ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Ο 'δικέφαλος' δεν χαρίζεται ούτε με 4-0 στο 81'

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ απέδειξαν ξανά ότι θα κάνουν τα πάντα για τον φετινό τίτλο και δεν αφήνουν τίποτα να πέσει κάτω, ανεξαρτήτως αντιπάλου, σκορ ή χρονικού σημείου. Ο ΟΦΗ το κατάλαβε καλά.

ΠΑΟΚ - ΟΦΗ: Ο 'δικέφαλος' δεν χαρίζεται ούτε με 4-0 στο 81'
MOTION TEAM

Το παιχνίδι βρισκόταν στο 81ο λεπτό και ο Γιώργος Γιακουμάκης έπεσε στο έδαφος, μακριά από την μπάλα, καθώς ο Χοσέ Κρέσπο περνούσε από δίπλα του. Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΟΦΗ, ο δανεικός από την ΑΕΚ επιθετικός γνώριζε το γήπεδο, την ατμόσφαιρα, τους αντιπάλους, οπότε δεν θα παραξενεύτηκε από αυτό που ακολούθησε.

Ο Φερνάντο Βαρέλα τον πλησίασε για να τον σηκώσει, ο 24χρονος επιθετικός αντέδρασε και οι δύο παίκτες άρχισαν τον διαπληκτισμό. Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων έτρεξαν στο σημείο και για τα επόμενα 3 λεπτά δεν υπήρχε παιχνίδι, αλλά μόνο ένταση. Ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Δύο κίτρινες κάρτες, μία για κάθε πρωταγωνιστή του επεισοδίου.

Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ του 2019. Για μία ανύποπτη φάση στο κέντρο, ενώ νικάει με 4-0 τον αντίπαλό του εντός έδρας, παίζει με το μαχαίρι στα δόντια. Δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, ο ένας παίκτης αγωνίζεται και για τον συμπαίκτη του και ενίοτε... παλεύει γι' αυτόν.

Δεν είχε σημασία αν ο 'δικέφαλος του βορρά' είναι ανώτερη ομάδα. Δεν έχει σημασία αν είναι η ανώτερη ομάδα γενικά στην Ελλάδα τη φετινή σεζόν. Ο αγώνας αντιμετωπίστηκε ως 'τελικός' από τα πρώτα λεπτά, από τη στιγμή που ο Βιεϊρίνια ζήτησε ένα πέναλτι σε παρατεταμένο τράβηγμα του Εβγέν Σάκχοβ από τον Ανέστη Νάστο, αρκετά πριν ο Λέο Μάτος ανοίξει το σκορ. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε έντονα στον διαιτητή Βαγγέλη Γρατσάνη και όταν αντίκρισε κίτρινη κάρτα δεν σταμάτησε και άρχισε να φωνάζει στους αντιπάλους, αναζητώντας το δίκιο του.

Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν θα αφήσει τίποτα να πέσει κάτω, θα ψάξει με κάθε τρόπο να λυγίσει έναν αντίπαλο και να αποδείξει ότι το φετινό πρωτάθλημα είναι δικό του. Ανεξαρτήτως αντιπάλου, ανεξαρτήτως σκορ, ανεξαρτήτως χρονικής στιγμής, τα πάντα έχουν σημασία για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Όπως σημασία είχε και το γεγονός ότι ο Τσούμπα Άκπομ συνέχισε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα και μετά από 3 προσπάθειες που ακυρώθηκαν, αυτήν τη φορά τα τέρματά του μέτρησαν. Πρώτα στο 35ο λεπτό με προβολή και μετά στο 80ό λεπτό με πανέμορφο πλασέ έκανε κι αυτός, για πρώτη φορά, τη δουλειά του διαδόχου του Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς.

Το ζήτημα είναι ότι σε αντίθεση με τον Σέρβο επιθετικό, ο Άγγλος (αναπληρωματικός του στην αρχή της σεζόν) κάνει κι άλλες δουλειές στο γήπεδο. Όπως και ο Λεό Ζαμπά, ο οποίος εκτός από το γκολ που σημείωσε στο 65', έβγαλε την ασίστ για το πρώτο γκολ του Άκπομ. Οι δυο τους πανηγύρισαν αγκαλιά τα 3 τέρματά τους, αποδεικνύοντας το 'δέσιμο' που υπάρχει στα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ τη δεδομένη στιγμή.

'Δέσιμο' προ του κοινού στόχου, του πρωταθλήματος, 'δέσιμο' που αφορά όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Για παράδειγμα, ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου, Ιβάν Σαββίδης, υποδέχθηκε την αποστολή έξω από το γήπεδο της Τούμπας και χαιρέτισε τα μέλη της, πριν από τον αγώνα. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας Ροντρίγκο Ρέι δεν δήλωσε απογοητευμένος από το στάτους του ως αναπληρωματικός για δεύτερη σερί χρονιά και τόνισε ότι αισθάνεται καλά. Ακόμα και οι φίλαθλοι συμμετέχουν σε αυτό το 'δέσιμο', με τρανό παράδειγμα τον οπαδό που έκανε έκανε τατουάζ τον πανηγυρισμό Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στην Πόλη, στην ιστορική νίκη επί της Φενέρμπαχτσε!

Το 'τρίποντο' κόντρα στον ΟΦΗ δεν αποτελεί το απόλυτο κριτήριο, αφού ο ΠΑΟΚ έχει ηττηθεί στην έδρα του μόλις μία φορά (σε 40 αγώνες) από τους Κρητικούς κι αυτή πριν από 26 χρόνια. Η πρόσληψη για τον πάγκο των Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις δεν θα άλλαζε κάτι τόσο σύντομα.

Αυτό που συνιστά κριτήριο, όμως, είναι η συμπεριφορά όλων των παικτών σε ένα παιχνίδι που λίγο πολύ ήταν κερδισμένο. Επρόκειτο για συμπεριφορά που θύμιζε κάποιον... ανώτερο, κάποιον πρωταθλητή, έστω κι αν είναι νωρίς ακόμη.

Photo credits: Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK