Βαλ΄το να ξεμπουκώσεις ρε Κλάους! Πρώτη φιλική νίκη του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στο πρώτο του εφετινό φιλικό ματς, ο Κλάους Αθανασιάδης είχε μία πολύ καλή παρουσία, έμεινε όμως και πάλι μακριά από το γκολ. Τι έδειξε ο Δικέφαλος του Βορρά.

ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΜΠΙΖΕ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
ΦΙΛΙΚΟ / ΤΟΥΜΠΙΖΕ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έδωσε το πρώτο του φιλικού επί Ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Βελγική Τουμπίζ, και ακόμα και σε αυτό το επίπεδο, συμπεράσματα υπάρχουν. Η επίθεση και τα άκρα δούλεψαν, αλλά ο άξονας ταλαιπωρήθηκε αρκετά.Οι παίκτες του Δικεφάλου του βορρά προσπαθούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και τις απαιτήσεις του 4-4-2, με τον Αθανασιάδη να εξακολουθεί να ψάχνει το γκολ, η απουσία του οποίου “χαλάει” τη γενική καλή του εικόνα.

ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Ο Στέφανος Αθανασιάδης συνυπήρξε στην επίθεση με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Και οι δυο υποστήριξαν τους ρόλους τους, καθώς έκαναν και την “βρώμικη δουλειά”, αλλά και αυτή που οφείλουν, που δεν είναι άλλη από το να τελειώνουν φάσεις. Ο Πρίγιοβιτς σκόραρε, ενώ έβγαλε τουλάχιστον δυο τελικές πάσες που θα μπορούσαν να γίνουν ασίστ. Ο Αθανασιάδης είχε ασίστ, βγήκε από τη περιοχή για να υποδεχθεί τη μπάλα, να τη “σπάσει” στα άκρα, να γυρίσει για να μπει μέσα στη περιοχή. Μόνο ένα πράγμα δεν έκανε, και είχε μεγάλη ευκαιρία να το κάνει. Ο Αθανασιάδης βγήκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Τουμπίζ και έκανε ένα αδύναμο “σκάψιμο” της μπάλας, στο οποίο ο αντίπαλός του τον τάπωσε. Είναι 101% θέμα ψυχολογίας, με τον Κλάους να μην το έχει λύσει ακόμα, λες και η προηγούμενη σεζόν δεν τελείωσε ποτέ για εκείνον.

ALL AROUND ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Η μεγάλη διαφορά του Πρίγιοβιτς από τον Αθανασιάδη είναι μια, και μοναδική. Το γκολ. Τα πάντα, δηλαδή, όσον αφορά τον επιθετικό. Αυτό κάνει τον Πριγιοβιτς να “λάμπει” και να κάνει μια “all around” εμφάνιση ή οποία ήταν ολοκληρωμένη από τη στιγμή που είχε και το γκολ. Τους τελευταίους 14 μήνες ο Κλάους έχει γκολ με το σταγονόμετρο και ο Πρίγιοβιτς έχει δυο κύπελλα (ένα στην Πολωνία και ένα στην Ελλάδα), γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και συμμετοχή στην εθνική Σερβίας. Τα κοκόρια του Πρίγιοβιτς γεννάνε, και ο Κλάους βλέπει την εστία σα κλειδαρότρυπα….

ΟΙ ΑΚΡΑΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΕΞΤΡΕΜ

Στον σχηματισμό του 4-4-2, υπάρχουν δυο ακραίοι μέσοι, οι οποίοι στην θεωρεία είναι τοποθετημένοι πιο πίσω από ότι οι εξτρέμ στο 4-3-3 του Βλάνταν Ίβιτς. Οι τέσσερις ακραίοι μέσοι που χρησιμοποιήσει ο Στανόγιεβιτς ήταν οι ίδιοι με αυτούς της περσινής χρονιάς και όλοι τους “κουβάλησαν” στο γήπεδο τον περσινό τρόπο παιχνιδιού τους, έχοντας παρουσία μέσα στην μεγάλη περιοχή.

Ο ΑΞΟΝΑΣ ΕΜΟΙΑΖΕ… ΑΔΕΙΟΣ

Οι επιθετικοί βρήκαν, σε αυτό το πρώτο φιλικό, την άκρη για να συνεργαστούν. Οι ακραίοι έκαναν ό,τι και πέρυσι. Στον άξονα όμως ήταν το θέμα, καθώς τόσο οι Σάχοφ και Τσίμιροτ που έπαιξαν στο πρώτο μέρος, όσο και οι Κάνιας και Κάτσε που έπαιξαν στο δεύτερο μέρος, ένιωσαν σαν κάποιος να λείπει. Τα μέτρα που πρέπει να καλύψουν είναι περισσότερα, τα δεδομένα διαφορετικά, και ειδικά στο πρώτο μέρος, υπήρχαν στιγμές που η Τούμπιζ προσπάθησε να “τρέξει” τον ΠΑΟΚ από τον άξονα.

ΓΚΟΛΚΙΠΕΡ, ΜΑΚ ΚΑΙ ΜΕΣΟΣ

Ο ΠΑΟΚ περιμένει… εδώ και μέρες να τελειώσει το θέμα της απόκτησης τερματοφύλακα, στην επίθεση, η επιστροφή του Ρόμπερτ Μακ αναμένεται με… αγωνία για να το αν ο Σλοβάκος θα ξεκινήσει από εκεί που τελείωσε (πριν από ένα χρόνο) την θητεία του στον ΠΑΟΚ. Το θέμα που(προ)υπήρχε, συζητήθηκε και θα τεθεί έντονα στο τραπέζι είναι πλέον η απόκτηση ενός μέσου με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά των παικτών που υπάρχουν στο ρόστερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK