Ο Βλάνταν Ίβιτς μιλάει για τη ζωή του και τον ΠΑΟΚ

Μετά το… σχολείο της Κ20, με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής τη σεζόν 2013-14, ο Βλάνταν Ίβιτς είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν.

ΠΑΟΚ - ΚΑΛΛΟΝΗ / Κ20
ΠΑΟΚ - ΚΑΛΛΟΝΗ / Κ20 MOTIONTEAM

Στη συνέντευξή του που δημοσιεύεται στο Toumba Magazine που κυκλοφορεί, ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Βλάνταν Ίβιτς, μιλά για τις διαφορές του με τον ποδοσφαιριστή Βλάνταν, για τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει, αναλύει τη φιλοσοφία του και καταθέτει την άποψή του για τη νέα γενιά παικτών που έρχεται από τις Ακαδημίες.

Διαβάστε ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Βλάνταν Ίβιτς:

Για τις διαφορές του με τον ποδοσφαιριστή Ίβιτς:

"Από τη μία πλευρά είναι διαφορετικός, ωστόσο, σε ό,τι αφορά την επαγγελματική προσέγγιση και τις απαιτήσεις μου γύρω από το ποδόσφαιρο, δεν έχω αλλάξει πολύ. Σαν παίκτης προσπαθούσα να δώσω τα πάντα για την ομάδα και προετοιμαζόμουν για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Το ίδιο κάνω και τώρα. Γενικότερα, είναι δύο πολύ διαφορετικές δουλειές. Ως προπονητής σκέφτεσαι πολύ περισσότερα πράγματα από έναν ποδοσφαιριστή. Γι’ αυτό κι έχω αλλάξει τρόπο σκέψης.

Αντιμετωπίζω διαφορετικά πρόσωπα και καταστάσεις. Τώρα προσπαθώ να πάρω το 100% από κάθε παίκτη, να μιλήσω μαζί τους ξεχωριστά, να τους εξηγήσω τα θετικά τους στοιχεία κι όσα πρέπει να βελτιώσουν. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής δεν έδινα τόση σημασία σε κάθε προπόνηση. Ήταν λάθος μου και τώρα που βρίσκομαι σε άλλο πόστο το καταλαβαίνω και προσπαθώ να το περάσω και στα παιδιά".

Για τις προπονητικές του εμπειρίες:

"Είμαι δύο χρόνια πιο έμπειρος κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για έναν προπονητή. Στην αρχή αρκετές φορές μπερδευόμουν παρότι προσπαθούσα ν’ αφήνω στην άκρη την ποδοσφαιρική μου σκέψη. Θεωρώ πως στο συγκεκριμένο κομμάτι έχω καταφέρει ν’ αποβάλλω αυτές τις σκέψεις.

Το βλέπω τελείως διαφορετικά το ποδόσφαιρο σε σύγκριση με 4-5 χρόνια πριν. Παράλληλα, προσπαθώ να μιλάω με ανθρώπους που εμπιστεύομαι κι έχουν περισσότερες εμπειρίες από μένα κι από εκεί αποκομίζω αρκετά πράγματα, αλλά πάντα, πάντα προσπαθώ ν’ αποφασίζω μόνος μου. Ο,τι κι αν μου πουν, τα σκέφτομαι και η απόφαση που λαμβάνω είναι δική μου. Σίγουρα, οι αποφάσεις μου δεν είναι πάντα καλές, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία μαθαίνεις".

News 24/7

24MEDIA NETWORK