Γκαρσία: "Ρωτήστε τον Άρνεσεν γιατί δεν υπάρχει Γκαρσία στον ΠΑΟΚ"

Ο Πάμπλο Γκαρσία ευχήθηκε για τα γενέθλια του ΠΑΟΚ με μία συνέντευξη στην οποία μίλησε για τον Σαββίδη και τον Άρνεσεν μεταξύ άλλων.

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε για τα 90 χρόνια "ζωής" του ΠΑΟΚ και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος που αποτελεί μέρος της ιστορίας του συλλόγου, μίλησε με καλά λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη και με αιχμές για τον Φρανκ Άρνεσεν.

Οι δηλώσεις ΠΑΟΚ στο "Metropolis"

Πάμπλο τι σημαίνει για σένα ο ΠΑΟΚ;

"Δεν μπορώ να το περιγράψω με μια λέξη. Χρειάζονται πολλές λέξεις. Για μένα είναι το επίκεντρο του κόσμου. Είναι μια ομάδα που μάχεται, μια ομάδα που έχει υποφέρει πολύ. Από τότε που φόρεσα για πρώτη φορά τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι και σήμερα, συνειδητοποιώ καθημερινά πράγματα για τον ΠΑΟΚ. ΠΑΟΚ σημαίνει δύναμη και ταπεινότητα".

Πώς αισθάνεσαι που ακόμη είσαι μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που παραμένω στην Ελλάδα. Είμαι τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα και χαίρομαι που και το όνομα μου είναι γραμμένο στην ιστορία του ΠΑΟΚ".

Ποια είναι η καλύτερη σου στιγμή στον ΠΑΟΚ;

"Η πρόκριση με τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη. Αυτή".

Με τον Ιβάν Σαββίδη μιλάς; Ποια η άποψη σου;

"Νομίζω ότι είναι ένας καλόκαρδος άνθρωπος που όμως είναι σκληρός όταν χρειάζεται. Μιλώ μαζί του".

Την πρώτη ομάδα πώς την κρίνεις; Γιατί απέτυχε και φέτος;

"Στην παρούσα φάση είμαι στις ακαδημίες και επομένως δε θέλω να μιλώ για την πρώτη ομάδα. Έχουμε έναν στόχο εκεί, δουλεύουμε και προσπαθώ να βοηθήσω".

Ονειρεύεσαι να καθίσεις στον πάγκο της πρώτης ομάδας;

"Ποιος δε θα ήθελε να γίνει προπονητής στον ΠΑΟΚ; Αλλά είναι σίγουρο ότι πρέπει να δουλέψω, να μάθω, να αποκτήσω εμπειρίες. Κανείς δεν ξέρει..."

Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά χρόνια να κερδίσει έναν τίτλο. Τι πρέπει να κοιτάξει για να το πετύχει;

"Μια μεγάλη ομάδα δεν πρέπει να έχει πλάνο. Το πλάνο του είναι ένα: να μπαίνει κάθε Κυριακή και να κερδίζει το ματς. Να το βλέπει σαν τελικό. Δεν χρειάζονται πλάνα στις μεγάλες ομάδες. Χρειάζονται καλοί παίκτες".

Γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει έναν παίκτη με την προσωπικότητα του Γκαρσία;

"Πάρτε τηλέφωνο τον Άρνεσεν και ρωτήστε τον..."

Τι σημαίνει η Τούμπα για σένα;

"Τι σημαίνει. Το απόλυτο συναίσθημα! Έχω παίξει στην Ουρουγουάη, στην Ισπανία αλλά τέτοιο συναίσθημα δεν το έχω βιώσει. Δεν συγκρίνεται πουθενά. Τούμπα σημαίνει πάθος και δύναμη".

Ο κόσμος σε σταματά στο δρόμο. Τι σου λέει;

"Πλέον καταλαβαίνω ελληνικά και μιλάμε. Μου λένε να γίνω προπονητής της ομάδας αλλά τους απαντώ ότι πρέπει να αποκτήσω εμπειρίες..."

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει πολλά πράγματα για να γίνει μεγάλος και αγωνιστικά; Ποια είναι αυτά;

"Δεν θέλω να τα πω ούτε στα ισπανικά ούτε στα ελληνικά... Απλά ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλούς παίκτες. Παίκτες με προσωπικότητα. Παίκτες έμπειρους αλλά και ταλαντούχους. Ένα τέτοιο κράμα.... "

Τι θέλεις να πεις κλείνοντας;

"Συγχαρητήρια για τα 90 χρόνια ιστορίας του συλλόγου. Να θυμόμαστε και αυτούς που δεν είναι πλέον στη ζωή. Ο ΠΑΟΚ είναι ο λαός του. Να πάει μπροστά ο σύλλογος..."