Ο Λουτσέσκου ήταν προετοιμασμένος για Τσίμιροτ

Ο Γκόικο Τσίμιροτ βρισκόταν στη "βιτρίνα" του ΠΑΟΚ εδώ και 1,5 χρόνο και η αποχώρησή του μόνο ξαφνική δεν ήταν, με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να καλείται πλέον να καλύψει το κενό του.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) ΕUROKINISSI

Ο Γκόικο Τσίμιροτ βρισκόταν στη «βιτρίνα» του ΠΑΟΚ εδώ και 1,5 χρόνο, με τη στιγμή αποχώρησής του από την Τούμπα να φτάνει την τελευταία εβδομάδα της τρέχουσας μεταγραφικής περιόδου.

Η αποχώρησή του ούτε ξαφνική ήταν, ούτε και μη αναμενόμενη, και κυρίως για τον άνθρωπο που θα πρέπει να καλύψει την απουσία του. Και αυτός που θα το κάνει πρώτος από όλους δεν θα είναι ο όποιος αντικαταστάτης του, αλλά ο Ράζβαν Λουτσέσκου, που γνώριζε πως αυτό θα συνέβαινε.

Οταν ο μηχανισμός του ΠΑΟΚ ξεκίνησε να συζητά ενόψει Ιανουαρίου, περίπου στις αρχές Δεκεμβρίου, όλα τα ονόματα των ποδοσφαιριστών έπεσαν στο τραπέζι. Θα έπρεπε να γίνει ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα, για να διαπιστωθεί το ποιοι είναι άκρως απαραίτητοι και ποιοι θα βγουν στη βιτρίνα, προκειμένου για τους δεύτερους να ξεκινήσει μια προεργασία που θα αφορούσε όχι μόνο την παραχώρησή τους αλλά και την αντικατάστασή τους.

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου ενημερώθηκε για όλα όσα είχαν συμβεί πριν την έλευσή του στην υπόθεση Τσίμιροτ, και από τη πρώτη στιγμή γνωστοποίησε πως ο Βόσνιος είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσε να «ζήσει» και χωρίς εκείνον. Η ενεργοποίηση του Χοσέ Κάνιας είχε και αυτή την παράμετρο. Από τη στιγμή που κανείς δεν ήξερε το πότε θα μπορούσε να έρθει πρόταση για τον Τσίμιροτ, ο ρουμάνος τεχνικος έπρεπε να ζήσει και με το ενδεχόμενο την αποχώρησής του με μια πρώτη κάλυψη εκ των έσω.

Οι προσπάθειες για την παραχώρηση του Τσίμιροτ ήταν πολλές. Ο βόσνιος ήταν ένα από τα στοιχήματα του ΠΑΟΚ. Οταν «ανακαλύπτεις» ποδοσφαιριστές από σχετικά «άγονα» πρωταθλήματα, στόχος είναι να τους εξελίξεις ώστε να αποδώσουν και αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Ο Τσίμιροτ αποτελεί την πιο ακριβή πώληση βόσνιου από το πρωτάθλημα της χώρας σε άλλη ομάδα. Η αγωνιστική του άνοδος ήταν μεν σταδιακή, αλλά το «ξεπέταγμα» δεν ήρθε.

Ο αρχικός στόχος του Τσίμιροτ ήταν το Γερμανικό πρωτάθλημα και ήλπιζε πως θα το πετύχει μέσο Ελλάδος. Τώρα, θα το προσπαθήσει μέσω Βελγίου. Η Σταντάρ Λιέγης έχει εδώ και καιρό ρίξει δίχτυα στην Ελληνική αγορά. Οι βέλγιο έκαναν τα βήματα μέχρι το ελληνικό πρωτάθλημα και οι ασπρόμαυροι έβαλαν στο τραπέζι τον Τσίμιροτ.

Οπως ο ΠΑΟΚ έδειξε επιμονή για την πώληση του Τσίμιροτ, έτσι πλέον καλείται να δείξει αντανακλαστικά όσον αφορά την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης. Ο ΠΑΟΚ δίνει ένα «γρανάζι» του μηχανισμού του σε μια χρονιά πρωταθλητισμού, σε μια χρονιά που κρατά δυο καρπούζια σε μια μασχάλη, και αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα, εξίσου μεγάλο με το στοίχημα της πώλησης του Τσίμιροτ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK