Το θρίλερ της μεταγραφής Σαμπράνο

Όλες οι λεπτομέρειες τουdealανάμεσα σε Ρουμπίν Καζάν και ΠΑΟΚ, που... απασχόλησαν μέχρι την FIFA και έκαναν τους ασπρόμαυρους να αγχωθούν. Ηdeadlineπου δεν πρόλαβαν οι Ρώσοι, αν και είχαν συμφωνήσει πριν από αυτή, ο διπλός έλεγχος, οι διπλοβάρδιες του φωτογράφου και τοhappy endγια όλους.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ Ο ΚΑΡΛΟΣ ΣΑΜΠΡΑΝΟ (MOTION TEAM)
zambrano MOTIONTEAM

Το τελευταίο τριήμερο της μεταγραφικής περιόδου ήταν το πλέον “ζεστό” των τελευταίων ετών για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε τρία μέτωπα ανοικτά, με τα δυο να κλείνουν σχετικά νωρίς και το τρίτο να... γράφει ιστορία.

Την Τρίτη, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να... ξαναζεστάνουν τις συζητήσεις που είχαν κάνει με τον Κάρλος Σαμπράνο και την Ρουμπίν Καζάν. Η Ρωσική ομάδα είχε δεχθεί “ενόχληση” από τους κυπελλούχους Ελλάδος και έδειξε διατεθειμένη να καθίσει στο τραπέζι. Και, όπως κάθε ομάδα που διαπιστώνει πως υπάρχει παίκτης της που προσελκύει ενδιαφέρον, έτσι και εκείνοι προσπάθησαν να κρατήσουν το όνομα του Σαμπράνο “ζεστό” στην αγορά, διότι ο ανταγωνισμός είναι αυτός που κρατάει ψηλά τις τιμές.

Όταν προέκυψε το ενδιαφέρον της Ανζί, ο ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά βγει από το “παιχνίδι” με την συζήτηση περί αμυντικού να “παγώνει”. Ήταν το διάστημα που, στο εσωτερικό της ομάδας, στο επίκεντρο ήταν το θέμα προπονητή, με τις ζυμώσεις της αλλαγής σκυτάλης να ξεκινούν.

ΤΟ... ΑΦΗΣΕ

Ο ΠΑΟΚ άφησε το θέμα του κεντρικού αμυντικού μέχρι το τέλος, βλέποντας πως η Ρουμπίν είχε... “παρκάρει” τον 28χρονο Περουβιανό από τη στιγμή που δεν είχε προκύψει ενδιαφέρον. Η πρώτη κρούση από τον ΠΑΟΚ χαροποίησε τους Ρώσους, με τους ασπρόμαυρους να ζητούν να μάθουν τις σκέψεις της ομάδα για τον ποδοσφαιριστή. Αποδείχθηκε πως ήταν η καλύτερη δυνατή στιγμή για να γίνει διαπραγμάτευση. Μπορεί κάποιος τρίτος να έβλεπε πως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που “καιγόταν” για να αποκτήσει κεντρικό αμυντικό, όμως υπήρχε από την άλλη πλευρά και μια ομάδα που είχε κάνει τα πλάνα της χωρίς τον Σαμπράνο και κινδύνευε να της μείνει “αμανάτι”.

Οι πρώτες συζητήσεις δεν προχώρησαν όπως θα ήθελαν οι δυο πλευρές, αλλά αμφότερες κοιτούσαν το ρολόι. Την Τετάρτη, άρχισε να φαίνεται πως η διάθεση για να βρεθεί φόρμουλα συνεργασίας είναι κοινή και τότε ξεκίνησε το... “πέντε πάνω – πέντε κάτω”, η διαδικασία προτάσεων και αντιπροτάσεων. Στη μια πλευρά υπήρχε ο ΠΑΟΚ, που αποφάσισε πως θα κινηθεί για κεντρικό αμυντικό, στην άλλη πλευρά υπήρχε η Ρουμπίν που δεν ήθελε να έχει έναν παίκτη με υψηλό συμβόλαιο να “κάθεται” σε αυτό. Η τρίτη πλευρά ήταν ο ίδιος ο Σαμπράνο, που δεν είχε καμία διάθεση να “καθίσει”. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να ρισκάρουν, έχοντας τον Περουβιανό ως ”σύμμαχο”. Του έστειλαν εισιτήρια και εκείνος, μαζί με τους εκπροσώπους του μπήκα στο αεροπλάνο την Πέμπτη με προορισμό την Θεσσαλονίκη.

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ!

Όταν ο Σαμπράνο ήταν εν πτήσει για την Θεσσαλονίκη, ΠΑΟΚ και Ρουμπίν ήταν σε ανοικτή γραμμή, με τις ώρες να πιέζουν. Την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ περνούσε από το τελευταίο “κόσκινο” το συμβόλαιο του Μαουρίτσιο και παράλληλα μιλούσε με την Βόλφσμπουργκ για τη μεταγραφή του Βιεϊρίνια. Τρία μέτωπα ανοικτά, με τους δικηγόρους να αφήνουν το ένα συμβόλαιο για να πιάσουν το άλλο, σε μια“transfer deadline day”...άκρως τρελή και ασπρόμαυρη.

Ο Σαμπράνο έφτασε στην Θεσσαλονίκη λίγο πριν τις 5:00, με την ΠΑΕ να γνωστοποιεί πως ο παίκτης ξεκίνησε το ταξίδι για την Θεσσαλονίκη, αν και εκείνη την ώρα το είχε ήδη ολοκληρώσει. Ο Περουβιανός πήγε στο “Μακεδονία Παλάς” και όχι στα γραφεία της Τούμπας. Ο λόγος; Καθαρά επικοινωνιακός. Οι ασπρόμαυροι ήθελαν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο να περάσει παίκτης το κατώφλι της Τούμπας και να φύγει χωρίς να έχει γίνει δικός της, είτε με αγορά είτε με δανεισμό. Οι συζητήσεις με την Ρουμπίν είχαν φτάσει στο “σημείο μηδέν”, με την ώρα να είναι πιεστική.

Οι δυο πλευρές τα βρήκαν και ο Σαμπράνο βρέθηκε στην Τούμπα για να υπογράψει. Τα συμβόλαια καταρτίστηκαν, μεταφράστηκαν, διπλοδιαβάστηκαν, και αφού ήταν... “καρατσεκαρισμένα”, ο ΠΑΟΚ άνοιξε τοTMS (Transfer Matching System)στο οποίο ανέβασε τόσο την συμφωνία που επιτεύχθηκε ανάμεσα στις δυο ομάδες όσο και αυτή ανάμεσα σε εκείνον και τον Σαμπράνο. Τα τηλέφωνα έκλεισαν και αυτό που έμεινε ήταν να μπει στοTMSκαι η Ρουμπίν και να επικυρώσει και εκείνη την συμφωνία. Τα λεπτά περνούσαν και η Ρούμπιν... τίποτα. Το κουμπί δεν είχε πατηθεί από τους Ρώσους. Ο Σαμπράνο περίμενε υπομονετικά, μαζί με όλος ο ΠΑΟΚ που έβλεπε την μεταγραφή να είναι στον αέρα!

ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΑΝ ΑΡΓΑ

Οι Ρώσοι πάτησαν το κουμπί αλλά αυτό έγινε ετεροχρονισμένα. Ποιο ήταν το κομβικό σημείο ώστε η FIFA να επικυρώσει την μεταγραφή; Η μη διαφοροποίηση των συμβολαίων που ανέβασε ο ΠΑΟΚ στοTMS.Ο Δικέφαλος ανέβασε την συμφωνία στο “παρά πέντε” και η Ρουμπιν πάτησε το κουμπί αποδοχής της συμφωνίας στο “και πέντε”. Η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία διαπίστωσε πως η Ρουμπίν ναι μεν δεν πάτησε έγκαιρα το κουμπί, αλλά όταν το έκανε, συμφώνησε σε κάτι που συντάχθηκε πριν την λήξη της μεταγραφής περιόδου.

Ο Περουβιανός έφυγε από τα γραφεία τις Τούμπας στις 12:45. Μέχρι εκείνη την ώρα, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν στο πόδι. Στα γραφεία υπήρχε αρκετός κόσμος. Όλος ο μηχανισμός που ενεργοποιείται για μια μεταγραφή. Με το ενδιαφέρον των φιλάθλων να είναι τεράστιο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήθελε να είναι πανέτοιμη να ανακοινώσει την μεταγραφή, με τον φωτογράφο να περιμένει υπομονετικά για να το φωτογραφήσει στα ασπρόμαυρα. Τελικά και εκείνος έφυγε άπραγος, λίγο αργότερα...

Το απόγευμα της Παρασκευής, η FIFA εξέτασε την συγκεκριμένη υπόθεση στην οποία υπήρχε ένας αστερίσκος, και τον έβγαλε, ειδοποιώντας όλες τις πλευρές πως όλα είναι “ΟΚ”. Λίγο πριν τις 9:00 το βράδυ, η μεταγραφή φάνηκε στοTMSκαι μια ώρα αργότερα, έγινε και η επίσημη ανακοίνωση, με τον Σαμπράνο να βάζει την ασπρόμαυρη φανέλα και να απαθανατίζεται με στιγμή πανηγυρισμού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK