Σαββίδης για Τούντορ: "Φιλόδοξος, με γνώσεις και παραστάσεις"

Ο Ιβάν Σαββίδης αποκόμισε θετική εντύπωση από το τετ-α-τετ με τον Ιγκόρ Τούντορ και αυτό έφερε το τριετές συμβόλαιο, στο οποίο όμως, μπήκε ρήτρα αποδέσμευσης.

Σαββίδης για Τούντορ: "Φιλόδοξος, με γνώσεις και παραστάσεις"

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης συναντήθηκε το βράδυ της Τετάρτη με τον Ιγκόρ Τούντορ το βράδυ της Τετάρτης και μετά από αυτό το μίτινγκ έδωσε το "οκ" να ενεργοποιηθεί η συμφωνία που είχε κάνει ο Κροάτης με τον Άρνεσεν στην Κοπεγχάγη. Το γιατί το εκμυστηρεύθηκε ο ίδιος μιλώντας στο περιβάλλον του.

"Μου άρεσε ο Τούντορ γιατί είδα έναν άνθρωπο με αυτοπεποίθηση και φιλοδοξία, γνώσεις και υψηλές παραστάσεις από το χώρο του ποδοσφαίρου", ήταν το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ για τον νέο προπονητή της ομάδας.

Ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου, ωστόσο, έχοντας την εμπειρία των τριών προηγούμενων χρόνων που ο ΠΑΟΚ δε μπόρεσε να φθάσει μέχρι το τέλος τη συνεργασία του με έναν προπονητή, έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης στο τριετές συμβόλαιο.

Ήταν ο βασικός λόγος για τον οποίο καθυστέρησαν οι υπογραφές των συμβολαίων, καθώς, αρχικά, η πλευρά του ΠΑΟΚ ήθελε να κάνει μονοετές συμβόλαιο με δικαίωμα να το ανανεώσει το επόμενο καλοκαίρι και ο Τούντορ ήθελε συνεργασία μεγάλης διάρκειας. Ένα άλλο σημείο που ξεπεράστηκε πριν τις υπογραφές ήταν το ύψος των πριμ για την επίτευξη στόχων.

Έτσι, ο Τούντορ έδωσε τα χέρια για συμφωνία με απολαβές 20.000 μηνιαίως και άλλες 10.000 για τον βοηθό του Γιούριτσα Βούτσκο που έχει μαζί του από την Χάιντουκ.

Όσον αφορά στο υπόλοιπο τιμ, αρχικά υπήρχε σκέψη να αποτελείται από Έλληνες επιλογής ΠΑΟΚ, στην πορεία όμως αποφασίστηκε ο Τούντορ να διαλέξει άλλους τρεις που ο ίδιος θέλει. Έτσι, μάλλον, δεν θα μείνει στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ ο προπονητής τερματοφυλάκων, Δημήτρης Μούσιαρης. Αντίθετα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο τον Τούντορ εκτός του Βούτσκο (παλιός επιθετικός με θητεία εκτός της Χάιντουκ, σε Αλαβές, Σαλαμάνκα, Πόλι Εχίδο και στην Κίνα) να ακολουθήσουν στον ΠΑΟΚ ο Μπόρις Πέιρεκ, ειδικός σε θέματα φυσικής κατάστασης, με συνεργασία στο παρελθόν και με τη Ντιναμό Κιέβου και ο Σάντρο Τόμιτς (βετεράνος τερματοφύλακας με θητεία σε ομάδες της Κροατίας, την Ντέμπρετσεν και τη Χόνβεντ και στο Ιράν και προπονητική εμπειρία στη Νέα Σαλαμίνα της Κύπρου. Και οι τρεις συνεργάστηκαν μαζί του στην Χάιντουκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για όλο το τεχνικό τιμ θα διατεθούν 500.000 ευρώ ετησίως.

News 24/7

24MEDIA NETWORK