Το αυτογκόλ του Σαββίδη με τον Κλάους

Ο Αντώνης Τσακαλέας αναλύει την υπόθεση Αθανασιάδη. Το λάθος του Ιβάν Σαββίδη το 2014, οι ευθύνες του Κλάους που συνεχίζει να δείχνει "αδύναμος" και η διαχείριση της κατάστασης που απαιτεί από τις δυο πλευρές να κρατήσουν κλειστό το στόμα τους.

Το αυτογκόλ του Σαββίδη με τον Κλάους
klaus athanasiadis

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις εβδομάδες, Ιβάν Σαββίδης και Στέφανος Αθανασιάδης έβαλαν εκ νέου αυτογκολ, σε επικοινωνιακό επίπεδο, εκεί που παίζονται πολλά, δημιουργούνται εντυπώσεις, δίνεται έναυσμα για συζητήσεις που φέρνουν φαγούρα, και αυτό είναι το τελευταίο που χρειάζεται η κάθε ομάδα, πόσο δε μάλλον μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, που αυτή τη στιγμή έχει ένα σωρό...φαγούρες που του φτάνουν και περισσεύουν. Ασχέτως αν συμφωνεί κανείς ή όχι με την ουσία, αν έχει δίκιο ή άδικο στο τρόπο σκέψης και των δυο, οι μεταγραφές είναι και πολιτική, και στην συγκεκριμένη υπόθεση οι δυο τελευταίες κινήσεις και των δυο μοιάζουν με υποτίμηση του προϊόντος και μάλιστα τόσο από τον ίδιο τον πωλητή όσο και από το… προϊόν.

Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο ΠΑΟΚ έβαλε πωλητήριο στον Μακ. Τον Νοέμβριο του 2015, ο Δικέφαλος του βορρά κάλεσε τον Σλοβάκο ακραίο, καθώς το συμβόλαιό του έληγε το καλοκαίρι του 2017, και ο παίκτης είχε συμβόλαιο 350.000 Ευρώ την ώρα που η απόδοσή του μέσα στο γήπεδο άξιζε για τουλάχιστον διπλάσιες απολαβές. Ο Μακ από τη πρώτη στιγμή ήθελε να παραχωρηθεί και σε αυτό είχε σύμμαχό του την ΠΑΕ. Χέρι - χέρι το “δούλεψαν” αυτό και σε επικοινωνιακό αλλά και σε ουσιαστικό επίπεδο. Ο Μακ δεν δήλωσε ποτέ “φεύγω”. Πάντα το άφηνε ανοικτό, χωρίς να εκνευρίζεται που δεχόταν την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά. Ο ΠΑΟΚ τον πούλησε, ένα χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του βάζοντας στα ταμεία της δέκα φορές τα χρήματα που δαπάνησε για να τον αποκτήσει. Και σε αυτό, άπαντες πήραν δέκα με τόνο.

ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗΣ

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Στέφανος Αθανασιάδης έχει 1,5 χρόνο ακόμα συμβόλαιο, και η απόδοσή του είναι, το τελευταίο διάστημα, κατά πολύ μικρότερη από τα χρήματα που έχει λαμβάνειν με βάση το συμβόλαιο που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2014. Ο Ιβάν Σαββίδης έχει λόγους να είναι “χαλασμένος” από την εικόνα του Στέφανου Αθανασιάδη εντός γηπέδου. Προφανώς, και ο ίδιος ο Αθανασιάδης είναι. Στο πρώτο διοικητικό συμβούλιο αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον ίδιο, ο Σαββίδης μεταξύ άλλων είπε πως μετάνιωσε που, λειτουργώντας ως οπαδός, είπε όχι στην πρόταση που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ για τον Κλάους. Ο Σαββίδης όμως λειτούργησε ως οπαδός…λέγοντάς το αυτό δημοσίως. Σε μια περίοδο που ο Αθανασιάδης μοιάζει πιο “αδύναμος” από κάθε άλλη φορά, καθώς όχι μόνο δεν μπορεί να στηριχθεί στην αγωνιστική του παρουσία, αλλά “φθείρεται” δείχνοντας να μη τον απασχολεί η εξωγηπεδική του εικόνα, έρχεται και η “μπηχτή” από τον πρόεδρο της ασπρόμαυρης ΠΑΕ.

ΤΑ ΑΥΤΟΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

Την Παρασκευή ήρθε να προστεθεί και δημοσίευμα που θέλει τον Σαββίδη να έχει ζητήσει από τον Λούμπος Μίχελ να… προωθήσει το όνομα του Αθανασιάδη στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών. Όλα αυτά, τη στιγμή που ο Αθανασιάδης συνεχίζει να δείχνει “αδύναμος” εντός αγωνιστικών χώρων, και να “φθείρεται” δείχνοντας να μην τον απασχολεί η εξωγηπεδική του εικόνα. Τη μια ήταν εκείνες οι φωτογραφίες στις αρχές Αυγούστου, με τον Αθανασιάδη να έχει στο ένα χέρι ένα ποτήρι κρασί και στο άλλο χέρι το τσιγάρο μια μέρα μετά το παιχνίδι με τον Άγιαξ στη Τούμπα, την άλλη ήταν η φωτογραφία στα γενέθλια του Χάρη Σιανίδη λίγες ώρες μετά τη λήξη του αγώνα με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΚΑΤΙ

Και οι δυο πλευρές τα έχουν κάνει… μαντάρα σε επίπεδο διαχείρισης των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί. και πλέον η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, που το τελευταίο πράγμα που θα βοηθούσε θα ήταν μια δήλωση, μια τοποθέτηση. Ό,τι και αν πει ο Αθανασιάδης, ό,τι και αν πει ο Σαββίδης ή γενικά ο ΠΑΟΚ, θα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει εναντίον της πλευράς που τοποθετηθεί. Να βγει ο Κλάους να ζητήσει συγνώμη; Δεν έχει νόημα. Να βγει να μιλήσει γενικά; Πάλι δεν έχει νόημα. Όταν με το καλό για εκείνον, θα αρχίσει να μιλάει στο γήπεδο, τότε μπορεί κάτι να αλλάξει. Να βγει να πει κάτι ο ΠΑΟΚ; Ότι “δεν πωλείται ο Κλάους” ; Αυτά, δεν τα λες. Τα κάνεις. Με πράξεις. Να πει οτι “πωλείται ο Κλάους”; Στο ναδίρ του; Δεν βγαίνεις να το πεις. Φροντίζεις να το δουλέψεις με τέτοιο τρόπο ώστε να μη σου “ξεφύγει”.

Πως… σώζεται αυτό; Εδώ που φτάσαμε, όχι και τόσο εύκολα. Μόνο αν και οι δυο πλευρές κάνουν την δουλειά τους και σταματήσουν τα αυτογκόλ, αλλά και πάλι θέλει χρόνο. Και επιτυχίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Πωλητήριο" στον Στέφανο Αθανασιάδη!
Πριονοκορδέλα Άρνεσεν σε Μίχελ, Ιβιτς!
Ο Κλάους Αθανασιάδης για "αντί-Οκαζάκι"!!

News 24/7

24MEDIA NETWORK