Κρίσιμο τεστ για τη διαχείριση των αποφάσεων

Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ θα κληθεί να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά του την εβδομάδα που ξεκινά τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο. Ο σιωπηλός Ιβάν Σαββίδης, που συλλέγει γνώμες και ο σχεδιασμός που πρέπει να ξεκινήσει από τώρα για την ερχόμενη περίοδο.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ / ΣΑΒΒΙΔΗΣ(Α) ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
savvidis savidis lutseskou EUROKINISSI

Στο δρόμο για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει τον βαθμό ετοιμότητάς του τόσο σε διοικητικό όσο και σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς μέχρι την Τετάρτη αναμένεται να έχουν γνωστοποιηθεί η πρωτόδικη απόφαση που αφορά την αναμέτρηση με την ΑΕΚ που διεκόπη και η τελική απόφαση που αφορά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό που δεν διεξήχθη. Πολλά ακούστηκαν, πολλά ειπώθηκαν, αλλά ακόμα περισσότερα μένει να γίνουν.

Η πρωτόδικη απόφαση για την αναμέτρηση των δυο Δικεφάλων είναι πιθανό να γίνει γνωστή σήμερα. Οι "υπερασπιστικές γραμμές" που χάραξε η κάθε πλευρά είναι λίγο – πολύ γνωστές, και ο εισαγγελέας Καποδίστριας καλείται να αποφανθεί έχοντας στα χέρια του ένα όγκο πληροφοριών που έχριζε μελέτης και αξιολόγησης.

ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ

Οι ασπρόμαυροι, σε επικοινωνιακό επίπεδο, κράτησαν αυτή τη φορά, μια πιο αμυντική γραμμή. Η σύγκριση γίνεται σε σχέση με το τρόπο που ο «Δικέφαλος του βορρά» είχε κινηθεί επικοινωνιακά στην πρώτη από τις διαδοχικές δικαστικές «μάχες», αυτή που αφορούσε την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.

Σε μεγάλο βαθμό, αυτό ήταν λογικό και αναμενόμενο, καθώς ήταν δυο εντελώς διαφορετικές υποθέσεις.

Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Η διαχείριση της πρωτόδικης απόφασης που θα προκύψει από την εκδίκαση της υπόθεσης του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ έχει μεγάλη σημασία για τον οργανισμό των ασπρόμαυρων σε όλα τα επίπεδα. Διοικητικά, η μόνη μέχρι στιγμής τοποθέτηση του Ιβάν Σαββίδη, από τις 11 Μαρτίου, είναι η δήλωση συγνώμης. Κανείς δεν είναι σε θέση να υποθέσεις για τις επόμενες κινήσεις του, ειδικά σε περίπτωση που προκύψει βαριά «καμπάνα» για τον ίδιο, μετά την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο.

Οι δυο εβδομάδες από την ημέρα του ντέρμπι των δυο Δικεφάλων μέχρι σήμερα είναι ίσως οι πιο «σιωπηλές» από την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη. Έχουν τοποθετηθεί πολλοί αυτές τις 15 ημέρες, μιλώντας για εκείνον, για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ, για το μέλλον του στο ποδόσφαιρο, για το μέλλον του στην Ελλάδα, εκτός από εκείνον.

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Λογικά, αυτό θα αλλάξει μετά την πρωτόδικη απόφαση. Κάθε φορά που ο ΠΑΟΚ δέχεται μια βαριά «καμπάνα» επί ημερών του, ο Ιβάν Σαββίδης περνάει κάποιες ημέρες στην Θεσσαλονίκη, και μετατρέπεται σε συλλέκτη απόψεων των ανθρώπων και των κομματιών του ΠΑΟΚ που θεωρεί πως έχουν κάτι να του πουν.

Κάνει, κατά κάποια τρόπο, σφυγμομέτρηση εντός της ασπρόμαυρης οικογένειας, συγκεντρώνει όλα ακούει, τα ζυγίζει και λαμβάνει αποφάσεις.

ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Την ίδια στιγμή, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ θα κληθούν, όπως όλοι οι συνάδελφοί του, να μπουν ξανά στο γήπεδο. Όποια και αν είναι τα συναισθήματά τους για όσα έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα, καλούνται να αποδείξουν ότι μπορούν να κοιτάξουν μπροστά.

Δεν θα είναι εύκολο. Βέβαια, ούτε εύκολο θα ήταν να ήταν, για παράδειγμα πρώτοι στη βαθμολογία, και να τους έμεναν πέντε παιχνίδια με ένα «πρέπει» βάρους 33 χρόνων. Σίγουρα θα προτιμούσαν να σηκώσουν το δεύτερο βάρος από ότι το πρώτο.

Ο ΑΡΧΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΝΕΑΣ ΣΕΖΟΝ

Πλην του Ρόμπερτ Μακ, που αποκτήθηκε το περασμένο καλοκαίρι με την μορφή δανεισμού, δεν υπάρχει στον ΠΑΟΚ συμβόλαιο που να λήγει το καλοκαίρι. Ούτε κάποιου ποδοσφαιριστή, ούτε και του προπονητή. Και φυσικά αυτό δε σημαίνει πως όλοι θα μείνουν στην Τούμπα. Αν στην εξίσωση προσθέσει κανείς και τους δανεικούς, που πολλοί εξ΄ αυτών κάνει καλή σεζόν (Γιαννούλης, Χατζηισαΐας, Ουάρντα, Χαρίσης, Πέντρο Ενρίκε) ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχει... μπόλικη δουλειά.

Ο Ρουμάνος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, έχει πιστωθεί την πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ, και ειδικά το τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε τα αποδυτήρια το καιρό της κρίσης, όταν ο ίδιος έλεγε σε όλους πως «θα τη βρει την άκρη» και υπήρχαν αρκετοί που δεν περίμεναν πως θα το καταφέρει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK