Τι είπε για την εισβολή Σαββίδη διδάκτωρ νομικής διεθνούς φήμης

Ο Γάλλος δικηγόρος και διδάκτωρ νομικής Μισέλ Ποτό μίλησε για την εισβολή Σαββίδη στο ντέρμπι της Τούμπας χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων αδιανόητη την παρουσία όπλου εντός γηπέδου.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Διδάκτωρ Νομικής, με θέση "τα σπορ και η Ευρώπη", ο Μισέλ Ποτό έχει εκδώσει πολλά βιβλία για το Αθλητικό Δίκαιο και είναι παγκοσμίως γνωστός, οπότε δεν θα μπορούσε να μην πάρει θέση για τα γεγονότα της Τούμπας αλλά και την εμφάνιση στον αγωνιστικό χώρο του ιδιοκτήτη της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

"Κατ΄ αρχήν, ένα τέτοιο γεγονός δεν διανοείται να συμβεί, διότι οι κανονισμοί γηπέδων ή/και οι κανονισμοί ασφάλειας απαγορεύουν την παρουσία όπλων, όπως μαχαίρια, πυροβόλα όπλα ή διάφορα βλήματα λόγω της επικινδυνότητας τους.

Ο ποινικός κώδικας το απαγορεύει και το τιμωρεί, αλλά και τα πολυάριθμα προστατευτικά μέτρα όπως οι σωματικές έρευνες, ανιχνευτικές έρευνες, στην είσοδο του σταδίου ή άλλοι έλεγχοι υποτίθεται ότι τα αποκλείουν αυτά. Είναι αλήθεια ότι τα συναισθήματα που προκλήθηκαν ήταν μεγάλα στην Ελλάδα", τόνισε με δηλώσεις του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και πρόσθεσε:

"Ωστόσο, η παρουσία κόσμου μέσα στο τερέν του ματς, παραγόντων και οπαδών μπορεί να συμβεί οπουδήποτε. Στη Γαλλία, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της Λίλ δέχθηκε κυρώσεις, πριν από λίγες ημέρες, να διεξάγει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών στην έδρα της ομάδας, επειδή στο τέλος του αγώνα με το Μονπελιέ, οι οπαδοί της Λιλ εισέβαλαν στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK