"Όλσεν για ΠΑΟΚ"

Μια ανάσα από την ένταξή του στον ΠΑΟΚ βρίσκεται ο Ρόμπιν Όλσεν, σύμφωνα με σουηδικό δημοσίευμα.

MALMO,SWEDEN - AUGUST 27:   Robin Olsenis of Malmo FF during the UEFA Champions League play-off second leg football match between Malmo FF and FC Salzburg at the Swedbank Stadion on August 27, 2014 in Malmo,Sweden.   (Photo by Jonathan Nackstrand/EuroFootball/Getty Images)
Ολσεν ΠΑΟΚ GETTY IMAGES

Ο Ρόμπιν Όλσεν θα αποτελέσει παρελθόν από τη Μάλμε, καθώς ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του. Οι Σουηδοί πάντως πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, ο 25χρονος τερματοφύλακας βρίσκεται πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ.

Μάλιστα, το ρεπορτάζ υποστηρίζει πως ο ύψους 1μ98 διεθνής γκολκίπερ αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και είναι πιθανόν να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη ακόμη και σήμερα για να υπογράψει στην ελληνική ομάδα.

Η ιστοσελίδα "aftonbladet.se" φιλοξενεί δηλώσεις του μάνατζερ του Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος δεν επιβεβαίωσε πως ο Σουηδός τερματοφύλακας θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ. Ωστόσο ξεκαθάρισε με σαφήνεια πως ο 25χρονος γκολκίπερ θα αποχωρήσει από τη Μάλμε.

Πιο συγκεκριμένα, ο ατζέντης του Όλσεν, Χασάν Σεντινκάγια, είπε στη "Sportbladet": "Η Μάλμε θα χάσει τον Όλσεν το καλοκαίρι. Είναι σαφές ότι θα αποχωρήσεις. Από κει και πέρα, υπάρχουν σύλλογοι που ενδιαφέρονται", δίχως να επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ.

Ποιος είναι

Ο 25χρονος Σουηδός γκολκίπερ ξεχωρίζει για το ύψους του, όντας 1,98, ενώ έχει ήδη αρκετές σημαντικές παραστάσεις και εμπειρίες παρότι είναι σε σχετικά μικρή ηλικία για τερματοφύλακα. Το ντεμπούτο του στη Μάλμε πραγματοποιήθηκε πριν από τρία χρόνια, σε ηλικία 22 ετών.

Αγωνίστηκε και στους έξι αγώνες στη φάση των ομίλων του περσινούChampionsLeague(και στα δύο ματς με Ολυμπιακό), όπως και στις έξι αναμετρήσεις για τα προκριματικά που έδωσε η Μάλμε. Τα τελευταία τρία χρόνια αποτελεί τον βασικό τερματοφύλακα της σουηδικής ομάδας, έχοντας κατακτήσει δύο πρωταθλήματα και δύο σούπερ καπ.

Κάτω από τα δοκάρια της εθνικής Σουηδία έχει καθίσει δύο φορές, απέναντι σε Ακτή Ελεφαντοστού και Ιράν. Στο φετινή σεζόν έχει υπερασπιστεί την εστία της Μάλμε 13 φορές, με τελευταία τον τελικό με την Τσουργκάρντεν 1-1στις 7 Ιουνίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Όλσεν έχει ρίζες από τη Δανία, γεγονός που ίσως να έπαιξε ρόλο ώστε να τον επιλέξει ο Φρανκ Άρνεσεν για τον ΠΑΟΚ. Γενικότερα, αποτελεί έναν φέρελπι τερματοφύλακα, στον οποίο οι Σουηδοί βασίζουν πολλά για το μέλλον.

Χαρέιντε: "Είναι δύσκολο να χάνεις παίκτες..."

Για το θέμα του Ρόμπιν Ολσεν μίλησε ο τεχνικός της Μάλμε, Αγκε Χαρέιντε ο οποίος φαίνεται να θεωρεί δεδομένη τη μετακίνηση του στον ΠΑΟΚ. Ο 61χρονος τεχνικός είπε: " Είναι άσχημο που ο ΠΑΟΚ θα παίζει στα προκριματικά (του Europa League) γιατί θα θέλαμε να έχουμε τον Ολσεν μαζί μας (σ.σ. η Μάλμε θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ). Πιστεύω πως ο Ζλάταν Αζίνοβιτς (είναι ο άλλος τερματοφύλακας της Μάλμε) θα τα πάει μια χαρά στα προκριματικά. Δεν θα ήθελα να φεύγουν παίκτες γιατί έτσι δεν μπορούμε να χτίσουμε την ομάδα. Είναι δύσκολο να χάνεις παίκτες... Αυτό είναι ένα πράγμα που με ανησυχεί".

Διαβάστε ακόμη:

Το πάρε-δώσε της Super League

News 24/7

24MEDIA NETWORK