Ο ΠΑΟΚ στην κόψη του ξυραφιού

Για να φτάσει ο Ιβάν Σαββίδης να αφήσει το επικριτικό του ύφος και να περάσει σε "ντόπες" και ομιλίες, με τις οποίες προσπαθεί να πιάσει τους παίκτες στο φιλότιμο, σημαίνει πως νιώθει ότι έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα. Την ίδια ώρα ο κόσμος έχει φάει τρελή... ξενέρα με τους παίκτες. Ο ρόλος-κλειδί του "σβούρα". Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας

Ο ΠΑΟΚ στην κόψη του ξυραφιού

Για να φτάσει το παιχνίδι τις Πέμπτης με αντίπαλο την Σλόβαν Λίμπερτς να είναι ΤΟ παιχνίδι, έχει προηγηθεί μια σειρά γεγονότων που έφερε τον Δικέφαλο του βορρά μπροστά στον πιο... "must win" αγώνα, στον οποίοι οι "ασπρόμαυροι" θέλουν όχι απλά τη νίκη, αλλά την πρόκριση, μπας και "αγοράσουν" χρόνο για να κολλήσουν μεταξύ τους τα κομμάτια στα οποία έχει "σπάσει" ο ΠΑΟΚ.

Ο ΙΒΑΝ...ΑΛΛΑΞΕ ΤΡΟΠΑΡΙΟ

Για να φτάσει ο Ιβάν Σαββίδης να αφήσει το επικριτικό του ύφος και να περάσει σε "ντόπες" και ομιλίες, με τις οποίες προσπαθεί να πιάσει τους παίκτες στο φιλότιμο, σημαίνει πως νιώθει ότι έχει εξαντλήσει όλα τα άλλα μέσα που είχε χρησιμοποιήσει. Υπήρξαν φορές μετά από "στραπάτσα" που ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ καλούσε τους παίκτες για να τους μιλήσει μέσω skype.

Άλλες φορές τους είχε φωνάξει στο γήπεδο της Τούμπας και τους μιλούσε για αρκετές ώρες. Όσο για τα αποδυτήρια, μετά το τέλος εντός αγώνα, εκεί έχει βρεθεί πολλάκις, όπως για παράδειγμα με τη λήξη του ματς με την Καραμπάγκ, όταν και έδειξε την απογοήτευσή του για το αρνητικό αποτέλεσμα.

Ο Σαββίδης ποντάρει πολλά σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ, κάτι που σημαίνει πως ακόμα και αν ο Δικέφαλος του βορρά βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα στο πρωτάθλημα, το παιχνίδι με την Σλόβαν Λίμπερετς θα είχε και πάλι μεγάλη βαρύτητα, απλά πλέον έχει και την... έξτρα, λόγω της συνολικής εικόνας του ΠΑΟΚ.

ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ (ΚΥΡΙΩΣ) ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ

Για να φτάσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ (έστω αυτή η μικρή μερίδα) να υποδεχθούν τους παίκτες με αυγά και γιαούρτια έξω από από το "Μακεδονία Παλλάς", σημαίνει πως από την πλευρά τους έχουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, φάει τρελή ξενέρα με αυτό που βλέπουν εντός αγωνιστικού χώρου.

Οι διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα, αλλά κυρίως αυτή η αίσθηση που εισπράττουν, ότι οι παίκτες "είναι πάντα στο απυρόβλητο" και οτι "στο τέλος αλλάζουν όλοι και όλα και εκείνους δεν τους πειράζει κανένας" τους έχει φέρει στο επίκεντρο, για πρώτη φορά τόσο έντονα μετά από αρκετό καιρό.

"ΣΒΟΥΡΑΣ", Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ "ΑΦΘΑΡΤΟΣ"

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει θέσει άπαντες υπό κρίση, ο Βλάνταν Ίβιτς προσπαθεί να κουμαντάρει το καράβι την ώρα της πλέον επικίνδυνης φουρτούνας, ο Λούμπος Μίχελ δεν είναι στο απυρόβλητο, αλλά ούτε και στην... πρώτη γραμμή, και μέσα σε όλα ήρθε και η προσθήκη του Παντελή Κωνσταντινίδη. Ενός ανθρώπου που έχει παρελθόν εντός ΠΑΟΚ και είναι ίσως το πρόσωπο με την λιγότερη φθορά, από αυτά που έχουν γράψει τουλάχιστον ένα πέρασμα από τα κοινά των "ασπρόμαυρων". Σε αυτό έχει παίξει ρόλο ο τρόπος που χειρίστηκε καταστάσεις στη πρώτη του θητεία.

Τότε, είχε κάνει σημαντικές υποχωρήσεις σε οικονομικά θέματα, σε εποχές που ο ΠΑΟΚ ήταν "στεγνός", ενώ όταν διαπίστωσε πως η "δική του" επιλογή για τον ασπρόμαυρο πάγκο, ο Λάζλο Μπόλονι, δεν ανανέωσε την συνεργασία του, στο τέλος της σεζόν 2011-12, αν και είχε συμφωνήσει στην πρόταση για μείωση των αποδοχών του, αποχώρησε αμέσως μετά από την αποπομπή του Ρουμάνου τεχνικού.

Η... "ΜΕΓΑΛΗ" ΠΕΜΠΤΗ

Οι ατζέντηδες, από εκεί που τόσο καιρό έστελναν λίστες με διαθέσιμους παίκτες, άρχισαν να στέλνουν λίστες με προπονητές. Άλλωστε, δεν ήταν και δύσκολο να το κάνουν. Τις είχαν έτοιμες, καθώς πριν από λίγο καιρό τις είχαν στείλει στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, και πριν από λίγες ημέρες στον Παναθηναϊκό. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας του ΠΑΟΚ να περάσει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ, θα κρίνει πολλά.

Ο Δικέφαλος του βορρά θέλει την πρόκριση για να ηρεμήσει και να διαπιστώσει αν μπορεί να τραβήξει μια γραμμή, να τα αφήσει όλα στην άκρη και να βάλει πλώρη για ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων, με το οποίο οι παίκτες θα δείξουν ότι συνέρχονται, με αποτελέσματα με τα οποία ο Βλάνταν Ίβιτς θα δείξει ότι τους έχει "κερδίσει".

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΒΑΡΥΣ" ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΙΚΗ

Στην όλη συζήτηση, μπαίνει στο τραπέζι και το σενάριο που θέλει τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την Σλόβαν Λίμπερετς, αλλά να μένει εκτός της φάσης των "32", κάτι που θα γίνει αν η Καραμπάγκ νικήσει τη Φιορεντίνα. Ο ΠΑΟΚ είχε φέρει την κατάσταση στα μέτρα του.

Με το πέρας της δεύτερης αγωνιστικής, είχε τέσσερις βαθμούς και η Καραμπάγκ έναν. Και στα δυο παιχνίδια με τους Αζέρους... έχασε τα αυγά και τα πασχάλια. Αυτό, ο ΠΑΟΚ, εύχεται να μη το βρει μπροστά του.

News 24/7

24MEDIA NETWORK