Λουτσέσκου: "Μου είχε πει παίκτης ότι βαρέθηκε να χάνει στην Αθήνα..."

Στη νοοτροπία του ΠΑΟΚ όταν απομακρύνεται από την Τούμπα στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπαθώντας να εξηγήσει την αναιμική εικόνα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
05/11/2017 AEK Vs PAOK for Superleague season 2017-18, in OAKA Stadium, in Athens - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν εντόπισε πρόβλημα στο προπονητικό πλάνο. Ούτε δικά του λάθη είδε - το μόνο ότι δεν πρόλαβε ν' αντικαταστήσει τον Σαμπράνο. Υποστήριξε απλώς πως φταίει η νοοτροπία και αποκάλυψε διάλογο που είχε με παίκτη του στο αεροπλάνο.

" Χάσαμε γιατί εμείς ήμασταν ηλίθιοι και η ΑΕΚ πιο έξυπνη. Μακριά από τη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα στην Αθήνα μάς λείπει η αυτοπεποίθηση. Στο αεροπλάνο ένας παίκτης μού είπε ότι έχει βαρεθεί να χάνει στην Αθήνα. Αυτό συμβαίνει για καιρό. Μόνο με τον Ολυμπιακό ελέγξαμε το παιχνίδι. Αρχίσαμε με λάθος προσέγγιση και η στιγμή της κόκκινης της ΑΕΚ μάς προκάλεσε εκνευρισμό και τεράστιο άγχος για νίκη. Με αυτοπεποίθηση και σωστή ερμηνεία θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη κυκλοφορία να κάνουμε τον αντίπαλο να τρέξει και να κουραστεί, όπως στην έδρας μας. Το παιχνίδι είχε ακόμη 70 λεπτά και δεν έπρεπε να νομίζουμε ότι θα νικήσουμε την ίδια στιγμή.

Ήμασταν και λίγο άτυχοι αφού η μπάλα πήγε στον Λάζαρο από κόντρα και έδωσε την ασίστ. Μετά, αφού δεν είχαμε το καθαρό μυαλό, κάναμε το δεύτερο λάθος με την κίτρινη του Σαμπράνο. Από εκείνο το σημείο το ματς, φυσιολογικά, ήταν στα χέρια της ΑΕΚ: 10 εναντίον 10, υπέρ τους το σκορ, μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ηταν και λάθος μου το γεγονός ότι δεν έβγαλα τον Σαμπράνο, ήθελα να το κάνω αυτό, είχα πει στον συνεργάτη μου να μιλήσει με τον Κρέσπο, αλλά περίμενα να γίνει στο ημίχρονο αυτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν πολλές διακοπές, δεν ήταν ουσιαστικά ένα ποδοσφαιρικό ματς, αλλά η ΑΕΚ έκανε αυτά που έπρεπε να κάνει. Περίμενα ότι αυτό θα έκανε. Είχαμε κι εμείς κάποιες ευκαιρίες, μία με τον Βιεϊρίνια, μία με τον Ελ Καντούρι, μία με Μπίσεσβαρ-Πρίγιοβιτς. Η ΑΕΚ νίκησε επειδή ήταν πιο έξυπνη από εμάς, αξιολόγησαν τέλεια την κάθε κατάσταση στο ματς και ήξεραν πώς να εκμεταλλευτούν τα πάντα.

Δεν είναι θέμα πειθαρχίας οι αποβολές. Είναι πολύ σοβαροί όλοι και στην προπόνηση και στον τρόπο προετοιμασίας κάθε αγώνα. Είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση και η γνώμη μου πάνω σε αυτό, δεν ξέρουμε πως να συμπεριφερθούμε μακριά από την έδρα μας. Υπάρχει μία τρέλα της στιγμής, δεν υπάρχει υπομονή κι αν δεν σκοράρουμε στη στιγμή, χάνουμε το καθαρό μυαλό μας. Ο Μπίσεσβαρ μιλούσε σε έναν παίκτης της ΑΕΚ και μετά ήρθε ένας άλλος και τον έσπρωξε. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι τόσο σοβαρό.

Όσο για τον Ζαμπράνο, είναι ένας παίκτης με πάθος, που θέλει να νικάει. Ήταν δικό του λάθος, αλλά πρώτα δικό μου λάθος που δεν τον έβγαλα νωρίς. Περίμενα να περάσει λίγος χρόνο μήπως αλλάξουμε το ματς και δεν ήθελα να χαραμίσουμε γρήγορα μία αλλαγή

Είναι μεγάλη η διαφορά σε όλα όταν παίζουμε εντός και εκτός έδρας. Στην αυτοπεποίθηση, στην πίστη, σε όλα. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και μπορούμε να το κάνουμε, αλλά δεν.

Είναι γενικό το θέμα, δεν είναι μόνο για τον Πρίγιοβιτς. Ολη η ομάδα έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά εκτός έδρας. Σε όλα αυτά τα παιχνίδια, λιγότερο ίσως στο Καραϊσκάκη, υπήρξε μια έλλειψη αντίδρασης. Δουλεύουμε πολύ στο πλάνο, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε αλλά μετά την αποβολή της ΑΕΚ παίζαμε χωρίς υπομονή ενώ ο αντίπαλος ήταν οργανωμένος ανασταλτικά. Το δέχεστε ή όχι, υπάρχουν και αυτά τα ψυχολογικά θέματα στο ποδόσφαιρο. Αν δεν έχουμε την αυτοπεποίθηση για να κάνουμε σωστά τα πράγματα που κάνουμε στην έδρα μας, συμβαίνουν πράγματα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK