Ζάετς για Τούντορ: "Παθιασμένος με τη δουλειά του"

Ο Βέλιμιρ Ζάετς μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιγκόρ Τούντορ -έναν εκ των βασικών υποψηφίων για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ- ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στον Παναθηναϊκό.

Ζάετς για Τούντορ: "Παθιασμένος με τη δουλειά του"

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βέλιμιρ Ζάετς στον ARENA FM 89.4

Για το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό:

"Είχα έρθει σε μια εποχή όπου ο Παναθηναϊκός έκανε μια καλή πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον, είναι πολύ δύσκολο για μια Ελληνική ομάδα να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη".

Για τον Ίγκορ Τούντορ:

"Ο Ίγκορ Τούντορ δεν έχει κάνει πολλά πράγματα στην καριέρα του καθώς είναι μικρός αλλά έχει προσφέρει πολλά στο Χάιντουκ. Έχει πείρα και γνώση από την ποδοσφαιρική Γιουβέντους στην οποία έπαιξε αλλά και από την Χάιντουκ".

Για τα στοιχεία του Τούντορ:

"Έχει πάθος, δουλεύει αλλά θέλει βοήθεια και καλούς συνεργάτες. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι κάπως διαφορετικό και πρέπει να ξέρει και τις Ελληνικές ομάδες".

Για τα χαρακτηριστικά που έδειξε στις προηγούμενες ομάδες του:

"Έδειξε ένα ταλέντο και ένα πάθος για την δουλειά του. Έχει μυαλό προπονητή, βλέπει γήπεδο και πιστεύω αλλά και θέλω να πετύχει γιατί συμπαθώ τον ΠΑΟΚ".

Για τον χαρακτήρα του Τούντορ:

"Είναι δυναμικός αν και έχει ηρεμήσει τώρα με την εμπειρία του. Η υπομονή του είναι λίγο δύσκολη γιατί έχει ένταση μέσα του αλλά τα καταφέρνει. Είναι. «τούρμπο» μέσα του αλλά είναι διαφορετικά όταν είσαι σε μια ξένη χώρα και όταν είσαι στη χώρα σου. Είχε πάθος και δύναμη μέσα του ως ποδοσφαιριστής".

Για το τι χρειάζεται για να πετύχει στην Ελλάδα:

"Σίγουρα θέλει πειθαρχία για να πετύχει. Θα προσπαθήσει να χτίσει ομάδα από τα θεμέλια και την άμυνα και θα χρειαστεί και παίκτες καθώς χωρίς ποδοσφαιριστές δεν κάνει κανείς τίποτα. Πρέπει να μάθει που βρίσκεται, να αναλύσει τα πράγματα και να ξέρει πως στο ποδόσφαιρο εκτός από το πάθος πρέπει να έχει και υπομονή".

Για την φιλοσοφία του Τούντορ:

"Η άμυνα είναι η βάση του ποδοσφαίρου. Δεν σημαίνει πως θα παίζει αμυντικά ή θα κλείνεται αλλά θα ξεκινήσει να χτίζει από εκεί. Δεν θα παίζει τίκι - τακα σαν τον Γκουαρντιόλα αλλά πιο πολύ προς το αμυντικό μοντέλο".

Για τον Παναθηναϊκό:

"Βεβαίως παρακολουθώ τον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που τελευταία «έστρωσε» και πήγε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να φτιάξεις μια ομάδα γιατί πέρασα και ως σύμβουλος από εκεί. Έχω πάρει νταμπλ ως τεχνικός και χαίρομαι για την προσπάθεια της ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος καθώς το ποδόσφαιρο θέλει λεφτά. Ο ΠΑΟΚ βάζει κάποια χρήματα και για εμένα έχει τις περισσότερες πιθανότητες να τον φτάσει. Θέλει υπομονή, γνώση αλλά και φιλάθλους που συνήθως βοηθάνε".

Για τις αναμνήσεις του από τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

"Έχω καλές μνήμες με τον ΠΑΟΚ ως αντίπαλο. Έχω μια μεγάλη συμπάθεια για την Τούμπα και τον κόσμο του".

Για το τι κάνει αυτή τη στιγμή:

"Είμαι λίγο εκτός ποδοσφαίρου αυτή την στιγμή. Κάνω μερικές φορές εκπομπές στην Κροατική τηλεόραση για το Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ασχολούμαι πιο πολύ με δουλειές και ταξιδεύω συχνά. Μακάρι να βρεθώ κάποια στιγμή σε κάποια Ελληνική ομάδα και με την πείρα μου μπορώ να βοηθήσω".

Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ:

"Θέλω να εκφράσω τον σεβασμό μου προς τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και ελπίζω σύντομα να φτάσει σε ένα πρωτάθλημα η ομάδα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK