CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Μαουρίτσιο και Ζοσουέ φαίνεται να είναι οι δυο εσωτερικοί μέσοι που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της λίστας των ανθρώπων του Δικεφάλου του βορρά. Τα αγωνιστικά τους χαρακτηριστικά ταιριάζουν στα θέλω του Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς. TοContra.gr τους παρουσιάζει μέσωWyscoutκαιFootball Manager.

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ
josue mauricio

Ο 28χρρονος Βραζιλιάνος Ζοσέ Ντα Σιλβέιρα Μαουρίτσιο Τζούνιορ αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Ζενίτ, από την οποία έμεινε ελεύθερος στα μέσα Ιουλίου. Στην κατανομή των αγωνιστικών του ενεργειών, το τελείωμα φάσεων καταλαμβάνει το 25% και σε αυτό δεν έχει συμβάλει μόνο η διάθεσή τουνα σουτάρει, αλλά και η ανάληψη εκτέλεσης φάουλ όταν αυτά κερδίζονται στα πέριξ του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής.

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Ο 27χρονος Πορτογάλος Φιλίπε Σοάρες Ζοσουέ Πεσκέιρα αγωνίστηκε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν στην Γαλατάσαραϊ ως δανεικός από την Πόρτο και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του καθώς δεν βρίσκεται στα πλάνα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Στην Τουρκική ομάδα αγωνίστηκε περισσότερο ως επιτελικός μέσος και το 36% που καταλαμβάνουν οι τελικές πάσες στην κατανομή των ατομικών του ενεργειών φαντάζει λογικό με βάση τη θέση στην οποία έπαιξε.

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΕBOX TO BOXΠΑΤΗΜΑΤΑ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Μπορεί ο βασικός χώρος ευθύνης τους να διέφερε, με βάση τα θέλω του προπονητή τους κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, όμως τόσο ο Μαουρίτσιο όσο και ο Ζοσουέ έχουν τα χαρακτηριστικά τουbox to boxπαίκτη αρχικά με βάση τα αποτελέσματα του θερμικού τους χάρτη, ο οποίος τους “παρουσιάζει” να έχουν καταγράψει δραστηριότητα σχεδόν σε όλο το μήκος και πλάτος του χώρου ανάμεσα στις δυο μεγάλες περιοχές.

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΑ ΔΥΧΤΙΑ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Ο Μαουρίτσιο σημείωσε συνολικά δυο τέρματα ενώ ο Ζοσουέ τέσσερα, με τον Βραζιλιάνο να έχει σκοράρει δις εντός περιοχής και τον Πορτογάλο να έχει σημειώσει τα δυο από τα τέσσερα τέρματα με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής.

ΟΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΠΑΣΕΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Στον Μαουρίτσιο έχει καταμετρηθεί μια ασίστ και στον Ζοσουέ έξι, με την διαφορά να έχει να κάνει και με τον αρχικό χώρο ευθύνης των δυο παικτών, καθώς ο Βραζιλιάνος ξεκινούσε το παιχνίδι του πολύ πιο χαμηλά από όσο ο Ζοσουέ στην Γαλατά.

ΟΙ ΤΕΛΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Σε αυτό το τομέα, αμφότεροι επιχειρούσαν κατά μέσο όρο δυο σουτ ανά 90 αγωνιστικά λεπτά, με τον θερμικό χάρτη καταγραφής των 31 σουτ του Μαουρίτσιο και των 38 του Ζοσουέ να δείχνει πως έψαχναν το πόδι τους όταν είχαν ανοικτό πεδίο στο ύψος της μεγάλης περιοχής.

ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Μπορεί ο Μαουρίτσιο να έγραψε σχεδόν τις μισές από όσες ο Ζοσουέ σε σύνολο (73 ο Βραζιλιάνος και 124 ο Πορτογάλος) όμως, με τον δεύτερο να έχει μετρήσει περισσότερα αγωνιστικά λεπτά ο μέσος όρος φέρνει τον Μαουρίτσιο να έχει 4,5 ανά 90μ λεπτά και τον Ζοσουέ έξι ανά 90 λεπτά. Το ποσοστό επιτυχίας του Μαουρίτσιο ήταν στο 84% και του Ζοσουέ στο 72%. Ο θερμικός χάρτης επιβεβαιώνει πως αμφότεροι κινούνται σε μεγάλο φάσμα του αγωνιστικού χώρου.

ΟΙ ΝΤΡΙΠΛΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Σε επίπεδο ντρίπλας σε αντίπαλο, ο Μαουρίτσιο επιχείρησε 37 με ποσοστό επιτυχίας στο 81% και ο Ζοσουέ 31με ποσοστό επιτυχίας στο 81%. Είναι χαρακτηριστικό πως με βάση τον θερμικό τους χάρτη, αμφότεροι έχουν επιχειρήσει ντρίπλα και εντός της αντίπαλης μεγάλης περιοχής.

ΠΑΣΕΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Σε αυτό το τομέα, στις πάσες από τις οποίες προήλθε τελική προσπάθεια συμπαίκτη τους, ο Μαουρίτσιο (έγραψε τέσσερις) υστερεί έναντι του Ζοσουέ (έγραψε 15) κάτι το αναμενόμενο με δεδομένο πως ο Πορτογάλος αγωνιζόταν κυρίως ως επιτελικός μέσος.

ΠΑΣΕΣ ΣΤΟΝ “ΦΟΥΝΤΑΡΙΣΤΟ”

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Παρόμοια είναι και η διαφορά για Μαουρίτσιο και Ζοσουέ στις πάσες με στόχο τον συμπαίκτη που κινείται ανάμεσα στους δυο αντίπαλους αμυντικούς. Ο Μαουρίτσιο επιχείρησε οκτώ με ποσοστό επιτυχίας στο 75% και ο Ζοσουέ 33, με το δικό του ποσοστό επιτυχίας να είναι χαμηλό, καθώς έφτασε μόλις στο 24%.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΑΣΕΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Ο Ζοσουέ φαίνεται πως αρέσκεται στην αναζήτηση της μακρινής πάσας σε σχέση ε τον Μαουρίτσιο. Πέρυσι, ο Μαουρίτσιο κατέγραψε 41 πάσες (2,5 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 41% και ο Ζοσουέ έγραψε 93 πάσες (4,5 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 56%.

ΑΜΥΝΤΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Σε αυτό το τομέα, η διαφορά των δυο παικτών – όσον αφορά την περσινή σεζόν – είναι ορατή σε όλους τους “τομείς”. Αρχικά, ο θερμικός χάρτης δείχνει πως ο Ζοσουέ είναι πιο “δραστήριος” αν και αγωνιζόταν ως επιτελικός μέσος ως επί το πλείστον. Ο Μαουρίτσιο έγραψε 56 διεκδικήσεις μπάλας (3,4 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 60% και ο Ζοσουέ έγραψε 103 (5 ανά 90λεπτο) με ποσοστό επιτυχίας στο 50%.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΤΡΙΠΛΑΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Τόσο το ποσοστό επιτυχίας αντιμετώπισης ντρίπλας του Μαουρίτσιο (81%) όσο και αυτό του Ζοσουέ (84%) είναι υψηλό, με τους δυο παίκτες να έχουν δώσει 37 και 31 μονομαχίες αντίστοιχα. Στην “ανάγνωση” του θερμικού χάρτη, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως οι μισές από τις μονομαχίες απέναντι σε ντρίπλα είναι πάνω από τη μεσαία γραμμή, κάτι που για τον Μαουρίτσιο (αγωνιζόταν κυρίως ως αμυντικό χαφ) δείχνει ότι πιέζει ψηλά.

ΚΟΨΙΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Σε αυτό το τομέα, η “υπεροχή” του Μαουρίτσιο έναντι του Ζοσουέ ήταν αναμενόμενη με βάση την θέση στην οποία αγωνιζόταν. Ο Βραζιλιάνος είχε 63 (σχεδόν 4 ανά 90λεπτο) ενώ ο Ζοσουέ είχε 44 ( σχεδόν 2 ανά 90λεπτο).

ΟΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΦΑΣΕΙΣ

Ο Μαουρίτσιο δείχνει να αρέσκεται να εκτελεί απ' ευθείας φάουλ (μέτρησε δέκα εκτελέσεις πέρυσι) και ο Ζοσουέ αναλαμβάνει εκτελέσεις κόρνερ, κυρίως από τα αριστερά.

Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩFOOTBALL MANAGER

CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ
CRASH TEST: Μαουρίτσιο - Ζοσουέ

Συμπερασματικά, με βάση την καταγραφή των αγωνιστικών του δεδομένων, Μαουρίτσιο και Ζοσουέ ξεκινούν από διαφορετική αφετηρία εντός γηπέδου, αλλά δείχνουν να έχουν στοιχεία“all around”παίκτη στη μεσαία γραμμή. Αυτή είναι η μια θετική ανάγνωση, αλλά το αρνητικό του συγκεκριμένου χαρακτηριστικού είναι πως δεν έχουν ένα “ξεκάθαρο” τομέα στον οποίο μπορούν να είναι καλύτεροι από κάθε άλλον.

News 24/7

24MEDIA NETWORK