Μίχελ: "Πουλάμε όταν ένας παίκτης φθάνει στο πικ του"

Ο Λούμπος Μίχελ ανέλυσε την φιλοσοφία του στις μεταγραφές με αφορμή την πώληση του Ρόμπερτ Μακ.

Μίχελ: "Πουλάμε όταν ένας παίκτης φθάνει στο πικ του"
Μίχελ-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μίχελ λίγο πριν ή αποστολή του ΠΑΟΚ πετάξει από το Ντίσελντορφ στη Θεσσαλονίκη.

Για το σκεπτικό στην πώληση του Ρόμπερτ Μακ: "Η φιλοσοφία μου είναι ότι όταν ένας παίκτης φτάνει στο πικ της οικονομικής του αξίας και της φόρμας του και υπάρχει μια καλή επιλογή από ομάδα για να πάει μεταγραφή, καλό είναι να φεύγει και να κάνει και ένα βήμα για την καριέρα του".

Για το παράδειγμα Κάτσε που πείθει για το ορθό της επιλογής να πουληθεί ο Μακ: "Πριν από ένα χρόνο μου είπαν ότι υπήρχε προσφορά 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για τον Κάτσε και τώρα είναι πολύ δύσκολο να βρούμε μια προσφορά για τον παίκτη"

Για τη φιλοσοφία που θέλει να ακολουθήσει στον ΠΑΟΚ: "Η φιλοσοφία μου είναι να μην κρατάμε παίκτες αν βρίσκουμε καλή προσφορά που να μας ικανοποιεί και παράλληλα οι παίκτες να πηγαίνουν σε ομάδες που τους δίνεται η ευκαιρία να παίξουν στο Champions League. Δεν αγοράζουμε παίκτες γιατί πρέπει να πουλήσουμε κάποιους, αλλά γιατί πρέπει να καλύψουμε συγκεκριμένες θέσεις που θεωρούμε ότι δημιουργείται ανάγκη. Οσο μείνω στον ΠΑΟΚ δεν έχω σκοπό να κάνω πολύ δαπανηρές μεταγραφές. Μόνο αν φεύγουν κάποιοι σημαντικοί παίκτες. Υπάρχουν κάποια καυτά ονόματα στην ομάδα και αν φύγουν τον επόμενο χρόνο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για να τους αντικαταστήσουμε".

Για το αν θα γίνει μεταγραφή για να αντικατασταθεί ο Μακ: "Ηδη έχουμε αντικαταστήσει τον Μακ με τον Κάμπος, που αγωνίζεται σε αυτή τη θέση. Περιμέναμε ότι ο Μακ θα φύγει για αυτό και ένας από τους αρχικούς στόχους ήταν ο Κάμπος. Είναι ένας ποιοτικός παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον Μακ".

Για το αν ικανοποιείται μέ όσα έχει κάνει ο ΠΑΟΚ σ' αυτή τη μεταγραφική περίοδο: "Ηταν δική μου σκέψη για να φέρω παίκτες νωρίς που θα ήταν έτοιμοι για τα πλέι οφ. Αλλά φυσικά υπήρξαν μεταγραφές όπως του Κάνιας και κάποιες άλλες που ήθελαν λίγο χρόνο. Κάναμε πολύ δουλειά για να τους πάρουμε ελεύθερους και αυτό δεν ήταν εύκολο και χρειαζόταν κάποιο χρόνο παραπάνω. Για παράδειγμα με τον Κάνιας δεν ήταν δουλειά μιας μέρας και χρειάστηκε να δουλέψουμε πάνω από δυο εβδομάδες. Πήραμε κάποιους είτε σε καλή τιμή είτε ελεύθερους και συνολικά είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που κάναμε στις μεταγραφές".

Για το αν ο ΠΑΟΚ είναι καλυμμένος στη θέση του φορ, γιατί ο Μακ έπαιζε και στην κορυφή της επίθεσης: "Εχουμε τρεις καλούς σέντερ φορ, τους Κλάους, Περέιρα και Κουλούρη. Παράλληλα σε αυτή τη θέση μπορεί να παίξει και ο Κάμπος καθώς και στην Πόρτο και στην Τουρκίαείχε ρόλο επιθετικού, όταν χρειαζόταν".

Για την κλήρωση με τον Άγιαξ: "Ο Αγιαξ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη ιστορία, και πρέπει να τον σεβαστούμε ως αντίπαλο, θα πάμε εκεί με σεβασμό στην ομάδα και στην ιστορία της αλλά εμείςθα προκριθούμε".

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία στην Ολλανδία: "Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τα όσα είδα στην Ολλανδία στο διάστημα που ήμουν κοντά στην ομάδα. Κάναμε προπονήσεις σε εξαιρετικές συνθήκες. Ήταν μια ωραία περιοχή με εξαιρετικούς αγωνιστικούς χώρους και στα δυο γήπεδα που κάναμε χρήση. Μίλησα με τους ανθρώπους της Πόρτο που θα έρθουν στο ίδιο ξενοδοχείο το οποίο έχει μια πολύ καλή φήμη. Η ομάδα πιστεύω ότι χρειάζεται μια δυο μέρες ξεκούραση, λόγω των δυνατών προπονήσεων και το είδατε άλλοτε και στον αγώνα με την Στεάουα, αλλά τώρα είμαστε καλύτερα και πιστεύω ότι θα είμαστε πανέτοιμοι για τον πρώτο αγώνα με τον Αγιαξ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK