Ο Πρίγιοβιτς των 21 πολύτιμων βαθμών

Από τους 38 βαθμούς του ΠΑΟΚ στη βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας, ο Πρίγιοβιτς έχει συμβάλλει χαρίζοντας τους 21. Γι' αυτό είναι και πολύ δύσκολο να βρεθεί ένας... ανάλογος σκόρερ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Δεν είναι 'μικρή' υπόθεση να αποχωρεί ο κορυφαίος σκόρερ των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος. Σαφώς υπάρχει το δόγμα “ουδείς αναντικατάστατος” ωστόσο, ο Αλεξάντερ Πρίγιοβις δεν είναι ο πρώτος τυχών που πέρασε από την ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.

Είναι ο σέντερ-φορ, πάνω στον οποίο στήριξε το παιχνίδι του, ο Λουτσέσκου και με βάση τους αριθμούς, ο άνθρωπος που έδωσε τους περισσότερους βαθμούς στην ομάδα του, από κάθε άλλον.

Μπορεί ο 'Πρίγιο' να μην είναι ο παίκτης που θα οργώσει το γήπεδο, θα ντριπλάρει τους πάντες και θα αφήνει όλο τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα. Για τα δεδομένα, ωστόσο, του ελληνικού πρωταθλήματος είναι εκείνος που θα αφήσει τον προπονητή του ήρεμο και σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα βάλει το πόδι, ή το κεφάλι του και θα βάλει το γκολ, που ψάχνει ο ΠΑΟΚ.

Μοιάζει ράθυμος, αλλά δεν είναι. Έχει σπουδαία αίσθηση της περιοχής, ανά πάσα στιγμή γνωρίζει που ακριβώς πατάει και τι χρειάζεται, από τη θέση στην οποία βρίσκεται, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τα τελειώματά του είναι ιδανικά, ενώ παίζοντας την μπάλα με τη μία, μπορεί ανοίγει την άμυνα για τους συμπαίκτες του. Ναι, δεν είναι ο πιο γρήγορος σέντερ-φορ που είδαμε ποτέ, για την Σουπερ Λίγκα, όμως, μοιάζει ιδανικός.

Λογικό είναι το σοκ για τον ΠΑΟΚ. Και η οποιαδήποτε συζήτηση, να προκαλεί τον προβληματισμό για την ξαφνική απώλεια και το μέλλον. Προφανώς, ο Δικέφαλος έστω κι αν αποχωρεί ο καλύτερός του επιθετικός, δεν χάνει το προβάδισμα των 8 βαθμών, που έχει στο βαθμολογικό πίνακα. Είναι, όμως, δύσκολο να ξαναβρεί - και μάλιστα σύντομα- μια παρόμοια περίπτωση παίκτη.

Ακόμη και αν έρθει ο Μάρκους Μπεργκ, όπως γράφουν τα ρεπορτάζ, είναι αμφίβολο αν θα καλυφθεί το κενό. Ο Πρίγιοβιτς, για ένα απροσδιόριστο λόγο, έμοιαζε να παίζει στον ΠΑΟΚ καμιά ... δεκαετία, ενώ επί της ουσίας δεν πρόλαβε να συμπληρώσει ολόκληρα τα δυο χρόνια. Δέθηκε, ταίριαξε, πείτε το όπως θέλετε, τόσο πολύ που δύσκολα θα βρεθεί παίκτης με ανάλογη προσαρμοστικότητα και ικανότητα. Προσοχή, δεν λέμε ότι ο Μπεργκ δεν πρόκειται να πιάσει στον ΠΑΟΚ. Όμως όπως και να΄χει ο Πρίγιοβιτς θα παραμείνει ένας και μοναδικός.

Απόδειξη και η προσφορά του, στη μέχρι τώρα πορεία του ΠΑΟΚ στην Σουπερ Λίγκα που σας παρουσιάζουμε αναλυτικά

  • Πρεμιέρα πρωταθλήματος (25/8): Ο Πρίγιοβιτς κερδίζει το πολυσυζητημένο πέναλτι με τον Αστέρα Τρίπολης και κάνει το 1-0, σκορ με το οποίο έληξε ο αγώνας: 3 βαθμοί...

  • 4η αγωνιστική (23/9): Σκοράρει δυο φορές σε βάρος της ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ νικάει 2-0: 3 βαθμοί

  • 7η αγωνιστική (21/10): Βάζει και στον Άρη δυο γκολ. Ο ΠΑΟΚ παίρνει ντέρμπι με 2-1: 3 βαθμοί

  • 8η αγωνιστική (29/10): Σκοράρει μια φορά σε βάρος του Παναθηναϊκού στην Τούμπα. Σκορ 2-0: 3 βαθμοί

  • 11η αγωνιστική (24/11): Σκοράρει το πρώτο γκολ, εντός έδρας, με την Ξάνθη. Σκορ 2-0: 3 βαθμοί

  • 13η αγωνιστική (9/12): Ανοίγει και πάλι το σκορ στο παιχνίδι με την ΑΕΛ: 2-1, 3 βαθμοί

  • 14η αγωνιστική (17/12): Και πάλι βάζει το πρώτο γκολ στο Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ 1-2: 3 βαθμοί

Σε δυο γραμμές: Ο Πρίγιοβιτς έχει χαρίσει μόνος του στον ΠΑΟΚ 9 βαθμούς, ενώ συμμετείχε και στην κατάκτηση άλλων 12. Σύνολο 21. Στις 13 νίκες της ομάδας του έχει σκοράρει σε εφτά παιχνίδια, δυο εκ των οποίων τελείωσαν με τον Σέρβο να έχει βάλει από δυο γκολ. Δεν είναι “όλος” ο ΠΑΟΚ, είναι όμως ... τουλάχιστον ο μισός. Ειδικά όταν καθαρίζει με προσωπικά γκολ μεγάλα ματς (ΑΕΚ, Άρη) η είναι ο συνήθης ύποπτος για να λύσει το πρόβλημα του ΠΑΟΚ απέναντι σε πολυπρόσωπες άμυνες...

News 24/7

24MEDIA NETWORK