Τι μεταγραφές θέλει ο ΠΑΟΚ: Στο προσκήνιο τέσσερις προσθήκες

Η διακοπή του πρωταθλήματος την επόμενη εβδομάδα θα φέρει στο προσκήνιο τις μεταγραφικές αναζητήσεις του ΠΑΟΚ. Ο Αντώνης Τσακαλέας καταγράφει τις ανάγκες του Δικεφάλου του Βορρά, παρουσιάζει τις διαθέσιμες λύσεις και κάνει ένα μίνι απολογισμό στα πεπραγμένα του καλοκαιριού.

Τι μεταγραφές θέλει ο ΠΑΟΚ: Στο προσκήνιο τέσσερις προσθήκες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η μεταγραφική συζήτηση έχει ήδη ξεκινήσει στον ΠΑΟΚ ενόψει Ιανουαρίου και θα έρθει στο προσκήνιο στην διακοπή του πρωταθλήματος, καθώς θα είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος προκειμένου να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν οι αρχικές κινήσεις. Οι θέσεις είναι τέσσερις, και για κάθε θέση υπάρχουν λόγου που έχουν οδηγήσει τον Βλάνταν Ίβιτς και τους συνεργάτες του στις συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι ασπρόμαυροι ψάχνουν τρεις παίκτες στον άξονα, ένα "6άρι", ένα "10άρι", ένα "9άρι" καθώς και έναν εξτρέμ.

Στην θέση "6" προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί πως η απόσταση ανάμεσα στον Κάνιας και τον Χαρίση είναι τέτοια που τον αναγκάζει να έχει... "στύψει" τον Ισπανό, χρησιμοποιώντας τον σχεδόν non stop, και αυτό διότι βλέπει πως ο Έλληνας νεαρός δεν μπορεί να προσφέρει με το παιχνίδι του πράγματα που δίνει ο Κάνιας στον αγωνιστικό χώρο.

Στην θέση "10" ο Σέρβος βλέπει στο πρόσωπο του Μπίσεσβαρ έναν παίκτη για ένα παιχνίδι την εβδομάδα, ο οποίος έχει μεν θετικά δημιουργικά στοιχεία, αλλά εντός γηπέδου μπορεί να φέρει εις πέρας τα δυο – τρία από τα πέντε – έξι πράγματα που ζητά εκείνος σε επίπεδο τακτικής, και αυτό τον κάνει διστακτικό. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ίβιτς εξέφρασε δημόσια τους προβληματισμούς του τόσο για τον Μπίσεσβαρ που είναι "βαρύ" κορμί, όσο και για τον Σάχοφ, που δεν έχει πιάσει ακόμα τα στάνταρ απόδοσης που θα ήθελαν οι ασπρόμαυροι και ειδικά το τεχνικό επιτελείο που “διαβάζει” όλα τα νούμερα που καταγράφουν οι παίκτες τόσο στο τομέα της στατιστικής όσο και σε αυτόν των αθλητικών τους επιδόσεων μέσω των μηχανημάτων που έχουν στην διάθεσή τους.

Στην θέση "9" η... αφλογιστία του Αθανασιάδη μιλά από μόνο της. Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια, ο Αθανασιάδης έφτασε να είναι "σιωπηλός" στο πρωτάθλημα με την ολοκλήρωση και του Οκτωβρίου, τη στιγμή που από το 2012 μέχρι και το 2015 είχε καταφέρει να σκοράρει στο πρώτο παιχνίδι πρωταθλήματος στο οποίο είχε αγωνιστεί. Η κουβέντα περί φορ δεν ανοίγει τώρα, καθώς ουσιαστικά δεν είχε κλείσει ποτέ. Στα εξτρέμ, ο Τζάλμα ακόμα ψάχνει μια εμφάνιση πάνω στην οποία να στηριχθεί ο ίδιος αλλά και όλοι όσοι επέλεξαν να τον φέρουν στην Τούμπα, καθώς ένα μεγάλο “αλλά” πλανάται από πάνω του εδώ και σχεδόν τρεις μήνες.

ΣΚΑΡΙΟΝΕ ΚΑΙ ΣΤΟΧ

Τι έγινε το καλοκαίρι στις θέσεις που "πονά" ο ΠΑΟΚ τώρα; Οι Κάνιας και Τζάλμα ήταν οι πρώτες επιλογές στις θέσεις "6" και εξτρέμ και αποκτήθηκαν σχετικά νωρίς, στη θέση “10” αποκτήθηκε ο Μπίσεσβαρ και στην επίθεση αποκτήθηκε ο φορ-εξτρέμ Τιάμ στο "παρά ένα". Στην θέση "6" ο ΠΑΟΚ έχει τον Τζιόλη να... πηγαινοέρχεται στη Νέα Μεσημβρία σε διαφορετική ώρα από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του.

Το να βγει από το "ψυγείο" δεν μοιάζει πιθανό τη δεδομένη χρονική στιγμή. Στη θέση "10" στον ΠΑΟΚ βλέπουν τα νούμερα του Όσκαρ Σκαριόνε στην Μακάμπι Τελ Αβίβ και κάνουν αρκετές σκέψεις. Ο 31χρονος Αργεντινός ήταν από τους παίκτες που απασχόλησε για σχεδόν ένα χρόνο τον ΠΑΟΚ, καθώς το όνομά του συζητήθηκε τόσο το καλοκαίρι του 2015 όσο και στις δυο μεταγραφικές περιόδους μέσα στο 2016 (Ιανουάριο και καλοκαίρι). Ο Σκαριόνε έχει επτά γκολ και τρεις ασίστ σε 11 παιχνίδια με την ομάδα του Ισραήλ από την οποία αποκτήθηκε ως ελεύθερος.

Στην επίθεση, ΠΑΟΚ και Μίκου “αλληλοκοιτάζονται” το τελευταίο διάστημα μετά την αποτυχημένη απόπειρα γάμου στα τέλη Αυγούστου. Ο Βενεζουελάνος έχει δυο γκολ και μια ασίστ σε μόλις τέσσερις συμμετοχές στη Ράγιο. Όσον για την θέση του εξτρέμ, οι Τούρκοι "θυμήθηκαν" το πέρασμα του Στοχ από τον ΠΑΟΚ, και το “έδεσαν” με την μη χρησιμοποίηση του Σλοβάκου στην Φενέρμπαχτσε. Λίγο οτι ο Στοχ έχει ακόμα αρκετές συμπάθειες στη Τούμπα, λίγο η αναζήτηση στα εξτρέμ, έφεραν στο προσκήνιο μια υπόθεση που τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει μακρινή και δύσκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Στοχ... έρχεται στον ΠΑΟΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK