Βιεϊρίνια: Έτσι επιστρέφει στον ΠΑΟΚ

Φτάνει η... αγάπη για να είναι και οι δυο μαζί; Όταν υπάρχει το χρήμα, υπάρχει και ο τρόπος. Στην περίπτωση των ΠΑΟΚ - Βιεϊρίνια, ωστόσο, κρύβονται κι άλλες παράμετροι που, ίσως, να περιπλέκουν την υπόθεση. Το Contra.gr βάζει κάτω τα δεδομένα της υπόθεσης "Αντελίνο" που μπορεί να ολοκληρωθεί μόνον αν υπάρξει... πίστη.

Portugal's Vieirinha throws the ball in, during the Euro 2016 Group F soccer match between Portugal and Austria at the Parc des Princes stadium in Paris, France, Saturday, June 18, 2016. (AP Photo/Christophe Ena)
Vieirinha AP

Η επιστροφή του Αντελίνο Βιεϊρίνια αποτελεί διακαή πόθο όχι μόνο των φίλων του ΠΑΟΚ, αλλά και των διοικούντων ( με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργο Σαββίδη) της ασπρόμαυρης ΠΑΕ. Φτάνει αυτό για να επιστρέψει ο Πορτογάλος; Όχι. Είναι μία υπόθεση με πολλές παραμέτρους, κυρίως οικονομικές και φυσικά θέλησης. Πραγματικής όμως, σε σημείο που αν πιέσουν ταυτόχρονα, μπορεί να βρεθεί η λύση στη μέση. Τι χρειάζεται για να προχωρήσει ένα τέτοιο deal και ποια ερωτήματα προκύπτουν αν βάλουμε κάτω τους αριθμούς;

ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ... ΤΣΕΠΕΣ

Ο Βιεϊρίνια αμείβεται με περίπου 2.300.000€ το χρόνο από την Βόλφσμπουργκ. Μία πλούσια ομάδα στην Γερμανία με δυο πανίσχυρους χορηγούς πίσω της, που δεν διστάζουν να κλείνουν μεταγραφές από το πάνω ράφι. Το συμβόλαιο του Πορτογάλου ολοκληρώνεται το 2018 και όπως είναι λογικό οι “λύκοι” είναι ανοιχτοί σε προτάσεις.

Ρωτώντας ανθρώπους που ασχολούνται με την αγορά της Μπουντεσλίγκα μας τόνισαν πως η Βόλφσμπουργκ κοστολογεί, αυτή τη στιγμή, τον ποδοσφαιριστή κοντά στα 2.5-3.000.000€. Το ποσό αυτό, όμως, δεν είναι... κλειστό. Αν θελήσει πραγματικά ο ΠΑΟΚ να ασχοληθεί με τον Βιεϊρίνια και αν ο παίκτης πεισθεί πως ήρθε η στιγμή να επιστρέψει στην Ελλάδα, τα 3.000.000€ μπορούν να γίνουν άνετα 2.000.000€ και ίσως λιγότερα.

Με λίγα λόγια, αν στον ΠΑΟΚ αποφασίσουν να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη επένδυση θα πρέπει να βάλουν το χέρι και στις δυο... τσέπες. Από την αριστερή για να καλύψουν το συμβόλαιο του παίκτη ( που δύσκολα θα πέσει κάτω από το 1.800.000€) και από την δεξιά για να καλύψουν την Βόλφσμπουργκ. Ας υποθέσουμε πως γίνεται τελικά το... άλμα πίστης και οι δυο πλευρές συνεχίσουν μαζί. Αξίζει να γίνει αυτή η τεράστια, για τα ελληνικά δεδομένα, επένδυση για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή;

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΕΛΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Τον Γενάρη που μας πέρασε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια έκλεισε τα 31 του χρόνια και βαδίζει πλέον 32. Τις τελευταίες τρεις σεζόν, δεν αγωνίστηκε καθαρά ως εξτρέμ ή δεύτερος επιθετικός, όπως τον γνωρίσαμε στην Ελλάδα, αλλά ως φουλ μπακ ή κάποιες φορές δεξιός μπακ.

Οι αριθμοί του εξάλλου αυτό φανερώνουν, αφού τις τελευταίες τέσσερις σεζόν ( 2013-14, 2014-15, 2015-16, 2016-17) πέτυχε μόλις 3 γκολ(!) σε 89 συμμετοχές στην Μπουντεσλίγκα. Δεν είναι λοιπόν ο Βιεϊρίνια που ξέραμε στην Ελλάδα. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν αποτελεί λύση από το πάνω ράφι. Απλά στα 32 του χρόνια είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να σκεφτείς, όταν έχεις σκοπό να κάνεις μία επένδυση που ΜΟΝΟ για την πρώτη χρονιά, μπορεί να σου κοστίσει πάνω από 4.500.000-5.000.000€ (μαζί με την εφορία).

Κλείνοντας υπάρχει και μία ακόμα παράμετρος. Η ισορροπία εντός της ομάδας. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα, ειδικότερα στην Ελλάδα, που παίκτες παραπονιούνται όταν τα χρήματα που λαμβάνουν είναι λιγότερα σε σχέση με άλλους. Και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι υπερδιπλάσια σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Που καταλήγουμε; Στο ξεκίνημα. ΑΝ το θελήσουν πραγματικά και οι δυο πλευρές, ο Βιεϊρίνια γίνεται εύκολα παίκτης του ΠΑΟΚ. Το θέλουν ΚΑΙ οι δυο. Με καθαρά ψυχρό μυαλό, όμως, αξίζει να... κάψεις την ακριβή σου επένδυση στον συγκεκριμένο παίκτη; Όσο αγαπητός κι αν είναι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK