Γι' αυτό άντεξε ο Ίβιτς και τους "έφαγε" όλους...

Ο Βλάνταν Ίβιτς και οι προκάτοχοί του. Ο Αντώνης Τσακαλέας ξεψαχνίζει τον νυν και τους πρώην προπονητές του ΠΑΟΚ εξηγώντας πώς και γιατί έχει αντέξει ο Σέρβος στον πάγκο. Ποια τα πρόσωπα-κλειδιά σε κάθε περίπτωση και τ' αποτελέσματα που... έδιωξαν τους Δώνη, Στέφενς, Αναστασιάδη και Τούντορ.

Γι' αυτό άντεξε ο Ίβιτς και τους "έφαγε" όλους...

Ο Βλάνταν Ίβιτς σπάει και τρίτο "ρεκόρ" στην εποχή Σαββίδη στον ΠΑΟΚ, κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που κατάφερε να σπάσει τα άλλα δυο.

Αρχικά έγινε ο πρώτος προπονητής που κάθισε στον πάγκο του Δικεφάλου του βορρά στο τελευταίο παιχνίδι μιας σεζόν και στο πρώτο της επόμενης. Το γεγονός αυτό τον βοήθησε να σπάσει και το ρεκόρ του μακροβιότερου προπονητή από τον Αύγουστο του 2012 και μετά. Και τώρα, βρίσκεται μια ανάσα από τα γράψει τα περισσότερα παιχνίδια στον πάγκο των "ασπρόμαυρων" από κάθε έναν από τους τέσσερις προκατόχους του.

Απαντήσεις για το τρόπο με τον οποίο κατάφερε να αντέξει υπάρχουν και ουσιαστικά αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο αν συνδυάσει κανείς το τι συνέβη στις προηγούμενες περιπτώσεις. Το γιατί άντεξε ο Βλάνταν Ίβιτς είναι μια... συνέχεια στο γιατί δεν άντεξε ο Γιώργος Δώνης, ο Χούουμπ Στέφενς, ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο Ιγκόρ Τούντορ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΩΝΗΣ: 42 ΑΓΩΝΕΣ (26Ν - 9Ι - 7Η, 69 - 31 γκολ)

Πως βρέθηκε στον ΠΑΟΚ

Ο Γιώργος Δώνης τελείωσε την σεζόν 2011-12 στον πάγκο των φιλοξενούμενων του γηπέδου της Τούμπας, φεύγοντας μάλιστα ως νικητής από το "σπίτι" των ασπρόμαυρων. Μια νίκη που έστειλε τον ΠΑΟΚ στην τελευταία θέση της βαθμολογίας των πλέι οφ, αλλά όχι και στον δεύτερο προκριματικό γύρο, καθώς η αδυναμία της ΑΕΚ να εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής, έφερε τους ασπρόμαυρους ένα σκαλί πιο πάνω.

Ο Ζήσης Βρύζας, ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (είχε αναλάβει τον Ιανουάριο του 2012, μετά την παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει μετά τη νίκη – πρόκριση του.... Ατρομήτου του Γιώργου Δώνη μέσα στην Τούμπα) είχε κάνει την προεργασία του για τον Γιώργο Δώνη. Ο Παντελής Κωνσταντινίδης που εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή είχε προτείνει την παραμονή του Λάζο Μπόλονι, έχοντας πείσει τον Ρουμάνο να μειώσει τις αποδοχές του. Ο ΠΑΟΚ δεν θέλησε να του ανανεώσει το συμβόλαιο, ο Μπόλονι (και μαζί του ο Κωνσταντινίδης) πέρασε την πόρτα της εξόδου και ο Γιώργος Δώνης ανέλαβε τα ινία των ασπρόμαυρων.

Ποιος ήταν τεχνικός διευθυντής

Εδώ, τα πράγματα αρχίσουν να μπλέκουν... Ο Γιώργος Δώνης βρήκε στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή τον Γιώργο Γεωργιάδη, με τον οποίο έκαναν όλες τις μεταγραφικές κινήσεις το καλοκαίρι του 2012, χωρίς την εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη. Οι δυο τους είχαν καλή επικοινωνία, έχοντας περάσει αρκετά ως παίκτες στον Παναθηναϊκό, από τον οποίο έφυγαν για να βρεθούν στην Πρέμιερ Λιγκ.

Πριν από την ολοκλήρωση του 2012, ο Ιβάν Σαββίδης πρόσθεσε στην εξωαγωνιστική “μηχανή” του ΠΑΟΚ τον Γκέρμαν Τσιστιακόφ. Ο Λιθουανός είχε τη ταμπέλα του “συμβούλου” αλλά σύντομα αποδείχθηκε πως λειτουργούσε ως... “λίγο από”. Διότι ο Τσιστιακόφ ήταν λίγο από τεχνικός διευθυντής, λίγο από γενικός αρχηγός, λίγο από αντιπρόεδρος. Στη πορεία, ο Γιώργος Γεωργιάδης έκανε ένα βήμα πίσω, ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ ένα βήμα μπροστά και τον Ιανουάριο οι μεταγραφές ήταν επιλογές του Λιθουανού συμβούλου.

Γι' αυτό άντεξε ο Ίβιτς και τους "έφαγε" όλους...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο αποτέλεσμα τον έφθειρε

Οι μέρες που μεσολάβησαν από το πρώτο μέχρι το δεύτερο παιχνίδι με την Καλλιθέα για το κύπελλο κύλισαν... βασανιστικά. Ο ΠΑΟΚ είχε ηττηθεί στο “Ελ πάσο” με 2-0 και η προοπτική του κυπέλλου, που αποτελούσε τον άμεσο στόχο του Σαββίδη στη προσπάθειά του να μπει δυναμικά στην ποδοσφαιρική σκηνή της Ελλάδας, κλονίστηκε. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ θέλησε να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου του Δώνη, ζητώντας του ουσιαστικά να υπογράψει πως... θα πληρωθεί μόνο αν πάρει το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στο δεύτερο παιχνίδι με 6-0, αλλά η αντίστροφη μέτρηση είχε αρχίσει σε άλλο επίπεδο...

Ποιο πρόσωπο τον έφθειρε

Γιώργος Δώνης και Πάμπλο Γκαρσία τα... έφτιαξαν από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του Έλληνα τεχνικού στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Στο Ισραήλ, ο Δικέφαλος του βορρά επικρατεί της Μπνέι Γεχούντα και έχει στο τσεπάκι του τη πρόκριση στα πλέι οφ. Ο Γκαρσία αγωνίζεται σε όλο το 90λεπτο αν και φαινόταν ότι δε θα μπορούσε να το βγάλει και έρχεται ο πρώτος από τους αρκετούς μυϊκούς τραυματισμούς.

Ο Ουρουγουανός τα έχει με τον Έλληνα τεχνικό διότι θεωρεί ότι δεν τον βοηθά για να βοηθήσει την ομάδα, και ο Έλληνας τεχνικός τα έχει με τον Ουρουγουανό διότι θεωρεί πως δεν τον βοηθά για να υπάρχει ηρεμία στα αποδυτήρια. Σε μια εποχή που αν ο Γκαρσία ξεκινούσε να πάει με τα πόδια στην Αθήνα και έλεγε ακολουθήστε με, όταν θα έφτανε στο Σχηματάρι, θα υπήρχε ουρά από ΠΑΟΚτσήδες μέχρι τα Μάλγαρα, η πλάστιγγα γέρνει προς τη μεριά του Ουρουγουανού, με τον Δώνη να δέχεται απειλές έξω από την Τούμπα, έξω από το προπονητικό κέντρο και να φτάνει να κινείται με σεκιούριτι στις διαδρομές από το σπίτι του μέχρι την Τούμπα.

Ποιο αποτέλεσμα τον τελείωσε

Η ήττα με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης στο δεύτερο ημιτελικό του κυπέλλου, με την οποία οι Αρκάδες προκρίθηκαν στον τελικό έφερε την καταγγελία του συμβολαίου του Γιώργου Δώνη από τον Ιβάν Σαββίδη, σε ένα φινάλε αρκετά επεισοδιακό με δικαστικές διαμάχες, αποζημιώσεις, απειλητικά sms και πολλά άλλα.

ΧΟΥΟΥΜΠ ΣΤΕΦΕΝΣ: 45 ΑΓΩΝΕΣ (26Ν - 9Ι - 10Η, 84-45 γκολ)

Πως βρέθηκε στον ΠΑΟΚ

Με τον ΠΑΟΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ιβάν Σαββίδης ήθελε έναν προπονητή “όνομα”, έναν προπονητή που να του γεμίζει το μάτι, έναν προπονητή για τον οποίο δε θα έλεγε όχι σε ένα επταψήφιο συμβόλαιο. Ο Ζήσης Βρύζας είχε προτείνει τον Ντομίγκο Πασιέντσια, με τον Πορτογάλο να μην γεμίζει το μάτι στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ που έφερε στην Θεσσαλονίκη προπονητή με Ευρωπαϊκό τίτλο στο παλμαρέ του. Ο Σαββίδης μάλιστα έβαλε το χέρι στην τσέπη… μπροστά για να πείσει τον Ολλανδό να έρθει στην Ελλάδα.

Ποιος ήταν τεχνικός διευθυντής

Ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ ήταν σύμβουλος και τεχνικός διευθυντής, ο Ζήσης Βρύζας ήταν πρόεδρος και τεχνικός διευθυντής, ο Γιώργος Γεωργιάδης ήταν βοηθός αλλά είχε υπάρξει στο παρελθόν και τεχνικός διευθυντής. Ο Χούουμπ Στέφενς είχε στο περιβάλλον του ανθρώπους που είτε λίγο είτε πολύ, είχαν “άκρες” στην Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά. Είχαν ψάξει στο παρελθόν, είχαν ανθρώπους να απευθυνθούν. Όμως και ο Ολλανδός είχε… ανθρώπους να απευθυνθούν, καθώς ο γιος του είχε γραφείο εκπροσώπησης παικτών….


Γι' αυτό άντεξε ο Ίβιτς και τους "έφαγε" όλους...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο αποτέλεσμα τον έφθειρε

Ο Ιβάν Σαββίδης μαζί με τον γιο του… κατεβαίνουν στον Πειραιά για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, με τον ΠΑΟΚ να χάνει με 4-0. Η διαφορά ανάμεσα στους ερυθρόλευκους και τους ασπρόμαυρους υπήρχε ήδη, αλλά αυτή η ήττα ήταν βαριά για τον οργανισμό του ΠΑΟΚ. Για έναν οργανισμό που…. έψαχνε ευκαιρία να μπει στο μάτι των πρωταθλητών. Μπορεί ο Δικέφαλος του βορρά να είχε πάρει την πρόκριση για τους 32 του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά δεν αποδείχθηκε αρκετό για να κρατήσει τον Στέφενς ήταν ήρθε η αμφισβήτηση. 


Ποιο πρόσωπο τον έφθειρε

Στην περίπτωση του Στέφενς, δεν υπήρχε κάποιο πρόσωπο. Ο ΠΑΟΚ ήταν σταθερά δεύτερος στην βαθμολογία, με τη πρώτη μάχη κόντρα στον Ολυμπιακό, αυτή στο πρωτάθλημα, να έχει χαθεί. Στη συνέχεια, η κλήρωση του κυπέλλου έφερε τους ερυθρόλευκους στο δρόμο με τους ασπρόμαυρους. Οι κακές γλώσσες έλεγαν πως ο Γιώργος Γεωργιάδης… περίμενε την δεύτερη θητεία του και την επεδίωξε “τρώγοντας” τον Στέφενς, όμως αυτό απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι παίκτες είχαν χάσει την εμπιστοσύνη τους στον Ολλανδό. 


Ποιο αποτέλεσμα τον τελείωσε

Ο ΠΑΟΚ προηγείται με 2-0 στη Κρήτη επί του Εργοτέλη και το παιχνίδι ολοκληρώνεται με 2-2. Ενόψει των δυο ημιτελικών κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. ο Ιβάν Σαββίδης προχώρησε στην αλλαγή προπονητή περισσότερο για το λεγόμενο “ηλεκτροσόκ”.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: 38 ΑΓΩΝΕΣ (19Ν - 6Ι - 13Η, 65-47 γκολ)

Πως βρέθηκε στον ΠΑΟΚ

Η πρόσληψη του Άγγελου Αναστασιάδη ήταν πιο άμεση και από αυτή του Γιώργου Δώνη. Ο ΠΑΟΚ έμεινε ακέφαλος για λιγότερες από 48 ώρες. Ο Ιβάν Σαββίδης το πήρε πάνω του. Σε συναντήσεις που είχε τις επόμενες ημέρες του χαμένου τελικού κυπέλλου από τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν άνθρωποι που έπεισαν τον Ιβάν Σαββίδη ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης, με ό,τι εκείνος “κουβαλά” ως νοοτροπία, ως “παρουσιαστικό”, ως παρελθόν, μπορεί να φέρει στον ΠΑΟΚ αυτό που εκείνος επιθυμεί.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ προερχόταν από μια σεζόν στην οποία πορεύτηκε με τον προπονητή που βρήκε, την επόμενη σεζόν έφερε “έναν από τους πιο ακριβούς τεχνικούς“ και τώρα πήγαινε σε μια εκ διαμέτρου αντίθετη λύση. Την ίδια στιγμή, ο Ζήσης Βρύζας, είχε καταφέρει να έρθει σε μια πρώτη συμφωνία με τον Φερνάντο Σάντος η οποία έμεινε στο συρτάρι…

Ποιος ήταν τεχνικός διευθυντής

Ο Άγγελος Αναστασιάδης… κλήθηκε να συνεργαστεί με τον Ζήση Βρύζα. Δυο ποδοσφαιρικά μυαλά που κινούνται σε διαφορετικά μήκη, που κλήθηκαν να συνυπάρξουν διότι απλά κανείς από τους δυο δεν είπε αυτό που είχε στο πίσω μέρους του κεφαλιού του. Το “εγώ, μαζί του, δεν….” Για το “καλό του ΠΑΟΚ“ και για χάρη του Ιβάν Σαββίδη, που θεωρούσε οτι ο ΠΑΟΚ θα πάει μπροστά μόνο όταν όλες οι “δυνάμεις” του, όσο ετερόκλητες και να είναι, ενωθούν, έγινε προσπάθεια συνεργασίας.


Ποιο αποτέλεσμα τον έφθειρε

Ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από το κύπελλο Ελλάδος, στη φάση των ομίλων ήρθε στις αρχές του 2015, όταν ο Δικέφαλος του βορρά είχε ήδη χάσει το +5 που είχε αποκτήσει από τον Ολυμπιακό και άρχισε να ψάχνει σημεία αναφοράς για να κρατηθεί μπροστά στο πρωτάθλημα. Τα εσωτερικά θέματα είχαν ήδη κάνει την εμφάνισή τους, καθώς υπήρχαν παίκτες που είχαν παράπονα για διάφορες καταστάσεις, ενώ ο Ζήσης Βρύζας, εν μέσω μεταγραφικής περιόδου, ήταν ουσιαστικά εντός - εκτός Τούμπας.

Γι' αυτό άντεξε ο Ίβιτς και τους "έφαγε" όλους...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο πρόσωπο τον έφθειρε

Μια μέρα μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα στην Τρίπολη με 3-0, ο Άγγελος Αναστασιάδης, στα αποδυτήρια, έδωσε συνέχεια στα όσα είχε πει στο ημίχρονο της αναμέτρησης. Κατηγόρησε τον Γιώργο Τζαβέλλα για λάθη που έφεραν τα γκολ του Αστέρα, θεωρώντας πως το έκανε για να τον “φάει”. Όταν υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες, τέτοιες σκέψεις, υπάρχουν ένας δρόμος. Ένας εκ των δυο, φεύγει από τον σύλλογο. Απομακρύνεται. Ο Άγγελος Αναστασιάδης παρέμεινε στην θέση του τεχνικού, και ο Γιώργος Τζαβέλλας πήγε στην Κ20. Τι έκανε εκεί; Όπως αποδείχθηκε, περίμενε την απομάκρυνση του Αναστασιάδη για να επιστρέψει.

Ποιο αποτέλεσμα τον τελείωσε

Η ήττα από τον Ατρόμητο με 4-0 στα μέσα Φεβρουαρίου έφερε για πρώτη φορά την διαφορά του ΠΑΟΚ από την κορυφή σε διψήφια επίπεδα, και παράλληλα ο Παναθηναϊκός προσπέρασε τον Δικέφαλο του βορρά, που είχε πλέον περάσει στην τρίτη θέση. Οι διαδικασίες αλλαγής τεχνικής ηγεσίας είχαν ξεκινήσει και τελικά ολοκληρώθηκαν μετά από την εντός έδρας ισοπαλία με τον Αστέρα Τρίπολης.

ΙΓΚΟΡ ΤΟΥΝΤΟΡ: 38 ΑΓΩΝΕΣ (16Ν - 15Ι - 7Η, 63-36 γκολ)

Πως βρέθηκε στον ΠΑΟΚ

Ο Κροάτης τεχνικός ήταν ο εκλεκτός του Φρανκ Άρνεσεν για τον πάγκο των ασπρόμαυρων. Με μοναδική προϋπηρεσία την παρουσία του στον πάγκο της Χάιντουκ Σπιλτ, ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους επιλέχθηκε από τον Δανό, αν και δεν ήταν η πρώτη του επιλογή. Όταν έγινε γνωστό το όνομά του, υπήρχαν πολλά ερωτηματικά, καθώς πολλοί περίμεναν κάτι διαφορετικό τόσο σε επίπεδο εμπειρίας όσο και σε επίπεδο “ονόματος” από έναν Άρνεσεν που ξόδεψε ουκ ολίγα χρήματα για μεταγραφές.

Ποιος ήταν τεχνικός διευθυντής

Φρανκ Άρνεσεν και Ιγκόρ Τούντορ ξεκίνησαν ως… ένα, με τον Δανό να τον στηρίζει, κάτι αναμενόμενο από τη στιγμή που ήταν επιλογή του. Ο Κροάτης, κάθε φορά που δεχόταν ερωτήσεις για τις μεταγραφές έλεγε πως όλα έγιναν βάσει πλάνου, ενώ ο Δανός τεχνικός διευθυντής ζητούσε συνεχώς υπομονή. Μέσα σε όλα, υπήρχε και ο Ιβάν Σαββίδης που ζητούσε αποτελέσματα, τα οποία δεν ερχόταν με την συνέπεια που τα επιθυμούσε ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, με την ομάδα να έχει συνεχόμενα σκαμπανεβάσματα. 


Ποιο αποτέλεσμα τον έφθειρε

Ο αποκλεισμός από την φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ στοίχισε, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Όταν ο Ιβάν Σαββίδης άρχισε να α απαιτεί, ο Ιγκόρ Τούντορ έδωσε υποσχέσεις στις οποίες δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Σημείο αναφοράς της περσινής σεζόν δεν είναι άλλο από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, στο οποίο πρωταγωνιστές ήταν οι Μπερμπάτοφ και Όλσεν. Μέσα σε λιγότερο από δυο λεπτά, ο Βούλγαρος αστόχησε σε πέναλτι, με το σκορ στο 2-3, και ο Σουηδός έκανε λάθος εκτίμηση που έφερε το 3-3. Αυτή η ισοπαλία έφερε αρκετή εσωτερική γκρίνια που… κράτησε για καιρό.

Γι' αυτό άντεξε ο Ίβιτς και τους "έφαγε" όλους...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ποιο πρόσωπο τον έφθειρε

Υπήρχε εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ, στο οποίο οι φωνές των Τούντορ και Μπερμπάτοφ που έβγαιναν από το γραφείο του προπονητή, ακούστηκαν… μέχρι τα γραφεία. Ο Κροάτης δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον Βούλγαρο, και σε αυτό δεν τον βοήθησε κανείς εντός ομάδας. Οι σχέσεις του τότε προπονητή του ΠΑΟΚ με τους παίκτες πέρασαν από αρκετά κύματα, μέχρι που οι δεύτεροι έφτασαν να τον στηρίζουν μόνο και μόνο για να… μην αλλάξουν και πάλι προπονητή μέσα στην σεζόν. 


Ποιο αποτέλεσμα τον τελείωσε

Ο Ιγκόρ Τούντορ σώθηκε τουλάχιστον τρεις φορές από διάφορες καταστάσεις και τελικά τον έφαγαν… οι δηλώσεις του. Τα όσα είπε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και συγκεκριμένα την ήττα από τον Πανθρακικό σε παιχνίδι που ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τον ουραγό του πρωταθλήματος και είχε προηγηθεί και οι ατάκες του που αφορούσαν παίκτες του ΠΑΟΚ και την σύγκρισή τους με τον Ολυμπιακό, έκαναν τον Σαββίδη να του δείξει την πόρτα της εξόδου: «Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, αυτοί είναι οι ποδοσφαιριστές του και αυτός είναι ο προπονητής. Δεν ήρθα να δώσω αλλού την ευθύνη, αλλά να πω τα πράγματα όπως έχουν.

Ο Πέλκας και ο Μυστακίδης ήρθαν ως 20οι παίκτες στην αρχή της σεζόν και σήμερα ξεκίνησαν το παιχνίδι. Αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι δύο τους είναι ο Ιντέγιε και ο Φορτούνης και μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι, θα κάνουμε λάθος. Μπορεί να γίνουν και έχουν μεγάλη πρόοδο, αλλά ακόμα δεν είναι σε αυτή τη θέση” ήταν η επίμαχη ατάκα. Βέβαια, λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Τούντορ είχε… μείνει μόνος μετά την απομάκρυνση του Φρανκ Άρνεσεν.

ΒΛΑΝΤΑΝ ΙΒΙΤΣ: 44 ΑΓΩΝΕΣ (25Ν - 9Ι - 10Η, 70-30 γκολ)

Πως βρέθηκε στον ΠΑΟΚ

Ο Σέρβος τεχνικός πήρε τη σκυτάλη από τον Ιγκόρ Τούντορ, σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ μετρούσε σωρεία αγωνιστικών και… ψυχολογικών προβλημάτων. Βρήκε ένα ρόστερ που μετρούσε πάνω από 30 μυϊκούς τραυματισμούς, με τη ψυχολογία στα τάρταρα και κατάφερε, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, να φέρει τον Δικέφαλο του βορρά στην πρώτη θέση των πλέι οφ, γεγονός που έκανε τον Ιβάν Σαββίδη να ανακοινώσει την παραμονή του στον πάγκο αμέσως μετά την λήξη της τελευταίας αναμέτρησης των πλέι οφ.

Ποιος ήταν τεχνικός διευθυντής

Ο Βλάνταν Ίβιτς γνώρισε τον Λούμπος Μίχελ ως πρόεδρο και στην συνέχεια κάλυψε και την θέση του τεχνικού διευθυντή. Οι δυο τους είχαν καλή συνεργασία το καλοκαίρι του 2016, όταν και κλήθηκαν να φέρνουν εις πέρας έναν σημαντικό όγκο μεταγραφών. Αν υπάρχει ένα σημείο στο οποίο δεν κατάφεραν να βρουν λύση δεν είναι άλλο από αυτό του επιθετικού, το οποίο… το βρήκαν μπροστά τους στο πρώτο μισό της σεζόν.

Ποιο αποτέλεσμα τον έφθειρε

Η εντός έδρας ήττα από την Καραμπάκ έθεσε σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, και σε συνδυασμό με την απόστασή του από την πρώτη θέση, η μουρμούρα ήταν έντονη. Και πριν καλά - καλά την αφήσει πίσω του, ήρθε η… περιβόητη ήττα από τον Ατρόμητο με 3-4, σε ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 3-1, έμεινε με 10 παίκτες και κατέρρευσε.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ποιο πρόσωπο τον έφθειρε

Όταν ο Βλάνταν Ίβιτς ανέλαβε τον ΠΑΟΚ, τον Μάρτιο του 2016, είχε τον Γιάννη Θωμαϊδη βοηθό, τον Δημήτρη Δανιηλίδη γυμναστή και τους Στέφανο Αθανασιάδη, Αλέξανδρο Τζιόλη και Γιώργο Τζαβέλλα ως αρχηγούς στην ομάδα. Τη δεδομένη στιγμή, ο μόνος που βρίσκεται στο περιβάλλον του, είναι ο Αθανασιάδης, που πλέον δεν είναι αρχηγός, και με βάση την απόδοσή του, δεν θα είναι και βασικός. Όταν ο Βλάνταν Ίβιτς θεώρησε οτι ο Γιώργος Τζαβέλλας του δημιουργεί πρόβλημα στα αποδυτήρια, είπε “ή αυτός ή εγώ” και πέρασε το δικό του. Ο Σέρβος τεχνικός άλλαξε πολλά στο “άμεσο” περιβάλλον του, προκειμένου να μειώσει τις φθορές που εκείνος θεωρούσε οτι είτε δημιουργήθηκαν είτε θα μπορούσαν να δημιουργηθούν.

Ποιο αποτέλεσμα τον κράτησε

Η πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ αποτέλεσε το εφαλτήριο για την αλλαγή κλίματος όσον αφορά τον Ίβιτς, με τον ΠΑΟΚ να “ρολάρει” έχοντας μπει πλέον στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας (είχε φτάσει μέχρι και την 11η θέση στην βαθμολογία), με τον Δικέφαλο να πείθει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK