Άρνεσεν: "Θέλω έναν ΠΑΟΚ νικητή"

Οι αποκαλύψεις του Φρανκ Άρνεσεν στη διάρκεια της παρουσίασής του για γη συμφωνία με τον Σαββίδη, την έλευση Τούντορ και την αξιοποίηση του Γκαρσία. Αγγελίδης: "Γιατί φέραμε τον Άρνεσεν".

Άρνεσεν: "Θέλω έναν ΠΑΟΚ νικητή"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο νέος τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Φρανκ Άρνεσεν κατά την παρουσίασή του:

Αρχικά μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιάκωβος Αγγελίδης:

"Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζω τον Αρνεσεν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η παρουσία του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τα τελευταία 40 χρόνια μιλάει από μόνη της. Θα έχει την ευθύνη για το συνολικό τμήμα, το σκάουτινγκ και τις ακαδημίες. Θα προσπαθήσει να καταστήσει αποδοτικές τις δραστηριότητες της ομάδας και θα έχει την ευθύνη αξιολόγησης της ομάδας ενώ θα είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές και τους δανεισμούς και θα έχει την ευθύνη να υποβάλλει τις προτάσεις του για τον προπονητή. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια απογοητευτική χρονιά και αυτή ξεκινά ακόμη πιο νωρίς. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά. Πρέπει να πάρουμε έτσι τις σωστές αποφάσεις.

Ξέρουμε πως ο Σαββίδης έχει υψηλούς στόχους για την ομάδα και εμείς πρέπει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του. Η επιτυχία θα έρθει αν συνεργαστούμε όλοι για την επίτευξη των στόχων. Η έλευση του Φρανκ αποτελεί σωστό βήμα για να πάρει ο ΠΑΟΚ την θέση που του αρμόζει".

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Φρανκ Άρνεσεν, ο οποίος ανέφερε: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Σαββίδη που έχει κάνει καλή δουλειά. Πρέπει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του και θα κάνω ό,τι μπορώ. Ο Αγγελίδης με κυνήγησε σε όλη την Ευρώπη για να διασφαλίσει πως είμαι ο κατάλληλος. Είναι τιμή μου να υπηρετήσω αυτό τον μεγάλο σύλλογο που τον ξέρω από τότε που ήμουν παίκτης. Ευχαριστώ τους πάντες στην ομάδα. Έχω τρία πεδία αρμοδιοτήτων... Η πρώτη ομάδα με το ιατρικό επιτελείο, τις ακαδημίες και το τμήμα σκάουντινγκ. Όλοι έχουν το ίδιο βαθμό σπουδαιότητας. Πρέπει να θέσω προτεραιότητες και αυτές είναι η πρώτη ομάδα και το τμήμα σκάουτινγκ. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα πάμε καλά παρά τον λίγο χρόνο που έχουμε να προετοιμαστούμε. Βλέποντας την νοοτροπία στην Ελλάδα και την ιστορία του συλλόγου, καταλήξαμε σε μια λίστα υποψηφίων. Ήθελα ο προπονητής να είναι νέος, πεινασμένος, να έχει προσωπικότητα. Εγώ είμαι ο έμπειρος, οπότε θα βοηθώ τον προπονητή και ήταν σημαντικό να είναι νέος. Κάθε επιτυχία στον Τούντορ".

Για το τι του είπε ο Σαββίδης για να έρθει στην Τούμπα, σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που υπάρχει μεγάλη πίεση: ' "Ήταν η φιλοδοξία που έχει. Θέλει να φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μου αρέσουν όσοι είναι φιλόδοξοι. Σημαντικό είναι πως συμφωνήσαμε εγώ να επιλέξω τον προπονητή. Ξέρω το πάθος των φίλων του ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης έχει δώσει υγεία στον ΠΑΟΚ. Θα μπορέσω να δουλέψω καλά εδώ".

Για το ότι αποτελεί "ηλεκτρική" καρέκλα η θέση του προπονητή του ΠΑΟΚ και αν είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Τούντορ: "Ελπίζω να μείνει σε αυτά τα δύο χρόνια του συμβολαίου και να κάτσει περισσότερο. Εγώ πήρα την απόφαση, είναι δική μου η ευθύνη. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει καλή δουλειά".

Για το πλάνο του "Δικεφάλου", για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό από την πρώτη χρονιά και για το ότι είπε πως ο Τούντορ έχει δύο χρόνια συμβόλαιο ενώ η ΠΑΕ ανακοίνωσε τριετές συμβόλαιο: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Στόχος είναι να χτίσουμε μια ομάδα και να έχουμε φιλόδοξους ανθρώπους. Αρχικά θέλουμε να κερδίζουμε, μετά θα δούμε... Όποιος λέει πως πάει για να πάρει το πρωτάθλημα από το ξεκίνημα, μάλλον δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται στις τρεις διοργανώσεις. Εγώ θέλω να δω πειθαρχία και φιλοδοξία αλλά και πάθος και αυτά τα στοιχεία θέλω να τα έχουν όλοι στην ομάδα. Θέλω να οικοδομήσουμε μια νοοτροπία που θα περάσει και στην ομάδα. Ξέρω την πίεση που υπάρχει, αλλά πρέπει και να περάσουμε καλά. Το συμβόλαιο του Τούντορ είναι 2+1 χρόνια".

Για το τμήμα σκάουτινγκ στο οποίο δίνει βάρος: "Έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και τον ιδιοκτήτη. Δεν ήρθα για να σπαταλήσω χρήματα. Πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές στις μεταγραφές. Την προηγούμενη Τρίτη μίλησα με το τμήμα σκάουτινγκ και τους είπα τι ψάχνουμε και πώς. Πρέπει και ο προπονητής να ξέρει τους παίκτες, τι νοοτροπία έχουν... Θα έχουμε τον χρόνο να το δούμε αυτό, θα είμαστε δύο εβδομάδες στην Ολλανδία".

Για το τι θα θεωρεί του χρόνου επιτυχία για τον ΠΑΟΚ: "Δεν έχω γυάλινη σφαίρα. Θα θέλω να έχει η ομάδα παίκτες πολεμιστές και η ομάδα να έχει πειθαρχία αλλά και πνεύμα νικητή. Θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο ωραίο αλλά και με πάθος. Σε αυτό παίζει ρόλο βέβαια και ο προπονητής που από μένα θα στηριχτεί 110%".

Για τα πλεονεκτήματα του Τούντορ: "Ο ιδιοκτήτης ήθελε έναν νέο τεχνικό. Έτσι ψάξαμε έναν νέο φιλόδοξο προπονητή που θα είναι πεινασμένος. Σύμφωνοι, δεν έχει μεγάλη εμπειρία... Αλλά μην ξεχνάτε πως ήταν προπονητής στο μεγάλο σχολείο της Χάιντουκ.

Έχει τις δικές του ιδέες, έχει υπάρξει βοηθός στην Εθνική Κροατίας, έχει δουλέψει σε ένα δύσκολο κλαμπ όπως είναι η Χάιντουκ που σου επιτρέπει να αναπτύξεις τις δικές σου ιδέες χωρίς πίεση. Έχει καταγράψει μια φανταστική καριέρα, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου (Γιουβέντους). Επίσης, η Χάιντουκ φημίζεται για τη σχολή προπονητών της. Έχει παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα που η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο. Έχει λοιπόν πολλά εφόδια. Εχει μεγάλη προσωπικότητα. Δεν έχει φόβο και αυτό το εκτίμησα. Έκανα μια συνέντευξη με τον Τούντορ για 2.5 ώρες. Η διαδικασία που ακολουθώ για τον προπονητή είναι μέσω συνέντευξης. Οι απαντήσεις του με ικανοποίησαν και ρώτησα και τακτικά ζητήματα. Επίσης θέλουμε να αναπτύξουμε νέους παίκτες στις Ακαδημίες και αυτά τα νέα παιδιά που έχουμε θέλουμε να έχουν νοοτροπία νικητή, όχι να παίρνουν τίτλους"

Για την κακή χρονιά που έκανε ο ΠΑΟΚ και η οποία απογοήτευσε τον κόσμο και για την επόμενη σεζόν: "Όλοι οι οπαδοί θέλουν την νίκη. Σημαντικό είναι να βλέπουμε μια ομάδα που θα έχει πειθαρχία και θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τους οπαδούς δεν μπορείς να τους κοροϊδέψεις. Όταν δίνεις το 100% το καταλαβαίνουν. Η νοοτροπία χτίζεται μέσω της προπόνησης... Την Κυριακή είναι το ματς. Ερχόμαστε στην ώρα μας στην προπόνηση και δίνουμε το 100%. Το ποδόσφαιρο είναι έντεκα ποδοσφαιριστές. Όταν ένας ή δύο ποδοσφαιστές είναι λίγο "πεσμένοι", θα πρέπει οι υπόλοιποι εννέα να παλέψουν και γι΄ αυτούς. Θέλουμε να βλέπουμε σεβασμό μέσω των παικτών, θέλουμε να βλέπουμε προσπάθεια. Αυτό θέλει χρόνο αλλά θεωρώ πως ο Τούντορ μπορεί να τα καταφέρει"

Για την άποψη που έχει για το ρόστερ και ποιο το πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Γκαρσία: "Είναι πολλοί παίκτες που δεν τους ξέρω γιατί είναι δανεικοί. Κάποιους παίκτες δεν τους ξέρω ακόμη σε βάθος... Ποτέ μα ποτέ δεν απαντώ σε φήμες, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Θέλω οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να μην έχουν κάτι άλλο που τους απασχολεί. Σε ό,τι αφορά τον Γκαρσία, τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Είχα ζητήσει ένα πενταετές πλάνο. Μου είπε θέλει να γίνει προπονητής αλλά για μένα πρέπει ένας προπονητής να έχει εμπειρία. Στόχος μου είναι να τον προστατεύσω. Τώρα θα αναλάβει ασίσταντ κόουτς στην ομάδα της Κ17. Μετά από χρόνια ίσως να αναλάβει την πρώτη ομάδα. Ο Κοκού αρχικά είχε αναλάβει την ομάδα της Κ19 και τώρα είναι στην PSV. Tην δεύτερη χρονιά έφερε τίτλο. Είναι επικίνδυνο για έναν νέο προπονητή να τον.. σκοτώσεις. Αυτό το συζήτησα με τον Πάμπλο και συμφωνήσαμε στις ιδέες"

Για το ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έδειχνε... βαρετός σαν ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι και για το ότι αντιμετωπίζει πολλές φορές ομάδες που "κλείνονται": "Αυτό πρέπει να το πείτε στον Τούντορ. Ξέρουμε πως υπάρχουν ομάδες που βάζουν το... πούλμαν μπροστά από την εστία. Θέλουμε να είναι ευέλικτη ομάδα μας, αναλόγως με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζει σε κάθε αγώνα".

Για την εικόνα που έχει για την ομάδα, με βάση τα όσα είδε στα πλέι οφ: "Δεν θέλω να σχολιάσω για το τι έγινε στο παρελθόν, στο μέλλον θα μπορώ να το κάνω..."

Για το ότι λέγεται πως στην Ελλάδα δύσκολα έρχονται μεγάλα ονόματα: "Εργάζομαι μέρα νύχτα για να βρω νέους παίκτες. Όταν θέλει να πάει ένας παίκτης σε μεγάλα πρωταθλήματα, είναι δύσκολο για εμάς... Όταν βρίσκουμε έναν παίκτη μεγάλο σε ηλικία, είναι σημαντικό να δούμε πόσο φιλόδοξος μπορεί να είναι. Ένας τέτοιος παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά"

Για το αν επηρεάζει το πλάνο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ξεκινά νωρίς τα επίσημα παιχνίδια (μέσα Ιούλη): "Δεν με αγχώνει αυτό, πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους. Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει στις 31 Αυγούστου. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές μόνο και μόνο για να τις κάνουμε, θέλουμε να βρούμε τους κατάλληλους".

Για το ότι ήρθε στην Ελλάδα που υπάρχει διαφθορά και διάφορα σκάνδαλα: "Στη χώρα μου δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοια ζητήματα. Αντίστοιχα ζητήματα υπήρχαν και στην Ιταλία. Καλύτερα που ήρθα τώρα γιατί όλοι ασχολούνται με αυτό. Όλοι εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε σαν παράδειγμα, σε όλες τις ομάδες..."

Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και όσους θεωρεί πως χρειάζεται εν όψει του πρώτου επίσημου αγώνα στο Europa League: "Θα συστήσω παίκτες στον ιδιοκτήτη, αν θεωρώ πως θα δώσουν ευελιξία. Δεν θα πω συγκεκριμένο αριθμό παικτών... Για την προηγούμενη χρονιά, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Οι παίκτες πρέπει να ξεχάσουν το τι έγινε τους προηγούμενους μήνες".

Για τους βοηθούς του Τούντορ και για το ότι είναι επιλογές του Κροάτη: "Δεν ξέρω το τεχνικό επιτελείο με τον προηγούμενο προπονητή. Θεωρώ πως μπορεί να φέρει όσους θέλει. Είναι σημαντικό να νιώσει πως ο σύλλογος τον στηρίζει".

Για το ότι στηρίζει ο ίδιος νέους παίκτες: "Οι Ακαδημίες είναι το πάθος μου. Λατρεύω τους νεαρούς παίκτες και θέλω να τους βλέπω να αναπτύσσονται. Αλλά είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα. Είδα πέρυσι νέους παίκτες. Μπορείς να αντλήσεις λεφτά από τις ακαδημίες και είναι σημαντικό να έχουν το DNA του συλλόγου. Γι' αυτό χαίρεται και ο κόσμος, να βλέπει νεαρούς να ανεβαίνουν από τις ακαδημίες και να βοηθούν την μεγάλη ομάδα. Οι νέοι παίκτες θέλουν καθοδήγηση. Η ομάδα δεν πρέπει να έχει ούτε μόνο νέους παίκτες, ούτε μεγάλους. Πρέπει να υπάρχει μια μίξη αυτών των δύο".

Για το ότι ήταν αθλητικός διευθυντής σε μεγάλες ομάδες και από που αντλεί την αγάπη του για το ποδόσφαιρο: "Δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου χωρίς το ποδόσφαιρο, ίσως γιατί δεν ήμουν καλός στο σχολείο. Πάντα αναζητώ την πρόσκληση. Έφυγα από το 1975 από την χώρα μου και έχω γυρίσει πολλές χώρες"

Για τους νεαρούς παίκτες και για το ποιος θα εκφράσει το DNA του συλλόγου όταν δεν υπάρχουν Ελληνες στην πρώτη ομάδα: "Εχω ζήσει στο εξωτερικό από το 1975. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει από την χώρα που προέρχεσαι... Το σημαντικό είναι ο παίκτης να δουλέψει σκληρά. Πολλοί εξελίχθηκαν σε καλούς παίκτες, άλλοι έμειναν μόνο ταλέντα. Εμείς πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε νεαρούς να βελτιωθούν. Δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα να υπάρχουν ξένοι στην ομάδα. Το θέμα είναι να έχει την γνώση. Εχουμε παίκτες που προωθήθηκαν όπως ο Κάτσε. Συνεχίζουμε για να βγάλουμε παίκτες..".

12:28
Καλημέρα από την Τούμπα, εδώ όπου θα γίνει η παρουσίαση του Φρανκ Αρνεσεν
12:28
Στην αίθουσα Τύπου έχουν φτάσει οι Αγγελίδης, Αρνεσεν και οι υπεύθυνοι Τύπου
12:32
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ιάκωβος Αγγελίδης θα ξεκινήσει να μιλάει
12:36
"Είμαι χαρούμενος που παρουσιάζω τον Αρνεσεν στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η παρουσία του στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο τα τελευταία 40 χρόνια μιλάει από μόνη της. Θα έχει την ευθύνη για το συνολικό τμήμα, το σκάουτινγκ και τις ακαδημίες. Θα προσπαθήσει να καταστήσει αποδοτικές τις δραστηριότητες της ομάδας και θα έχει την ευθύνη αξιολόγησης της ομάδας ενώ θα είναι υπεύθυνος για τις μεταγραφές και τους δανεισμούς και θα έχει την ευθύνη να υποβάλλει τις προτάσεις του για τον προπονητή. Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από μια απογοητευτική χρονιά και αυτή ξεκινά ακόμη πιο νωρίς. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα αυτά. Πρέπει να πάρουμε έτσι τις σωστές αποφάσεις"
12:37
"Ξέρουμε πως ο Σαββίδης έχει υψηλούς στόχους για την ομάδα και εμείς πρέπει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του. Η επιτυχία θα έρθει αν συνεργαστούμε όλοι για την επίτευξη των στόχων. Η έλευση του Φρανκ αποτελεί σωστό βήμα για να πάρει ο ΠΑΟΚ την θέση που του αρμόζει"
12:42
Μιλάει ο Αρνεσεν τώρα: "Θέλω να ευχαριστήσω τον Σαββίδη που έχει κάνει καλή δουλειά. Πρέπει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες του και θα κάνω ό,τι μπορώ. Ο Αγγελίδης με κυνήγησε σε όλη την Ευρώπη για να διασφαλίσει πως είμαι ο κατάλληλος. Είναι τιμή μου να υπηρετήσω αυτό τον μεγάλο σύλλογο που τον ξέρω από τότε που ήμουν παίκτης. Ευχαριστώ τους πάντες στην ομάδα. Εχω τρία πεδία αρμοδιοτήτων... Η πρώτη ομάδα με το ιατρικό επιτελείο, τις ακαδημίες και το τμήμα σκάουντινγκ. Ολοι έχουν το ίδιο βαθμό σπουδαιότητας. Πρέπει να θέσω προτεραιτότητες και αυτές είναι η πρώτη ομάδα και το τμήμα σκάουτινγκ. Είμαι πεπεισμένος πως θα τα πάμε καλά παρά τον λίγο χρόνο που έχουμε να προετοιμαστούμε. Βλέποντας την νοοτροπία στην Ελλάδα και την ιστορία του συλλόγου, καταλήξαμε σε μια λίστα υποψηφίων. Ηθελα ο προπονητής να είναι νέος, πεινασμένος, να έχει προσωπικότητα. Εγώ είμαι ο έμπειρος, οπότε θα βοηθώ τον προπονητή και ήταν σημαντικό να είναι νέος. Κάθε επιτυχία στον Τούντορ"
12:44
Για το τι του είπε ο Σαββίδης για να έρθει στην Τούμπα, σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ που υπάρχει μεγάλη πίεση: '"Ηταν η φιλοδοξία που έχει. Θέλει να φέρει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή. Μου αρέσουν όσοι είναι φιλόδοξοι. Σημαντικό είναι πως συμφωνήσαμε εγώ να επιλέξω τον προπονητή. Ξέρω το πάθος των φίλων του ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης έχει δώσει υγεία στον ΠΑΟΚ. Θα μπορέσω να δουλέψω καλά εδώ"
12:46
Για το ότι αποτελεί "ηλεκτρική" καρέκλα η θέση του προπονητή του ΠΑΟΚ και αν είναι διατεθειμένος να στηρίξει τον Τούντορ: "Ελπίζω να μείνει σε αυτά τα δύο χρόνια του συμβολαίου και να κάτσει περισσότερο. Εγώ πήρα την απόφαση, είναι δική μου η ευθύνη. Είμαι σίγουρος πως θα κάνει καλή δουλειά"
12:51
Για το πλάνο του "Δικεφάλου", για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό από την πρώτη χρονιά και για το ότι είπε πως ο Τούντορ έχει δύο χρόνια συμβόλαιο ενώ η ΠΑΕ ανακοίνωσε τριετές συμβόλαιο: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα. Στόχος είναι να χτίσουμε μια ομάδα και να έχουμε φιλόδοξους ανθρώπους. Αρχικά θέλουμε να κερδίζουμε, μετά θα δούμε... Οποιος λέει πως πάει για να πάρει το πρωτάθλημα από το ξεκίνημα, μάλλον δεν ξέρει από ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να τα πάμε όσο καλύτερα γίνεται στις τρεις διοργανώσεις. Εγώ θέλω να δω πειθαρχία και φιλοδοξία αλλά και πάθος και αυτά τα στοιχεία θέλω να τα έχουν όλοι στην ομάδα. Θέλω να οικοδομήσουμε μια νοοτροπία που θα περάσει και στην ομάδα.  Ξέρω την πίεση που υπάρχει, αλλά πρέπει και να περάσουμε καλά. Το συμβόλαιο του Τούντορ είναι 2+1 χρόνια".
12:55
Για το τμήμα σκάουτινγκ στο οποίο δίνει βάρος: "Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο και τον ιδιοκτήτη. Δεν ήρθα για να σπαταλήσω χρήματα. Πρέπει να κάνουμε σωστές επιλογές στις μεταγραφές. Την προηγούμενη Τρίτη μίλησα με το τμήμα σκάουτινγκ και τους είπα τι ψάχνουμε και πώς. Πρέπει και ο προπονητής να ξέρει τους παίκτες, τι νοοτροπία έχουν... Θα έχουμε τον χρόνο να το δούμε αυτό, θα είμαστε δύο εβδομάδες στην Ολλανδία"
12:57
Για το τι θα θεωρεί του χρόνου επιτυχία για τον ΠΑΟΚ: "Δεν έχω γυάλινη σφαίρα. Θα θέλω να έχει η ομάδα παίκτες πολεμιστές και η ομάδα να έχει πειθαρχία αλλά και πνεύμα νικητή. Θέλω να παίζουμε ποδόσφαιρο ωραίο αλλά και με πάθος. Σε αυτό παίζει ρόλο βέβαια και ο προπονητής που από μένα θα στηριχτεί 110%"
13:06
Για τα πλεονεκτήματα του Τούντορ: "Ο ιδιοκτήτης ήθελε έναν νέο τεχνικό. Ετσι ψάξαμε έναν νέο φιλοδοξο προπονητή που θα είναι πεινασμένος. Σύμφωνοι, δεν έχει μεγάλη εμπειρία... Αλλά μην ξεχνάτε πως ήταν προπονητής στο μεγάλο σχολείο της Χάιντουκ.

Έχει τις δικές του ιδέες, έχει υπάρξει βοηθός στην Εθνική Κροατίας, έχει δουλέψει σε ένα δύσκολο κλαμπ όπως είναι η Χάιντουκ που σου επιτρέπει να αναπτύξεις τις δικές σου ιδέες χωρίς πίεση. Έχει καταγράψει μια φανταστική καριέρα, σε μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου (Γιουβέντους). Επίσης, η Χάιντουκ φημίζεται για τη σχολή προπονητών της. Έχει παίξει στο ιταλικό πρωτάθλημα που η τακτική παίζει μεγάλο ρόλο. Έχει λοιπόν πολλά εφόδια. Εχει μεγάλη προσωπικότητα. Δεν έχει φόβο και αυτό το εκτίμησα. Εκανα μια συνέντευξη με τον Τούντορ για 2.5 ώρες. Η διαδικασία που ακολουθώ για τον προπονητή είναι μέσω συνέντευξης. Οι απαντήσεις του με ικανοποίησαν και ρώτησα και τακτικά ζητήματα. Επίσης θέλουμε να αναπτύξουμε νέους παίκτες στις Ακαδημίες και αυτά τα νέα παιδιά που έχουμε θέλουμε να έχουν νοοτροπία νικητή, όχι να παίρνουν τίτλους"
13:10
Για την κακή χρονιά που έκανε ο ΠΑΟΚ και η οποία απογοήτευσε τον κόσμο και για την επόμενη σεζόν: "Ολοι οι οπαδοί θέλουν την νίκη. Σημαντικό είναι να βλέπουμε μια ομάδα που θα έχει πειθαρχία και θα παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Τους οπαδούς δεν μπορείς να τους κοροιδέψες. Οταν δίνεις το 100% το καταλαβαίνουν. Η νοοτροπία χτίζεται μέσω της προπόνησης... Την Κυριακή είναι το ματς. Ερχόμαστε στην ώρα μας στην προπόνηση και δίνουμε το 100%. Το ποδόσφαιρο είναι έντεκα ποδοσφαιριστές. Όταν ένας ή δύο ποδοσφαιστές είναι λίγο "πεσμένοι", θα πρέπει οι υπόλοιποι εννέα να παλέψουν και γι΄ αυτούς.Θέλουμε να βλέπουμε σεβασμό μέσω των παικτών, θέλουμε να βλέπουμε προσπάθεια. Αυτό θέλει χρόνο αλλά θεωρώ πως ο Τούντορ μπορεί να τα καταφέρει"
13:19
Για την άποψη που έχει για το ρόστερ και ποιο το πλαίσιο της συνεργασίας του με τον Γκαρσία: "Είναι πολλοί παίκτες που δεν τους ξέρω γιατί είναι δανεικοί. Κάποιους παίκτες δεν τους ξέρω ακόμη σε βάθος... Ποτέ μα ποτέ δεν απαντώ σε φήμες, θέλω να το ξεκαθαρίσω αυτό. Θέλω οι παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι και να μην έχουν κάτι άλλο που τους απασχολεί. Σε ό,τι αφορά τον Γκαρσία, τον ρώτησα τι θέλει να κάνει. Είχα ζητήσει ένα πενταετές πλάνο. Μου είπε θέλει να γίνει προπονητής αλλά για μένα πρέπει ένας προπονητής να έχει εμπειρία. Στόχος μου είναι να τον προστατεύσω. Τώρα θα αναλάβει ασίσταντ κόουτς στην ομάδα της Κ17. Μετά από χρόνια ίσως να αναλάβει την πρώτη ομάδα. Ο Κοκού αρχικά είχε αναλάβει την ομάδα της Κ19 και τώρα είναι στην PSV. Tην δεύτερη χρονιά έφερε τίτλο. Είναι δύσκολο, πολύ σπάνιο ένας παίκτης να σταματήσει το ποδόσφαιρο και σε 1-2 χρόνια να γίνει ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αντίθετα, είναι εύκολο να τον "σκοτώσεις". Αυτό το συζήτησα με τον Πάμπλο και συνφωνήσαμε στις ιδέες"
13:21
Για το ότι ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έδειχνε... βαρετός σαν ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι και για το ότι αντιμετωπίζει πολλές φορές ομάδες που "κλείνονται": "Αυτό πρέπει να το πείτε στον Τούντορ. Ξέρουμε πως υπάρχουν ομάδες που βάζουν το... πούλμαν μπροστά από την εστία. Θέλουμε να είναι ευέλικτη ομάδα μας, αναλόγως με τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίζει σε κάθε αγώνα. Ο Τούντορ θα αποφασίσει για τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτόν και σε τακτικό επίπεδο.Ρόλος μου είναι να παρέχω στον Ίγκορ τα εφόδια για να μπορεί να αντιμετωπίσει και αμυντικές και επιθετικές ομάδες".
13:23
Για την εικόνα που έχει για την ομάδα, με βάση τα όσα είδε στα πλέι οφ: "Δεν θέλω να σχολιάσω για το τι έγινε στο παρελθόν, στο μέλλον θα μπορώ να το κάνω..."
13:25
Για το ότι λέγεται πως στην Ελλάδα δύσκολα έρχονται μεγάλα ονόματα: "Εργάζομαι μέρα νύχτα για να βρω νέους παίκτες. Οταν θέλει να  πάει ένας παίκτης σε μεγάλα πρωταθλήματα, είναι δύσκολο για εμάς... Οταν βρίσκουμε έναν παίκτη μεγάλο σε ηλικία, είναι σημαντικό να δούμε πόσο φιλόδοξος μπορεί να είναι. Ενας τέτοιος παίκτης μπορεί να κάνει την διαφορά"
13:26
Για το αν επηρεάζει το πλάνο το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ ξεκινά νωρίς τα επίσημα παιχνίδια (μέσα Ιούλη): "Δεν με αγχώνει αυτό, πρέπει να βρούμε τους κατάλληλους. Η μεταγραφική περίοδος τελειώνει στις 31 Αυγούστου. Δεν θα κάνουμε μεταγραφές μόνο και μόνο για να τις κάνουμε, θέλουμε να βρούμε τους κατάλληλους"
13:29
Για το ότι ήρθε στην Ελλάδα που υπάρχει διαφθορά και ότι υπάρχουν διάφορα σκάνδαλα: "Στη χώρα μου δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοια ζητήματα. Αντίστοιχα ζητήματα υπήρχαν και στην Ιταλία. Καλύτερα που ήρθα τώρα γιατί όλοι ασχολούνται με αυτό. Ολοι εμείς πρέπει να λειτουργήσουμε σαν παράδειγμα, σε όλες τις ομάδες..."
13:33
Για τους παίκτες του ΠΑΟΚ και όσους θεωρεί πως χρειάζεται εν όψει του πρώτου επίσημου αγώνα στο Europa League: "Θα συστήσω παίκτες στον ιδιοκτήτη, αν θεωρώ πως θα δώσουν ευελιξία . Δεν θα πω συγκεκριμένο αριθμό παικτών... Για την προηγούμενη χρονιά, δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Οι παίκτες πρέπει να ξεχάσουν το τι έγινε τους προηγούμενους μήνες".
13:35
Για τους βοηθούς του Τούντορ και για το ότι είναι επιλογές του Κροάτη: "Δεν ξέρω το τεχνικό επιτελείο με τον προηγούμενο προπονητή.  Θεωρώ πως μπορεί να φέρει όσους θέλει. Είναι σημαντικό να νιώσει πως ο σύλλογος τον στηρίζει"
13:38
Για το ότι στηρίζει ο ίδιος νέους παίκτες: "Οι Ακαδημίες είναι το πάθος μου. Λατρεύω τους νεαρούς παίκτες και θέλω να τους βλέπω να αναπτύσσονται. Αλλά είναι σημαντικό να κερδίζει η ομάδα. Είδα πέρυσι νέους παίκτες. Μπορείς να αντλήσεις λεφτά από τις ακαδημίες και είναι σημαντικό να έχουν το DNA του συλλόγου. Γι' αυτό χαίρεται και ο κόσμος, να βλέπει νεαρούς να ανεβαίνουν από τις ακαδημίες και να βοηθούν την μεγάλη ομάδα. Οι νέοι παίκτες θέλουν καθοδήγηση. Η ομάδα δεν πρέπει να έχει ούτε μόνο νέους παίκτες, ούτε μεγάλους. Πρέπει να υπάρχει μια μίξη αυτών των δύο".
13:42
Για το ότι ήταν αθλητικός διευθυντής σε μεγάλες ομάδες και από που αντλεί την αγάπη του για το ποδόσφαιρο: "Δεν μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου πως δεν σκεφτόταν το ποδόσφαιρο, ίσως γιατί δεν ήμουν καλός στο σχολείο. Πάντα αναζητώ την πρόκληση... Εφυγα από το 1975 από την χώρα μου και έχω γυρίσει πολλές χώρες. Είμαι χαρούμενος γι' αυτό..."
13:48
Για τους νεαρούς παίκτες και για το ποιος θα εκφράσει το DNA του συλλόγου όταν δεν υπάρχουν Ελληνες στην πρώτη ομάδα: "Εχω ζήσει στο εξωτερικό από το 1975. Δεν νομίζω πως έχει να κάνει από την χώρα που προέρχεσαι... Το σημαντικό είναι ο παίκτης να δουλέψει σκληρά. Πολλοί εξελίχθηκαν σε καλούς παίκτες, άλλοι έμειναν μόνο ταλέντα. Εμείς πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία σε νεαρούς να βελτιωθούν. Δεν θεωρώ πως είναι πρόβλημα να υπάρχουν ξένοι στην ομάδα. Το θέμα είναι να έχει την γνώση. Εχουμε παίκτες που προωθήθηκαν όπως ο Κάτσε. Συνεχίζουμε για να βγάλουμε παίκτες..".
13:51
Ερώτηση στον Αγγελίδη:

Για το γιατί "κυνήγησε" σε όλη την Ευρώπη τον Αρνεσεν ώστε να τον πείσει να αναλάβει τον ΠΑΟΚ: "Θεώρησα πως είναι ο πιο κατάλληλος. Κατάλαβε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του συλλόγου. Ο Αρνεσεν αναπνέει ποδόσφαιρο, συνεχώς μου δίνει ιδέες. Με παίρνει τηλέφωνα και μου στέλνει μηνύματα. Δείχνει ενθουσιασμό και έτσι αυτό μου δείχνει πόσο κατάλληλος είναι για τον ΠΑΟΚ"
13:52
Η παρουσίαση του Αρνεσεν ολοκληρώθηκε. Ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας... Καλό μεσημέρι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK