Πάμπλο Γκαρσία στη Marca: "Σαν την Ελλάδα πουθενά"

Ο δυναμικός Ουρουγουανός που άλλαξε 12 ομάδες σε σχεδόν 20 χρόνια, τώρα στα 39 του, έχοντας πλέον στα χέρια του τη β' ομάδα του ΠΑΟΚ , παραδέχεται πως πουθενά δεν ένιωσε σαν την Ελλάδα.

Πάμπλο Γκαρσία στη Marca: "Σαν την Ελλάδα πουθενά"
NIKOS VERVERIDIS

Ο Πάμπλο Γκαρσία μιλά ανοιχτά στην ισπανική Marca και παραδέχεται πως δεν βρήκε πουθενά καλύτερα από την Ελλάδα!

"Στην Ελλάδα, από την εποχή της Οσασούνα, ήταν το μέρος που ένιωσα καλύτερα σαν ποδοσφαιριστής" παραδέχτηκε ο Ουρουγουανός μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα, που παραθέτει σχετικό αφιέρωμα, με τίτλο "Γκαρσία, ο Ουρουγουανός ίνδαλμα στην Ελλάδα".

"Στη Ρεάλ Μαδρίτης ποτέ δεν ένιωσα άνετα. Υπήρχε πάρα πολύ αίγλη. Θυμάμαι μια μέρα, ενώ κάναμε προπόνηση με τον Μπέκαμ και τους άλλους, υπήρχαν δύο ή τρεις ειδικές κάμερες για διαφήμιση. Εγώ ήταν σαν να μην υπήρχα. Εγώ είμαι από άλλο κόσμο, διαφορετικός. Είμαι άνθρωπος του λαού. Μου αρέσουν οι μικρές πόλεις χωρίς κίνηση. Και το ποδόσφαιρο το ζω διαφορετικά. Πάντως παίζοντας στη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν μια για εμένα μία μεγάλη εμπειρία", σημείωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ.

"Εφτασε στην Ελλάδα το 2008" γράφει η Marca... "Εκεί σαν παίκτης του ΠΑΟΚ αγαπήθηκε από τους οπαδούς του, οι οποίοι εξακολουθούν να τον τιμούν. Τόσο πολύ, ώστε παρά το γεγονός ότι...συνταξιοδοτήθηκε από την Ξάνθη παραμένει στην Θεσσαλονίκη. Πέρυσι ήταν πρωταθλητής με την ομάδα U-17. Και αυτή την σεζόν προωθήθηκε στην δεύτερη ομάδα. Η σκέψη του είναι να γίνει προπονητής, αλλά χωρίς βιασύνη" σημειώνεται ακόμη.

" Δεν θέλω να προπονήσω την πρώτη ομάδα. Δεν βιάζομαι, θέλω να αποκτήσω εμπειρία, χωρίς κανένα άγχος", τόνισε. Η Marca γράφει ότι ο Γκαρσία είναι ένα σύμβολο στον ΠΑΟΚ. "Εδώ, ίσως από τη στιγμή που έφυγα από την Οσασούνα, ήταν που ένιωσα καλύτερα ως παίκτης. Αισθάνομαι ιδιαίτερα από το πώς οι άνθρωποι ζουν αυτό το άθλημα, με πάθος, με τη φωτιά", υπογράμμισε ο Ουρουγουανός.

"Στη Θεσσαλονίκη ο Γκαρσία λατρεύεται, αν και δεν κατάφερε να πάρει τίτλο σε πέντε χρόνια ως παίκτης", τονίζεται ακόμη στο σχετικό αφιέρωμα. "Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα καταλήξω εκεί, αλλά ο προορισμός είναι καλός. Η οικογένειά μου είναι μια χαρά κι εγώ τα καταλαβαίνω όλα στα ελληνικά", σημείωσε ο ίδιος.

Η ισπανική εφημερίδα γράφει ακόμη για τον δρόμο με το όνομά του στην Αρναία Χαλκιδικής, ένα χωριό κοντά στη Θεσσαλονίκη. "Επέλεξε για την τελετή έναρξης της εκδήλωσης το 2014 μία ημερομηνία που δεν ήταν τυχαία, ήταν η ημέρα της ανεξαρτησίας της Ελλάδας", σημειώνεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK