Τι θ' απογίνει ο ΠΑΟΚ χωρίς Μαουρίτσιο...

Το πλήγμα με τον φορμαρισμένο Μαουρίτσιο είναι πολύ μεγάλο. Ποιες οι δύο σκέψεις-δρόμοι του Ραζβάν Λουτσέσκου για το άμεσο μέλλον προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνει ο άσος του ΠΑΟΚ λίγες ημέρες μάλιστα πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Γράφει ο Αντώνης Τσακαλέας.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Προτού καν συμπληρωθούν 24 ώρες από την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης, στην οποία "υπέγραψε" τη νίκη του ΠΑΟΚ με δυο "κεραυνούς" εκτός περιοχής, ο Μαουρίτσιο μπαίνει στα πιτς. Εκεί που θα παραμείνει για τέσσερις ως έξι εβδομάδες.

Αναπόφευκτα ο Ράζβαν Λουτσέσκου καλείται άμεσα να καταστρώσει το plan b για την θέση "8" και οι πρώτοι υποψήφιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που κάλυψαν την συγκεκριμένη θέση καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν.

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟ

Το έκτακτο ιατρικό δελτίο που εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανέφερε πως "ο Μαουρίσιο υπέστη δευτέρου βαθμού κάκωση του οπίσθιου χιαστού συνδέσμου, χωρίς άλλα ενδαρθρικά προβλήματα. Η θεραπεία που θ' ακολουθήσει θα είναι συντηρητική και προβλέπεται να διαρκέσει 4-6 εβδομάδες".

Τούτο σημαίνει πως θα απουσιάσει από τις αναμετρήσεις με ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητο (εντός), Πανιώνιο (εκτός), Ξάνθη (εκτός) και βάση επιστροφής του θα είναι το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 10 Δεκεμβρίου.

ΟΙ ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ

Η πρώτη λύση θέλει τον Γκόικο Τσίμιροτ να επιστρέφει στη θέση "8", εξέλιξη που αυτόματα ανοίγει μια θέση στην ενδεκάδα για το "6". Οι παροπλισμένοι Χοσέ Κάνιας και Έργκους Κάτσε είναι οι πρώτοι υποψήφιοι να καλύψουν το κενό λόγω της εσωτερικής μετακίνησης του Βόσνιου.

Η δεύτερη λύση θέλει τον Εβγέν Σάκχοφ, που ούτως ή άλλος είναι ο back up του Μαουρίτσιο, να παίρνει φανέλα βασικού.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ... ΧΑΦ ΤΟΥ ΙΒΙΤΣ

Όποια απ' τις δύο λύσεις κι αν προκριθεί, ο ΠΑΟΚ θα έχει επιστρέψει στην περσινή του δομή. Μέχρι τώρα ο Ράζβαν Λουτσέσκου είχε καθιερώσει το δίδυμο Τσίμιροτ – Μαουρίσιο. Πλέον οι αποφάσεις του Ρουμάνου προπονητή θα εξαρτώνται από τις ανάγκες του εκάστοτε παιχνιδιού και το αντίπαλο πλάνο.

Τη σεζόν 2016-17 ο Βλάνταν Ίβιτς είχε στηριχθεί στους Κάνιας και Τσίμιροτ για τις θέσεις "6" και "8" και ανάλογα με την ομάδα που υπήρχε απέναντι συμπλήρωνε την τριάδα είτε με τον Σάχοφ είτε με τον Μπίσεσβαρ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK