"Δεν μοιάζει μόνο εμφανισιακά με τον Ζλάταν ο Πρίγιοβιτς"

Ο πρώην προπονητής της Λέγκια Βαρσοβίας, Μπέσνικ Χάσι, ανέλυσε στον Sport24 Radio, το αγωνιστικό προφίλ του νέου μεταγραφικού αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και αναφέρθηκε στο πόσο γρήγορα θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα.

"Δεν μοιάζει μόνο εμφανισιακά με τον Ζλάταν ο Πρίγιοβιτς"

Αναλυτικά όσα είπε:

Το αγωνιστικό προφίλ του ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς: " Στην Λέγκια που συνεργαστήκαμε έκανε βήματα μπροστά στην καριέρα του. Είναι ένας παίκτης με προσωπικότητα. Δεν μοιάζει μόνο εμφανισιακά με τον Ιμπραΐμοβιτς, αλλά και με τον τρόπο που παίζει. Είναι ένας κλασικός επιθετικός, ακριβώς όπως το έχετε στο μυαλό σας. Μπορεί να παίξει στο 4-4-2, αλλά και στο 4-3-3. Είναι ψηλός επιθετικός και μπορεί να παίξει πολύ άνετα μέσα στην περιοχή".

Σε ποιο σύστημα μπορεί να αποδώσει καλύτερα: "Είναι ψηλός, οπότε μπορεί να συνδυαστεί με έναν ακόμα παίκτη που μπορεί να είναι μικρότερος σε σωματοδομή. Για μένα είναι καλύτερα να παίξει μόνος του, με σύστημα 4-3-3. Αυτή είναι η δική μου οπτική γωνία, όπως τον προπόνησα. Αν παίξει μόνος του στην επίθεση στο 4-3-3 μπορεί να κάνει την ζημιά. Είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, λόγω σωματοδομής. Μπορεί να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε αυτό το τομέα. Θέλει ακόμα βελτίωση στο τελείωμα των φάσεων".

Για το αν μπορεί να προσαρμοστεί γρήγορα: "Νομίζω σε αυτούς του έξι μήνες (σ.σ. μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου) θα έχει τον χρόνο να προσαρμοστεί και να αποδείξει την ποιότητα του. Με βάση το βιογραφικό του, σε πόσες ομάδες και χώρες έχει αγωνιστεί, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα να προσαρμοστεί, άλλωστε μιλάει και αγγλικά και θα τον βοηθήσει αυτό. Σαν χαρακτήρας είναι… Βαλκάνιος, οπότε νομίζω θα μπορέσει να κάνει καλό στον ΠΑΟΚ".

Για τον χαρακτήρα του: " Εκ πρώτης όψεως και λόγω αναστήματος, μπορεί να μοιάζει λίγο αυστηρός, αλλά είναι πάρα πολύ ευγενικό παιδί. Επειδή ζω στο Βέλγιο, γνωρίζω ότι τον ήθελε και η Γάνδη, αλλά προτίμησε τον ΠΑΟΚ, γιατί θεώρησε ότι θα είχε πιο πολλές ευκαιρίες εκεί. Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Θα τον αγαπήσουν οι συμπαίκτες του".

Για το αν είχε πρόταση να αναλάβει την τεχνική ηγεσία κάποιας ελληνικής ομάδας ή αν θα τον ενδιέφερε αυτό το ενδεχόμενο: "Εχω αντιμετωπίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό και ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Νομίζω όμως ότι ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν το ίδιο καλό επίπεδο και θα ήθελα σίγουρα να δουλέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα στο μέλλον".

News 24/7

24MEDIA NETWORK