Δημοψήφισμα για τη νέα Τούμπα θα κάνει ο Σαββίδης

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης προχωράει την υπόθεση της κατασκευής νέου Προπονητικού Κέντρου, έχοντας διαδοχικές επαφές για την αγορά του πρώην στρατοπέδου Κατατάσιου, στο οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί -παράλληλα- μία νέα... Τούμπα! Διαβάστε τις σκέψεις του ισχυρού παράγοντα του "Δικεφάλου".

Δημοψήφισμα για τη νέα Τούμπα θα κάνει ο Σαββίδης
Σαββίδης-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το θέμα της κατασκευής προπονητικού κέντρου και η προοπτική δημιουργίας νέου γηπέδου απασχολούν τον Ιβάν Σαββίδη και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και αρκετό καιρό. Οι στενοί συνεργάτες του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ έχουν αφήσει στην άκρη την εναλλακτική λύση της Θέρμης και ρίχνουν το βάρος σε δύο μέτωπα: Στην αναμόρφωση του οικοπέδου της Τούμπας και στην εκμετάλλευση της περιοχής του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου.

Και στα δύο υπάρχει εμπλοκή του ταμείου Εθνικής Άμυνας με τους ανθρώπους του οποίου στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα έχουν ραντεβού την Τετάρτη (16/3). Αυτό θα γίνει πιθανόν το απόγευμα σε εγκαταστάσεις του Γ' Σώματος Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Τι μπορεί να προκύψει από αυτό το ραντεβού; Καταρχήν, συμφωνία για εκμετάλλευση του περιβάλλοντα χώρου της Τούμπας. Ήδη από το πρωί ακούγεται έντονα από το περιβάλλον του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι το μίσθωμα που προτείνει ο ΠΑΟΚ για ενοικίαση του χώρου για 49 χρόνια καλύπτει τα "θέλω" του ταμείου Εθνικής Άμυνας.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί τον περιβάλλοντα χώρο για να φτιάξει μια εξτρά ζώνη ασφαλείας στην οποία θα γίνεται προέλεγχος όσων πάνε στο γήπεδο και θα βοηθήσει να αποφευχθούν κρούσματα επεισοδίων. Επιπλέον τον χώρο θα εκμεταλλευτεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για άλλες χρήσεις καθώς και για την δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ.

Ο φάκελος Καρατάσιου

Το δεύτερο θέμα συζήτησης θα είναι το ενδεχόμενο συμφωνίας για εκμετάλλευση του χώρου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση (συνολικά φτάνει τα 700 στρέμματα) πάνω από το κέντρο της Θεσσαλονίκης κοντά στον Περιφερειακό την οποία ο Ιβάν Σαββίδης σκέφτεται να κάνει προπονητικό κέντρο με 10 γήπεδα, ξενοδοχείο, λουτρά και αν λάβει και την έγκριση της πλειοψηφίας του κόσμου του ΠΑΟΚ και νέο γήπεδο χωρητικότητας 30.000 θεατών.

Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν διάφορες νομικές παράμετροι που θα πρέπει να εξεταστούν. Για παράδειγμα λέγεται ότι για να γίνει παραχώρηση για 50 ή παραπάνω χρόνια θα πρέπει η διαδικασία να γίνει μέσω του ΤΑΥΠΕΔ. Όλα αυτά θα εξεταστούν την Τετάρτη και δεν αποκλείεται να παρθεί και κάποια σημαντική απόφαση.

Θα κάνει γκάλοπ στον κόσμο για το γήπεδο

Σε ό,τι έχει να κάνει με το θέμα του νέου γηπέδου, θυμίζουμε ότι κατά το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη ο Ιβάν Σαββίδης είχε ξεκαθαρίσει ότι θα κάνει μία μεγάλη έρευνα απευθυνόμενος στον κόσμο του ΠΑΟΚ για να δει αν θέλει την ανακαίνιση της Τούμπας ή την κατασκευή νέου γηπέδου σε άλλο χώρο. Προφανώς εφόσον κάνει όλη την διαδικασία για το στρατόπεδο Καρατάσιου, ο Ιβάν Σαββίδης θα απευθυνθεί στους οπαδούς του "Δικεφάλου" αναλύοντάς τους τα δεδομένα ξεχωριστά για Τούμπα και Καρατάσιου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK