Στις αγορές του κόσμου βγαίνει ο ΠΑΟΚ

Η ανάγκη για την απόκτηση αριστερού μπακ δεν είναι μόνο επιτακτική αλλά άμεση και το βάρος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έχει πέσει σε αυτή, ενώ για το κέντρο της άμυνας και την επίθεση υπάρχει στάση αναμονής.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Η ανάγκη για την απόκτηση αριστερού μπακ δεν είναι μόνο επιτακτική αλλά άμεση και το βάρος των ανθρώπων του ΠΑΟΚ έχει πέσει σε αυτή. Πρόκειται για μια μεταγραφή που θα έπρεπε να έχει κλείσει... χθες αλλά ακόμα παραμένει ανοικτή.

Λύσεις, στο «τραπέζι» έχουν πέσει, με την κάθε πλευρά να έχει ψαχτεί εκεί που γνωρίζει. Το πρώτο βήμα ήταν η απόφαση για το στυλ του ακραίου μπακ και αυτό φαίνεται να ξεκαθάρισε. Οσο για την κουβέντα περί Πρίγιοβιτς; Μάλλον πηγαίνουμε για «λήξη συναγερμού».

Η απόφαση για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ φαίνεται πως πάρθηκε την εβδομάδα μετά την ήττα από την ΑΕΚ στο Ολυμπιακό στάδιο. Μπορεί αυτό να... ακουστεί κάπως, αλλά δεν θα ήταν υπερβολικό να πει κανείς πως τις ημέρες που πολλοί θεώρησαν πως «παίχτηκε» το κεφάλι του Λουτσέσκου λόγω της αδυναμίας του ΠΑΟΚ να διαχειριστεί εκείνο το ντέρμπι, εκεί που πήραν την άγουσα για την πόρτα της εξόδου ήταν οι Μαρίν Λέοβατς και Κάρλος Σαμπράνο. Μιλάμε για δυο ποδοσφαιριστές για τους οποίους η «σούμα» έδειχνε πως η προσφορά σε σχέση με τα χρήματα που είχαν δαπανηθεί κρίθηκε ελλιποβαρής.

Από τότε έχουν περάσει επτά εβδομάδες και διανύουμε την όγδοη. Θεωρητικά είναι ένα διάστημα τόσο μεγάλο που θα έπρεπε να έχουν βρεθεί οι αντικαταστάσεις αυτών, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ένα βήμα πίσω από αυτό. Αυτό που προκύπτει είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει φτιάξει την τελική λίστα και τη δεδομένη στιγμή «χτυπάει πόρτες».

Οπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχει το τμήμα σκάουτινγκ που έχει μια «δεξαμενή» ποδοσφαιριστών για τους οποίους ανά πάσα στιγμή τους ζητηθεί, μπορεί να παρουσιάσει όλο τους το φάκελλο. Οι Ράζβαν Λουτσέσκου και Λούμπος Μιχελ έχουν και εκείνοι τις αγορές τις οποίες εμπιστεύονται, γνωρίζοντας πως αν έρθει στα χέρια τους ένα όνομα, θα μπορούν να κάνουν τα κατάλληλα τηλεφωνήματα και να μάθουν όλα όσα πρέπει να ξέρουν για τους ποδοσφαιριστές.

Στην περίπτωση του αριστερού μπακ, η αρχική συζήτηση, που έπρεπε να γίνει για να είναι ξεκάθαρη η στόχευση, είχε να κάνει με το στυλ παιχνιδιού του ποδοσφαιριστή που ήθελε ο ΠΑΟΚ. Αν θέλουμε να το φέρουμε σε μια «ασπρόμαυρη» ανάγνωση, το ζητούμενο ήταν το αν ο «Δικεφάλος του βορρά» έψαχνε έναν «Μάτος» ή έναν «Κρέσπο». Δεν είναι τυχαίο πως προέκυψαν τα ονόματα των Αζεβέδο (στυλ Μάτος) και Τόσκα (στυλ Κρέσπο) διότι αμφότερα φαίνεται πως συζητήθηκαν, Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως οι ασπρόμαυρου θέλουν στα αριστερά έναν ποδοσφαιριστή στυλ Μάτος.

Οσο για το κέντρο της άμυνας, στον ΠΑΟΚ τηρούν στάση αναμονής. Με τον Κάτσε να βρίσκεται στο κατώφλι της πόρτας της εξόδου (από τη στιγμή που ο Λουτσέσκου έχει «ψηφίσει» Κάνιας) και τον Τσίμιροτ να περιμένει (για τρίτη διαδοχική μεταγραφική περίοδο) πρόταση, έχει πέσει στο τραπέζι ως σκέψη το να αναζητηθεί ποδοσφαιριστής που να μπορεί να αγωνίζεται ως ανασταλτικός μέσος και αν χρειαστεί και ως κεντρικός αμυντικός.

Το κεφάλαιο Πρίγιοβιτς παραμένει ανοικτό, αλλά όχι τόσο όσο φάνταζε το προηγούμενο διάστημα. Στις τελευταίες τους δηλώσεις, στον «Arena FM», ο Λούμπος Μίχελ εξήγησε το σκεπτικό του, που έκανε λόγο για την παραμονή του Πρίγιοβιτς και την «εξαργύρωση» της φετινής του σεζόν, που κορυφώνεται με την παρουσία του στη τελική φάση του παγκοσμίου κυπέλλου, στο φινάλε, με την ελπίδα πως ο Σέρβος θα συνεχίσει το 2018 τον ρυθμό με τον οποίο έβρισκε δίκτυα το 2017, όταν και έγραψε 20 γκολ σε 40 συμμετοχές. Οσο για το αν ο ΠΑΟΚ θα κινηθεί για επιθετικό; Και το συγκεκριμένο θέμα (όπως και αυτό που αφορούσε το τι στυλ ακραίου μπακ θα αναζητηθεί) πέρασε από εσωτερική συζήτηση και η πρώτη σκέψη είναι η διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK