Η ατάκα του Βιεϊρίνια για την ΑΕΚ χωρίς την... ΑΕΚ

Κόντρα στην ψυχραιμία που επέδειξε κατά την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη, αρνούμενος να φύγει, ο Αντελίνιο Βιεϊρίνια μίλησε για "ψεύτες και κλέφτες", ρίχνοντας το... ανάθεμα στους "κιτρινόμαυρους" για το γεγονός πως αρνήθηκε να μπει και να παίξει τις καθυστερήσεις του αγώνα.

Ουδείς αμφισβητεί πως μέσα στον πανικό που προκάλεσε η εισβολή (με το όπλο) του Ιβάν Σαββίδη, ο Αντελίνο Βιεϊρίνια ήταν η φωνή της λογικής.

Η κίνηση άρνησης στην εντολή του αφεντικού του γι' άμεση αποχώρηση από τον αγωνιστικό χώρο ξεχώρισε κι αποτέλεσε σωσίβιο, αφού διαφορετικά ο ΠΑΟΚ θα κινδύνευε με ακόμη βαρύτερες ποινές, όπως η αφαίρεση δέκα βαθμών!

Από τότε ο Πορτογάλος, αρχηγός του ΠΑΟΚ, προτίμησε να μην μιλήσει πέρα από έναν instagram-ικό διάλογο με τον Γιώργο Σαββίδη. Το έκανε όταν αισθάνθηκε πως κάτι παραπάνω είχε να πει. Σε εφημερίδα που εστιάζει στον ΠΑΟΚ, βέβαια (FORZA).

Τι ξεχώρισε; Η ατάκα "οι κύριοι από την Αθήνα δεν ήθελαν να βγουν", αναφερόμενος επί της ουσίας σε στελέχη - τεχνικό επιτελείο - ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, χωρίς όμως να τους κατονομάσει. Η οργή του δε για ό,τι συνέβη αποτυπώθηκε στη φράση "δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση. Κερδίζουν αυτοί, που φωνάζουν. Κερδίζουν οι ψεύτες και οι κλέφτες".

Υπερασπίστηκε τέλος τον Ιβάν Σαββίδη λέγοντας "ήρθε από μία άλλη χώρα, είναι Έλληνας και ρίχνει λεφτά στη Ελλάδα, δίνει δουλειές. Είναι κακό αυτό; Γιατί είναι κακό;"