Η Γάνδη έδειξε στον ΠΑΟΚ πως... έχει δρόμο για το 3-4-3

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς προσπάθησε να ρίξει όλο το βάρος στον άξονα του ΠΑΟΚ στο φιλικό με την Γάνδη αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα (0-2). Ποιοι ξεχώρισαν.

Η Γάνδη έδειξε στον ΠΑΟΚ πως... έχει δρόμο για το 3-4-3

Ο Αλεξάνταρ Στανόγιεβιτς είδε όσα, πιθανότατα, περίμενε να δει στο παιχνίδι με την Γάνδη, στο οποίο ζήτησε από τους παίκτες του να εφαρμόσουν ένα σύστημα το οποίο μέχρι την ημέρα του φιλικού είχε δουλευτεί μόλις μια φορά. Αν υπάρχει ένα σημείο αναφοράς που είναι κοινό με το φιλικό κόντρα στην Τουμπίζ, έχει να κάνει με την λειτουργία της μεσαίας γραμμής.

Συνήθως, στα φιλικά του καλοκαιριού, το “ζουμί” είναι ό,τι καταγράφεται στο πρώτο ημίχρονο, αν σκεφτεί κανείς πως στο δεύτερο 45λεπτο οι αλλαγές φεύγουν κατά πολύ από τον αριθμό που επιτρέπονται στα επίσημα παιχνίδια. Ο 43χρονος προπονητής του Δικεφάλου του βορρά ήταν προετοιμασμένος, και είχε βάλει τον πήχη χαμηλά, όχι λόγο απαισιοδοξίας αλλά με βάση τη λογική.

ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ

Είτε μιλάμε για 4-4-2 είτε για 3-4-3, αυτό που δεν αλλάζει έχει να κάνει με τον αριθμό των εσωτερικών μέσων. Στα 20 μέτρα πριν και μετά τη μεσαία γραμμή, οι δυο εσωτερικοί μέσοι καλούνται να τρέχουν, να τρέχουν και να τρέχουν. Για κουβάλημα και μοίρασμα μπάλας, για κάλυψη χώρου, για πίεση ψηλά, για… 1002. Το δίδυμο Σάχοφ και Κάνιας απέδειξε πέρυσι ότι μπορεί να κάνε πολλές δουλειές, με μια προϋπόθεση. Να υπάρχει και τρίτος στην παρέα τους.

Έτσι λειτούργησαν πέρυσι και ο Στανόγιεβιτς προσπαθεί να διαπιστώσει αν υπάρχει ένα δίδυμο από τους υπάρχοντες μέσους στους οποίους να… παραδώσει την ευθύνη του κέντρου. Είναι δεδομένο πως είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής δεν είναι ενθαρρυντικά. Οι φορές που απειλήθηκε ο ΠΑΟΚ ήρθαν από κάποιες στημένες φάσεις της Γάνδης καταγράφηκαν όταν ο Δικέφαλος του βορρά δέχθηκε πίεση στη μεσαία γραμμή, έχασε τη κατοχή της μπάλας και προσπάθησε να επιστρέψει άτακτα προς την εστία του.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΑΝ ΟΙ… “ΣΠΙΝΤΙ ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ“

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Στανόγιεβιτς έριξε στην επίθεση τους τρεις πιο γρήγορους παίκτες που είχε στην διάθεσή του. Πέλκας, Μακ και Πέντρο Ενρίκε προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο τους ατού, χωρίς να καταφέρουν να φτάσουν στο γκολ, αν και υπήρχαν στιγμές που προσπάθησαν να “πατήσουν γκάζι” στη πλάτη της άμυνας των Βέλγων.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Σε επίπεδο προσώπων, ο Πούγγουρας “συνέδεσε” το όνομά του με τα δυο γκολ της Γάνδης σε δυο στιγμές που έδειξε έλλειψη συγκέντρωσης, ο Ζάιρο βρέθηκε αρκετές φορές με τη μπάλα στα πόδια σε καίρια σημεία και αρκετές φορές έκανε την λάθος επιλογή, ο Κάτσε ακόμα και στα μέσα της προετοιμασίας δείχνει να έχει τα πνευμόνια για να παίξει σε σύστημα με δυο εσωτερικούς μέσους, ο Λεβέκ δείχνει να είναι ένας “εργάτης” με τακτική παιδεία, και ο Δημητρίου, στα λεπτά που έπαιξε έδειξε πως έχει το μομέντουμ. Άκουσε τον προπονητή να τον εκθειάζει δημοσίως, στο πρώτο του φιλικό με την πρώτη ομάδα και παραμένει με το κεφάλι κάτω, προσηλωμένος στη δουλειά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK