολής των εσωκομματικών εκλογών για την εκλογή του νέου προέδρου της ΝΔ. Εκείνες τις ημέρες ο καβγάς του με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε το γύρο των ΜΜΕ.

Η φιλία με τον Τζιτζικώστα

Στις εκλογές στήριξε, μάλλον διακριτικά, τον Απόστολο Τζιτζικώστα τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την πολιτική του σταδιοδρομία στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα στο παρελθόν ο Παπαμιμίκος είχε κατηγορηθεί ότι βρισκόταν πίσω από την "αντάρτικη" υποψηφιότητα του Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης η οποία βρέθηκε κόντρα στην επίσημη κομματική επιλογή του Γιάννη Ιωαννίδη.

Αν και οι σχέσεις του με τον Τζιτζικώστα πέρασαν κρίση, είναι πλέον σαφές ότι ο Παπαμιμίκος, με τα ισχυρά ερείσματα στη Θεσσαλονίκη, και ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας βρίσκονται και πάλι πολύ κοντά πολιτικά.

Και εδώ έρχεται ο ΠΑΟΚ

Και κάπου εδώ αρχίζει να πλέκεται το σενάριο της ενασχόλησής του με τον ΠΑΟΚ. Ανθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στη Νύφη του Θερμαϊκού, εραστής του ποδοσφαίρου (είχε χαρακτηριστικά δηλώσει πρόσφατα « Αν ισχύει αυτό που λένε, πως η πρώτη αγάπη είναι και παντοτινή, τότε δεν αποκλείεται μια μέρα να την ξανασυναντήσω. Εντάξει, δεν θα γίνω ποδοσφαιριστής σε τέτοια ηλικία... ίσως από άλλη θέση» ), με καλές σπουδές και ήδη μία σημαντική πολιτική καριέρα πίσω του (έστω και με τη σκιά της ανάμιξής του στην υπόθεση με την φερόμενη ως παράνομη χρηματοδότηση από συγκεκριμένη ΜΚΟ) θα έλεγε κανείς...γιατί όχι;

Τη δική της αξία έχει η πληροφορία ότι ο Παπαμικίκος διατηρεί σοβαρό δεσμό με τη Σόνια Σαββίδη, ανιψιά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, σχέση η οποία αν και έχει παρουσιαστεί πολλές φορές στο σχετικό Τύπο, δεν έχει διαψευστεί.

Κρατήστε, τέλος, και αυτό. Μετά τον Απρίλιο, όταν και θα διεξαχθεί το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θα πάψει να είναι γραμματέας του κόμματος. Με δεδομένο ότι δεν είναι καν βουλευτής, ο μόλις 37χρονος πολιτικός επιστήμονας και δικηγόρος δεν αποκλείεται να αναζητήσει νέες επαγγελματικές προκλήσεις. Ισως και μακριά από την πολιτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Δημοψήφισμα για τη νέα Τούμπα θα κάνει ο Σαββίδης

News 24/7

24MEDIA NETWORK