Η σούπερ επιτυχία και το φιάσκο του Στανόγεβιτς στα προκριματικά

Η πρώτη αποστολή που θ' αναλάβει ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς στον ΠΑΟΚ θα είναι η πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ψάξαμε και βρήκαμε τι έκανε ο Σέρβος προπονητής τις δύο φορές που η Παρτιζάν βρέθηκε σε παρόμοια θέση. Από την απόλυτη επιτυχία στο κάζο.

Η σούπερ επιτυχία και το φιάσκο του Στανόγεβιτς στα προκριματικά

Ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έμεινε λιγότερα από δύο χρόνια στην Παρτιζάν προτού δοκιμάσει την τύχη του εκτός συνόρων (Κίνα, Ισραήλ). Με την ομάδα του Βελιγραδίου πρωταθλήτρια δοκιμάστηκε και ο ίδιος στη διαδικασία των προκριματικών του Champions League - Europa League, την οποία και θα περάσει ως (νέος) προπονητής του ΠΑΟΚ. Τη μία φορά έφερε εις πέρας τη δύσκολη αποστολή του, στα εύκολα ωστόσο απέτυχε.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η πρώτη μάχη δόθηκε το καλοκαίρι του 2010. Στον πάγκο της Παρτιζάν από τον Απρίλιο την οδήγησε στους ομίλους του Champions League μέσα από μια απαιτητική διαδικασία τριών γύρων.

Στο β' προκριματικό η ομάδα του Βελιγραδίου απέκλεισε την αρμένικη Πιούνικ με 3-1 εντός 1-0 εκτός με πρωταγωνιστή τον Βραζιλιάνο Κλέο.

Στον γ' γύρο ήρθε το ζευγάρωμα με την Ελσίνκι, την οποία οι Παρτιζάν απέκλεισαν επίσης με 2/2! Πρώτα με 3-0 στο Βελιγράδι και κατόπιν 2-1. Ο Κλέο ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής με τρία από τα πέντε γκολ.

Στα πλέι οφ η Παρτιζάν τέθηκε αντιμέτωπη με την Άντερλεχτ και μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα πήγε στις Βρυξέλλες ως αουτσάιντερ. Παρόλα αυτά πήρε την πρόκριση στα πέναλτι μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας και ενώ είχε προηγηθεί με 2-0. Ο Κλέο ήταν ο άνθρωπός του για άλλα δύο ματς.

Ο ΟΜΙΛΟΣ

Η Παρτιζάν μπήκε πανηγυρικά στους ομίλους και έπεσε σ' έναν όμιλο με Άρσεναλ, Σαχτάρ και Μπράγκα. Δύσκολα τα πράγματα και οι... μηδέν βαθμοί και τα 2-13 γκολ σ' έξι παιχνίδια άφησαν μια κηλίδα στην πορεία της. Καλύτερη εκτός έδρας, κόντραρε και τις τρεις.

ΚΑΖΟ ΟΛΚΗΣ

Δεδομένου ότι η Παρτιζάν κατέκτησε ξανά τον τίτλο στη Σερβία βρέθηκε στην ίδια ακριβώς θέση: να παλεύει για την πρόκρισή της στους ομίλους του Champions League.

Στον β' προκριματικό απέκλεισε με άνεση την Σκεντίγια από την ΠΓΔΜ με 4-0 εντός (γκολ από Βούκιτς, Στσέποβιτς) και 1-0 στο Τέτοβο.

Ακολούθησε το ζευγάρωμα με τη βελγική Γκενκ, αυτή τη φορά όμως το αποτέλεσμα δεν ήταν το ίδιο. Εκτός έδρας έχασε 2-1 με ανατροπή, με αποτέλεσμα το 1-1 στο Βελιγράδι να μην φτάσει, παρότι προηγήθηκε και είχε σκορ πρόκρισης.

Υποβιβάστηκε στα πλέι οφ του Europa League, αλλά εκεί τα πράγματα κύλησαν ακόμη χειρότερα. Το 1-1 με την ιρλανδική Σάμροκ Ρόβερς στο Δουβλίνο δεν έφτανε για την πρόκριση στους ομίλους, αφού στο Βελιγράδι η ομάδα του Στανόγεβιτς έχασε 2-1 στην παράταση! Ήταν ένας αποκλεισμός-φιάσκο για τους Παρτιζάνους, οι οποίοι αλλιώς τα υπολόγιζαν και αλλιώς ήρθαν τα πράγματα.

AP Photo/Darko Vojinovic

News 24/7

24MEDIA NETWORK