Ο Πρίγιοβιτς έχει 24.000.000 λόγους να φύγει από τον ΠΑΟΚ

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς ετοιμάζει 'βαλίτσες' για να γίνει πλούσιος στη Σαουδική Αραβία, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον μεταπείσει αφού έχει ανάγκη τα γκολ του. Ποια τα οικονομικά δεδομένα και ποια η σωστή απόφαση;

Ο Πρίγιοβιτς έχει 24.000.000 λόγους να φύγει από τον ΠΑΟΚ
MOTION TEAM

Ο Αλεκσάνταρ Πρίγιοβιτς βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου αναπόφευκτα θα έφτανε με τις εμφανίσεις του στα 2 χρόνια που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ. Πλέον ήρθε η ώρα των αποφάσεων που θα κρίνουν τόσο την πορεία του ίδιου όσο και την πορεία της (νυν) ομάδας του.

Το άκουσμα της είδησης δεν προξένησε έκπληξη. Από την περσινή χρονιά έρχονται ομάδες από το εξωτερικό και ζητούν τις υπηρεσίες του διεθνή Σέρβου. Με αυτόν τον τρόπο, εξάλλου, ο Πρίγιοβιτς είχε έρθει σε συμφωνία με τον ΠΑΟΚ για νέο συμβόλαιο τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ο πιο παραγωγικός επιθετικός

Φέτος, δεν άλλαξαν πολλά από πλευράς του 28χρονου επιθετικού. Παραμένει εξίσου παραγωγικός, έχοντας 9 γκολ σε 13 αγώνες πρωταθλήματος και συνολικά 18 γκολ σε 27 αγώνες για όλες τις φετινές διοργανώσεις που συμμετείχε ο 'δικέφαλος του βορρά'.

Ο Πρίγιοβιτς έχει 24.000.000 λόγους να φύγει από τον ΠΑΟΚ
MOTIONTEAM

Σε αυτά τα δύο χρόνια διαμονής του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρίγιοβιτς έχει 35 γκολ (4 ασίστ) σε 54 αγώνες πρωταθλήματος και 55 γκολ (8 ασίστ) σε 85 αγώνες συνολικά.

Ήδη βρίσκεται στο top-15 των σκόρερ όλων των εποχών ενός συλλόγου που ιδρύθηκε το 1926 και είναι ο παίκτης που έφτασε πιο γρήγορα από κάθε άλλον τα 50 γκολ με τη φανέλα της ομάδας.

Πρόταση που (δεν) μπορεί να αρνηθεί ο ΠΑΟΚ

Αν ήταν στο χέρι του Ιβάν Σαββίδη και του Ραζβάν Λουτσέσκου, ο κορυφαίος σέντερ φορ του πρωταθλήματος μετά από τη μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ στη Μέση Ανατολή θα δεσμευόταν με... ισόβιο συμβόλαιο με την ομάδα. Ωστόσο, στην τελευταία υπογραφή του τοποθετήθηκε ξανά η ρήτρα αποδέσμευσης που υπήρχε και όταν μεταγράφηκε στην ομάδα, κάτι που ουσιαστικά ανοίγει (ακούσια) την πόρτα εξόδου στον ποδοσφαιριστή.

Η απόκτησή του από τη Λέγκια τον Ιανουάριο του 2017 πραγματοποιήθηκε για περίπου 2.000.000 ευρώ. Σε αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα, ο Σέρβος έχει πραγματοποιήσει αναντίρρητα απόσβεση με τα τέρματά του που έχουν οδηγήσει τον σύλλογο σε μία περίοδο επιτυχιών.

Η Αλ Ιτιχάντ από τη Σαουδική Αραβία εμφανίζεται διατεθειμένη να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης των 10.000.000 ευρώ, αλλά όχι με μία δόση, αφού παρά την οικονομική ευρωστία, τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν.

Όπως και να 'χει, τυπικά ο ΠΑΟΚ δεν είναι υποχρεωμένος να αποδεχθεί την πρόταση, έστω κι αν με κάποιον τρόπο ισοφαρίζει τη ρήτρα αποδέσμευσης, ωστόσο πρώτη φορά έρχεται αντιμέτωπος με τέτοιο δίλημμα.

Τον περσινό Φεβρουάριο, η κινεζική Χενάν Τζιανγέ είχε προσφέρει 9.000.000 ευρώ για τον παίκτη, με συνέπεια ο ΠΑΟΚ να απορρίψει μεν την πρόταση, αφού ήταν μικρότερη από τη ρήτρα, αλλά ταυτόχρονα να... καθησυχάσει τον ποδοσφαιριστή με νέο, βελτιωμένο συμβόλαιο με διάρκεια μέχρι το καλοκαίρι του 2022.

Ο Πρίγιοβιτς έχει 24.000.000 λόγους να φύγει από τον ΠΑΟΚ
MOTION TEAM

Ο Πρίγιοβιτς θέλει να φύγει

Εκείνο το συμβόλαιο τον περασμένο Φεβρουάριο αύξησε τις απολαβές του Πρίγιοβιτς από 850.000 ευρώ ετησίως σε 1.500.000 ευρώ. Ένας διπλασιασμός που τον κατέστησε πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας και έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της Super League. Πλέον, όμως, αυτό δεν είναι αρκετό, συγκριτικά με το τι προσφέρουν οι Σαουδάραβες.

Η πρόταση της Αλ Ιτιχάντ αφορά συνεργασία 4,5 ετών, ήτοι θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2023, όταν ο Πρίγιβιοτς θα είναι 33 ετών. Εκτός απροόπτου, το επόμενο συμβόλαιο που θα υπογράψει, με οποιαδήποτε ομάδα, θα είναι και το τελευταίο 'χρυσοφόρο'. Και αυτό της Αλ Ιτιχάντ συγκαταλέγεται σε αυτήν τη λίστα.

Οι Σαουδάραβες προσφέρουν στον Σέρβο 5.300.000 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή περίπου 24.000.000 ευρώ καθαρά συνολικά, συν 25.000 ευρώ για κάθε γκολ και 50.000 για κάθε νίκη. Το ποσό μοιάζει αδιανόητο για ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι πολύ μεγαλύτερο και από εκείνο που του προσέφεραν πέρυσι οι Κινέζοι, αφού η πρότασή τους έφτανε τα 4.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Καταρρίπτονται όλα τα ρεκόρ

Σε περίπτωση που υλοποιηθεί αυτή η μεταγραφή, θα υπερδιπλασιαστεί το ρεκόρ πώλησης του ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής, ο 'δικέφαλος του βορρά' δεν έχει καταφέρει να πουλήσει παίκτη με περισσότερα από 4.000.000 ευρώ, όσο είχε στοιχίσει στη Βόλφσμπουργκ ο Βιεϊρίνια το 2011, σύμφωνα με το Transfermarkt.com.

Ο Πρίγιοβιτς έχει 24.000.000 λόγους να φύγει από τον ΠΑΟΚ

Τα χρήματα από τις πωλήσεις είναι τόσο λίγα για το μέγεθος της ομάδας που το ποσό από το ποσοστό μεταπώλησης που θα λάβει ο ΠΑΟΚ εξαιτίας της μεταγραφής του Γκάρι Ροντρίγκες από τη Γαλατάσαραϊ στην Αλ Ιτιχάντ θα είναι το 8ο μεγαλύτερο που έχει εισπράξει ο σύλλογος, πάνω από τα ποσά για τις πωλήσεις Δημήτρη Σαλπιγγίδη, Χρήστου Μελίσση (1.800.000 ευρώ), Κριστιάν Νομπόα, Λούκας Πέρεθ, Κώστα Σταφυλίδη, Ζήση Βρύζα (1.500.000 ευρώ) κλπ.

Με μία πώληση ύψους 10.000.000 ευρώ, ο ΠΑΟΚ θα μπει κι αυτός στη λίστα με τις μεγαλύτερες ελληνικές ποδοσφαιρικές 'εξαγωγές', στην οποία αυτήν τη στιγμή κυριαρχεί ο Ολυμπιακός με πωλήσεις παικτών όπως ο Νέρι Καστίγιο, ο Παναγιώτης Ρέτσος, ο Ανδρέας Σάμαρης, ο Κώστας Μήτρογλου που 'έπιασαν' οκταψήφιο νούμερο.

Δεν υπάρχει λάθος και σωστή απόφαση

Ο Πρίγιοβιτς έχει πάρει την απόφασή του και εν μέρει την ανακοίνωσε στους συμπαίκτες του. 'Μάλλον φεύγω' τους είπε, πριν πάρει άδεια για να ταξιδέψει στο Ντουμπάι και να συζητήσει με τους ιθύνοντες της Αλ Ιτιχάντ, απουσιάζοντας από τις προπονήσεις της ομάδας.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπαθούν να τον μεταπείσουν, όμως γνωρίζουν ότι ακόμα και αναπροσαρμογή να του προσφέρουν, όπως πέρυσι σε αντίστοιχη περίπτωση, δεν γίνεται να πλησιάσουν τις απολαβές της Αλ Ιτιχάντ.

Ο Πρίγιοβιτς έχει 24.000.000 λόγους να φύγει από τον ΠΑΟΚ
MOTION TEAM

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ πει 'όχι' σε μία τέτοια πρόταση, τότε θα διατηρήσει τον κορυφαίο (και ουσιαστικά μοναδικό) σκόρερ του, σε μία περίοδο που τον έχει απόλυτη ανάγκη στην πορεία προς την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 3 δεκαετίες.

Αν πει το 'ναι', τότε θα έχει χρήματα να ψάξει για αντικαταστάτη και θα βελτιώσει το στάτους του, όσον αφορά τις επόμενες πωλήσεις παικτών. Και οι δύο αποφάσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά. Εσείς τι θα κάνατε;

Photo credits: Eurokinissi, Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK