Η ατάκα του Ίβιτς για τη διαιτησία

Η ανάλυση και τα συμπεράσματα του Βλάνταν Ίβιτς μετά το 2-0 του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.

Η ατάκα του Ίβιτς για τη διαιτησία

Ο Βλάνταν Ίβιτς επιχείρησε να εξηγήσει τι μεσολάβησε και ο ΠΑΟΚ έφτασε στο 2-0 επί του Ολυμπιακού με ισάριθμα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς να παραλείψει ν' αναφερθεί στη διαιτησία του Κύζα.

" Σε κάθε παιχνίδι πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό για να κερδίσεις. Θα έλεγα ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό στο πρώτο 25λεπτο. Όλοι οι παίκτες μου μιλήσαμε πριν από το παιχνίδι για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό και σε άλλα τέτοιου είδους παιχνίδια. Είχαμε άγχος δεν είχαμε καλή κυκλοφορία. Σε δύο φάσεις τους δώσαμε δώρο και παραλίγο να βάλουν γκολ. Μετά αντιδράσαμε.

Αλλάξαμε στο τελευταίο τέταρτο την εικόνα μας και ήμασταν καλύτεροι. Δημιουργήσαμε και φάσεις και ευκαιρίες και χάσαμε 2-3 καλές στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μπήκαμε με τον αέρα από το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Βάλαμε δύο γκολ γρήγορα. Ξέρω ότι μπορούν να παίξουν καλύτερα οι παίκτες μου. Δεν είμαι ευχαριστημένος με την εικόνα, εκτός του αποτελέσματος. Ξέρω ότι μπορούν πολύ καλύτερα

Ήταν θέμα τακτικής η επιλογή του Κρέσπο. Έχει σχέση και με τον αντίπαλο η επιλογή και σκεφτόμασταν και τα στημένα. Στα τελευταία τρία-τέσσερα παιχνίδια δεχόμαστε γκολ από στημένα. Είναι παίκτης που μπορεί να παίξει και στα πλάγια και δεξιά και αριστερά και τον χρησιμοποιήσαμε εκεί.

Καταλαβαίνουμε όλοι ότι στο πρώτο 20λεπτο η ομάδα δεν ήταν όπως θέλαμε και σχεδιάσαμε. Στο δεύτερο μπήκαμε όπως τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε φάσεις. Ξέραμε πως παίζει ο Ολυμπιακός. Ξέρουμε τον Ολυμπιακό και είχαμε μιλήσει πριν το παιχνίδι και έτσι βάλαμε τα γκολ. Παίξαμε καλά για μία ώρα παιχνιδιού, αλλά και πάλι ξαναλέω ότι δεν είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση γιατί μπορούμε πολύ καλύτερα.

Το αποτέλεσμα σίγουρα θα βοηθήσει ιδιαίτερα ψυχολογικά. Πιστεύω ότι όταν παίζουμε στην Τούμπα πολύ νέοι παίκτες δυσκολεύονται ενώ εκτός έδρας παίζουν πιο ελεύθερα. Όπως σας είπα και όταν χάσαμε από την Ξάνθη στο Κύπελλο έχουμε βασικούς που δεν έχουν ξαναπαίξει στην Τούμπα σημαντικά ματς. Αυτή η αλλαγή που είχαμε θα βοηθήσει όλους να μη χάνουμε από δω και πέρα ένα κομμάτι του παιχνιδιού".

Η διαιτησία ήταν όπως πρέπει να είναι σε κάθε παιχνίδι είτε παίζει με τον Ολυμπιακό, είτε με τον Πανιώνιο και τον Λεβαδειακό. Εμείς αυτό ζητάμε.

Είχαμε σκληρό πρόγραμμα από τον Ιανουάριο. Πιστεύω ότι σε αυτό το δίμηνο κάναμε αρκετά καλά παιχνίδια. Μπορεί να είχε έρθει και η κούραση το τελευταίο δεκαήμερο. Φάνηκε και στον Ολυμπιακό αυτό. Τώρα το επόμενο παιχνίδι είναι σε μία εβδομάδα και θα μας βοηθήσει να καθαρίσει το μυαλό από όλα. Θα πάρουν ρεπό οι παίκτες, να μη με βλέπουν και να μην τους βλέπω.

Κάνω αναλύσεις και γυρίζω προς τα πίσω για να βλέπω τα παιχνίδια μας μέχρι τώρα. Υπήρχαν δύο περίοδοι που είχαμε πτώση στην απόδοση και άσχημα αποτελέσματα. Αυτό ήταν στον πρώτο γύρο μετά το παιχνίδι με τον Ατρόμητο εδώ. Μετά το παιχνίδι με τα Τρίκαλα για το Κύπελλο και το ματς με τον Παναθηναϊκό και τώρα με Ηρακλή και Ξάνθη. Υπήρχαν παιχνίδια που παίξαμε καλά και χάσαμε. Στα περισσότερα φέτος η ομάδα έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Δεν είναι εύκολο να προετοιμαστείς με τόσους καινούργιους παίκτες. Δουλεύουμε για να είναι καλύτερο κάθε επόμενο παιχνίδι. Μπήκαμε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και είμαστε τρίτοι στο πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμη 7 παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τη βαθμολογία μας".

Η κριτική κάνει καλό σε όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Κι εγώ και οι παίκτες πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν κριτικές για να γίνεις καλύτερος και κάποιες για άλλους λόγους. Προσπαθούμε να είμαστε ρεαλιστές και να αναλύσουμε όλοι και να πάρουμε τις ευθύνες. Και οι παίκτες το ίδιο. Ο Σάκχοβ ήρθε φέτος και έχει κάνει πολλά καλά παιχνίδια. Βέβαια έχει και πτώσεις και αυτό είναι φυσιολογικό, αλλά έχει να δώσει πολλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK