Ο Λουτσέσκου μίλησε για... παράξενη κατάσταση

Μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ο Ράζβαν Λουτσέσκου μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι και τόνισε ότι η ομάδα του τουλάχιστον δεν έπρεπε να χάσει στο "Καραϊσκάκης". Τι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η άποψη του Ράτζβαν Λουτσέσκου για την εικόνα του ματς του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ είναι ξεκάθαρη και τα όσα λίγα είπε στη Nova αμέσως μετά τη λήξη του ματς.

Ο Ρουμάνος είπε πως " δεν έπρεπε να χάσουμε γιατί παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και από μία παράξενη κατάσταση χάσαμε. Ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε την ήττα, κάναμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες και παίξαμε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο από τον Ολυμπιακό".

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΙΕΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Την άποψη πως ο ΠΑΟΚ αδικήθηκε από το τελικό αποτέλεσμα εξέφρασε και στη συνέντευξη Τύπου ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όπου ξεκαθάρισε μάλιστα πως η παρουσία οπαδών του "Δικεφάλου" στην ανοιχτή προπόνηση της Πέμπτης δεν φόρτωσε με πίεση τους ποδοσφαιριστές του.

"Για εμάς είναι απογοητευτικό το αποτέλεσμα, αλλά η ομάδα μας έπαιξε πολύ καλά. Το ποδόσφαιρο δεν είναι δίκαιο πολλές φορές. Κέρδισε απόψε η ομάδα που είχε περισσότερη τύχη. Επίσης τιμωρηθήκαμε για το ότι δεν αντιμετωπίσαμε με τόση επιθετικότητα τις ευκαιρίες που είχαμε και στα δύο ημίχρονα. Στο πρώτο μέρος προσπαθήσαμε να ασκήσουμε πίεση κια να κρατήσουμε ψηλά την ομάδα, ώστε να κλέψουμε την μπάλα και να βγούμε στην αντεπίθεση.

Την ίδια στιγμή προσπαθήσαμε να έχουμε τη συνοχή μας όταν χάναμε την μπάλα, γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλός στη μετάβαση της μπάλας από το αμυντικό στο επιθετικό παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος ενώ δημιουργήσαμε τρεις ευκαιρίες μετά από ωραίες ενέργειες, ο Ολυμπιακός είχε μία καλή ευκαιρία μόνο από στημένη φάση. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ισορροπημένα και μία περίεργη κατάσταση έδωσε το γκολ στον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες μας προσπάθησαν κι άλλο και μετά από πέντε λεπτά αφού δεχτήκαμε το γκολ, προσπαθήσαμε να πιέσουμε. Ο Ολυμπιακός οπισθοχώρησε, αλλά παρόλο που έγινε αυτό το πίσω βήμα από τον αντίπαλο, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Στο τέλος δεν έπρεπε να χάσουμε αυτό το ματς. Θα έπρεπε να φύγουμε με ένα καλό αποτέλεσμα, τουλάχιστον με μία ισοπαλία. Σήμερα ήμασταν καλύτεροι", δήλωσε αρχικά και κατόπιν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Το τελευταίο τέταρτο του αγώνα σάς δημιουργεί την αίσθηση ότι κάποιες άλλες επιλογές παικτών μπορούσαν να γίνουν πιο νωρίς ή αν ο ΠΑΟΚ μπορούσε να βγει πιο επιθετικά; Το ότι είχατε θέματα στην τελική ενέργεια οφείλεται ίσως στην ανετοιμότητα κάποιων παικτών, όπως ο Ελ Καντουρί;

"Πρώτα απ' όλα δεν συμφωνώ, γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία ποιοτική ομάδα κι εμείς πηγαίνοντας σε κάποιες αλλαγές, έπρεπε να σκεφτούμε την ισορροπία της ομάδας. Πιστεύω ότι οι αλλαγές έγιναν στον σωστό χρόνο και αμέσως μετά τη φάση που δεχτήκαμε το γκολ. Το δεύτερο είναι ότι επιτεθήκαμε, αλλά είχαμε απέναντί μας μία ομάδα με εμπειρία και ξέρει πώς να διαχειρίζεται κάποιες συνθήκες. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι να 'ναι. Ο Ολυμπιακός έχει ποιότητα και το κρύο αίμα για να βγει από κάποιες καταστάσεις και να μας δημιουργήσει πίεση. Πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος στο ματς, ο Ολυμπιακός είχε ένταση και περισσότερη τύχη".

Τι θα απαντούσατε σε κάποιον αν σας έλεγε ότι φοβηθήκατε το ματς περισσότερο απ' όσο έπρεπε; Γιατί η ομάδα σας μετά το 25ο λεπτό και μετά το γκολ του Ολυμπιακού έκανε μισή ώρα περίπου για να δημιουργήσει σοβαρές ευκαιρίες;

"Αυτή είναι η άποψή σας και πολλοί μπορεί να έχουν διαφορετική γνώμη. Το σημερινό ματς δεν ήταν απέναντι στην Μπαρτσελόνα και την Χετάφε, αλλά ένα ματς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη. Δείξαμε ότι δεν φοβηθήκαμε το ματς, προσπαθήσαμε σε κάποιες στιγμές να πιέσουμε, αλλά πήγαμε ορισμένες φορές και πιο πίσω γιατί ο Ολυμπιακός είναι καλός επιθετικά. Πιθανόν να έχετε δίκιο για το διάστημα απ΄οτο 51' εώς το 81' ότι δεν κάναμε κάτι, αλλά δεν δεχτήκαμε και ευκαιρίες από τον Ολυμπιακό. Στο τέλος δημιουργήσαμε κα΄ποιες ευκαιρίες και μπορείτε να τις συγκρίνετε με αυτές του αντιπάλου. Αυτό που μένει είναι ότι δεν πήραμε καλό αποτέλεσμα, ενώ για τον Ολυμπιακό μένει το καλό αποτέλεσμα".

Η πίεση που ασκήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ στην τελευταία προπόνηση δημιούργησε περισσότερη πίεση στους παίκτες και σε εσάς; Πώς εξηγείτε το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ χάνει τη δυναμικότητά του όταν παίζει μακριά από την Τούμπα;

"Γιατί πίεση; Δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Δεν φοβηθήκαμε, ελέγξαμε το ματς, δημιουργήσαμε ευκαιρίες, κάναμε δύσκολη τη ζωή του Ολυμπιακού στο δημιουργικό κομμάτι, οπότε δεν νομίζω ότι υπήρχε πίεση. Είναι αλήθεια αυτό που έχετε προσέξει για τα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό που μας έχει λείψει είναι και λίγο η τύχη".

Επιλέξατε να αρχίσετε το ματς με τον Μακ, να αφήσετε έξω τον Πέλκα και όταν ήρθε η ώρα της αλλαγής, χρησιμοποιήσατε τον Κάμπος που είχε καιρό να παίξει. Για ποιο λόγο;

"Θέλαμε επιθετικότητα και ταχύτητα στις πλάγιες ζώνες. Κάποιες καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε ήταν στις πλάτες των ακραίων αμυντικών του Ολυμπιακού και έπρεπε να κινηθούμε σε αυτόν τον χώρο. Αποφάσισα να βάλω τον Τζάλμα Κάμπος γιατί έχει καλή ποιότητα στο ένας εναντίον ενός. Ο καθένας έχει την ποιότητά του, κάθε ματς είνα ιδιαφορετικό και όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για αυτά τα ματς. Θα ξαναπώ ότι ήταν ένα ματς απέναντι σε δύο δυνατές ομάδες, είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα, αλλά ικανοποιημένος από την εμφάνιση".

Τις περισσότερες ευκαιρίες που δημιούργησε ο ΠΑΟΚ διακρίνατε στους παίκτες σας το γυαλισμένο μάτι, την οργή και τον θυμό για να πάρουν το ματς και να πάνε τη διαφορά στο +7 από τον Ολυμπιακό;

"Το ποδόσφαιρο έιναι έτσι. Κάποιες φορές χάνεις και κάποιες άλλες κερδίζεις, είτε παίζοντας καλά, είτε όχι. Η ομάδα ανεβαίνει..."

Θεωρείτε ότι στο τέλος της βραδιάς είναι μια μεγάλη χαμένη βραδιά για τον ΠΑΟΚ; Θεωρείτε ότι η ομάδα σας είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;

"Για την πρώτη ερώτηση θα πααντήσω καταφατικά. Επρεπε να φύγουμε με καλύτερο αποτέλεσμα και ενδεχομένως τη νίκη. Οπως έχω ξαναπεί είναι μια μεγάλη σεζόν, πρέπει να δούμε τι έγιξνε, να δούμε τι έλειψε και δεν είχαμε τύχη και να προχωρήσουμε στο επόμενο ματς. Δεν θέλω να μιλήσω για τις άλλες ομάδες. Θα πω μόνο ότι υπάρχουν πολλές ποιοτικές ομάδες και εμείς θα παλέψουμε μέχρι τέλους για ιτς πιθανότητες του τίτλου".

News 24/7

24MEDIA NETWORK