Στο γκάζι καλός, στην πίεση...προβλημάτισε

Στο τελευταίο του φιλικό αγώνα πριν από τις διπλές αναμετρήσεις για την τρίτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο γήπεδο, κόντρα στην Ανόρθωση (2-0 το τελικό σκορ)_, πολλά από τα στοιχεία που είχε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως οι "ενδεκαδάτες" προσθήκες είναι μετρημένες.

Στο γκάζι καλός, στην πίεση...προβλημάτισε
EUROKINISSI SPORTS

Στο τελευταίο του φιλικό αγώνα πριν από τις διπλές αναμετρήσεις για την τρίτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ, ο ΠΑΟΚ έβγαλε στο γήπεδο, κόντρα στην Ανόρθωση, πολλά από τα στοιχεία που είχε κατά την διάρκεια της περσινής σεζόν, κάτι λογικό αν σκεφτεί κανείς πως οι “εντεκαδάτες” προσθήκες είναι μετρημένες. Όταν πατούσε γκάζι, έκανε φάσεις για γκολ, όταν όμως δέχθηκε πίεση στην αριστερή του πλευρά, προβλημάτισε.

ΟΙ “ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ” ΤΟΥ ΣΤΑΝΟΓΙΕΒΙΤΣ

Για την θέση κάτω από τα δοκάρια και τις τρεις από τις τέσσερις θέσεις στην άμυνα, δεν υπήρχαν “ανοικτά θέματα” καθώς ο Ρέι πήρε από την αναμέτρηση με τον Άγιαξ γάντια βασικού, ενώ οι Μάτος, Κρέσπο και Βαρέλα είχαν και εκείνοι “προκριθεί”. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Στανόγιεβιτς προτίμησε τον Λεβέκ αντί του Λέοβατς, κάτι που το πρωί της Παρασκευής έφερε συζητήσεις, με τα ρεπορτάζ να αναφέρουν πως ο Κροάτης το…πήρε κάπως, και την ΠΑΕ να αναφέρει πως ο παίκτης δεν αγωνίστηκε λόγω ενοχλήσεων. Στη μεσαία γραμμή, ο Σέρβος τεχνικός “ψήφισε” ένα 6άρι (Κάνιας) και δυο 8άρια (Σάχοφ, Πέλκα), ενώ στην επίθεση πορεύτηκε με τους Μακ και Τζάλμα στα δυο άκρα και τον Πριγιοβιτς στην κορυφή. Η συγκεκριμένη 11άδα δύσκολα θα αλλάξει ενόψει Ολυμπίκ Ντόνετσκ.

ΕΚΑΝΕ ΦΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ (ΤΟΥΣ) ΕΤΡΕΞΕ

Ο ΠΑΟΚ έγραψε πέντε τελικές στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων οι δυο κατέληξαν στο βάθος της εστίας της Ανόρθωσης, μια στο οριζόντιο δοκάρι και μια ανάγκασε τον γκολκίπερ της Κυπριακής ομάδα σε δύσκολη επέμβαση (σουτ Μακ). Ο Δικέφαλος του βορρά έπαιξε “90-10” από την δεξιά του πλευρά, με τους Μάτος και Τζάλμα να συνεργάζονται αρμονικά. Ο Πέλκας έδωσε ταχύτητα στον άξονα, και ο Πριγιοβιτς είχε τρία κατεβάσματα της μπάλας σε ισάριθμες φορές που ο Ρέι τον “σημάδεψε” με τον Σέρβο να δίνει την δεύτερη πάσα για την ανάπτυξη.

ΕΙΧΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ

Στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου, η Ανόρθωση κατάφερε να δημιουργήσει καταστάσεις στην μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, βρίσκονται χώρους κυρίως στην αριστερή πλευρά των ασπρόμαυρων. Η συνεργασία των Λεβέκ - Μακ δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Το ότι οι δυο τους ήταν τα δυο από τα τρία “νέα” πρόσωπα στην ασπρόμαυρη 11άδα σε σχέση με την περσινή σεζόν, και βρέθηκαν εντός γηπέδου για μόλις δεύτερο φορά. Ένα δεύτερο σημείο που αξίζει καταγραφής ήταν οι αποστάσεις που υπήρχαν από την μεγάλη περιοχή του Ροδρίγο Ρέι μέχρι και τα πρώτα μετά πάνω από τη μεσαία γραμμή. Ο Κάνιας έδειξε να έχει μεγαλύτερες από τις “ιδανικές” αποστάσεις τόσο με τους Κρέσπο και Βαρέλα που είχε στην πλάτη του όσο και τους Σάχοφ και Πέλκα που είχε μπροστά του.

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Συνήθως, στα φιλικά παιχνίδια βγαίνουν συμπεράσματα μέχρι το 60’ διότι από εκείνο το σημείο και μετά οι ομάδες, λίγο ως πολύ, διατηρούν την ομοιογένειά τους πριν τις αλλαγές. Σε αυτή την μια ώρα αγώνα στο γήπεδο της Τούμπας, ο ΠΑΟΚ έβγαλε τις περσινές του συνήθειες, τόσο τις καλές όσο και τις κακές. Ο Δικέφαλος του βορρά είχε στιγμές στις οποίες κατάφερε να τρέξει έτσι όπως (μας) είχε συνηθίσει στις περισσότερες εντός έδρας αναμετρήσεις, αλλά είχε και στιγμές που αντιμετώπισε δυσκολίες στα μετόπισθεν, και στα “χωρικά ύδατα” στα οποία συχνά - πυκνά είχε θέματα όταν έπαιζε με ένα “6άρι”, με τα “8άρια” και τον έναν εκ των δυο εξτρέμ να μην δίνουν βοήθειες στο ακραίο μπακ.

Ο “ΕΛΕΓΧΟΣ” ΤΟΥ ΣΤΑΝΟΓΙΕΒΙΤΣ

Και το μεγάλο ερώτημα, μετά από το τελευταίο φιλικό πριν από τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν είναι άλλο από το τι πρόσθεσε ο Αλεκσάνταρ Στανόγιεβιτς στον ΠΑΟΚ. Όσο και αν ψάξει κανείς, δε θα βρει κάτι. Και αυτό δεν αποτελεί μομφή, διότι είναι κάτι το αναμενόμενο. Ο Σέρβος τεχνικός έχει δουλέψει το 4-3-3 (είτε με ένα 6άρι και δυο 8άρια μέχρι το 70’ και με δυο 6άρια και ένα 10άρι) για μόλις τέσσερις προπονήσεις. Δυο επί Ολλανδικού εδάφους πριν από το φιλικό με τον Άγιαξ, και δυο επί ελληνικού εδάφους, πριν από τον αγώνα με την Ανόρθωση.

ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ

Η συζήτηση το τελευταίο διάστημα γίνεται για την απόκτηση ενός κεντρικού και ενός μέσου και η ατάκα που ακούς από κάθε άνθρωπο του Δικεφάλου του βορρά είναι το “παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά”. Όλα αυτά, για να μπορέσουν οι κυπελλούχοι Ελλάδος να εφαρμόσουν καλύτερα το σύστημα που “υπηρέτησαν” πέρυσι. Ο ΠΑΟΚ… άργησε να γυρίσει “στα περσινά” και τον “σώζει” η ομοιογένειά του.

ΠΑΟΚ (Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάμπος (Ενρίκε 73΄), Πέλκας (Τσίμιροτ 61΄), Κάνιας, Σάκχοφ (Μπίσεσβαρ 73΄), Μακ (Ουάρντα 72΄), Πρίγιοβιτς.

Ανόρθωση (Λέβι): Αρούς, Μπανταλόφσκι, Αρτυματάς (Ντουγκλάο 71΄), Σίντελφελντ, Πράνιτς (Κβέσιτς 56΄), Σεχού, Βίκτορ, Ράγιος, Παλάνκα (Ματθαίου 56΄), Καρλίτος (Άλβες 71΄), Καμαρά (Οικονομίδης 84΄)

News 24/7

24MEDIA NETWORK