Η πυγμή του νέου ΟΦΗ ήταν πιο ισχυρή από τη γροθιά του Παπαδόπουλου

Ο ΟΦΗ έδιωξε τον προπονητή του, Νίκο Παπαδόπουλο, για λόγο που στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο ελάχιστες ομάδες (ίσως) θα το έκαναν. Όμως έπρεπε να το κάνει ακόμα κι αν πληγώνει την ιστορία του.

Η πυγμή του νέου ΟΦΗ ήταν πιο ισχυρή από τη γροθιά του Παπαδόπουλου
EUROKINISSI

Μεσημέρι Κυριακής στο Γεντί Κουλέ. Ο ΟΦΗ υποδέχεται τον Παναιτωλικό, το σκορ 3-0 υπέρ του, γιορτινή ατμόσφαιρα, πανηγυρισμοί στις εξέδρες, η τρίτη νίκη στο εφετινό πρωτάθλημα της Super League πιο κοντά από ποτέ. Ο Αντίλ Ναμπί έπαθε... Κώστα Φρατζέσκο και σκοράρει δύο γκολ με φάουλ, οι Κρητικοί επιστρέφουν στις νίκες, σταματά η γκρίνια για τον Νίκο Παπαδόπουλο, όλα δείχνουν καλά.

Όταν κάνεις σχέδια, ο Θεός γελάει μαζί σου. Ναι, το έχετε ακούσει πολλές φορές αυτό. Το μεσημέρι δεν ήταν ονειρικό, στα αποδυτήρια του ΟΦΗ επικρατεί νεκρική σιγή. Δημοσιογράφος του συνδρομητικού καναλιού βλέπει την ατμόσφαιρα και αναρωτιέται: 'Τι έπαθαν και είναι λες και έχασαν με 4-0;'

Το ματς δεν έχει να δώσει μόνο την εύκολη επικράτηση του ΟΦΗ. Έχει ακόμη κάτι πολύ πιο σημαντικό, εξόχως σοβαρό. Ο Παπαδόπουλος γρονθοκοπεί τον γενικό αρχηγό του Παναιτωλικού και πρώην ποδοσφαιριστή, Χρήστο Κουτσοσπύρο, σε μία αναταραχή στα αποδυτήρια. Η εικόνα του αιμόφυρτου Κουτσοσπύρου κάνει τον γύρο των ΜΜΕ, ο Τραϊανός Δέλλας που είναι μπροστά στο επεισόδιο αναφωνεί μετά από το τέλος του αγώνα πως ντρέπεται που έχει για συνάδελφο τον Παπαδόπουλο, ο προπονητής του ΟΦΗ ζητά δημόσια συγγνώμη στη συνέντευξη Τύπου, όσοι είναι εκτός πραγμάτων θεωρούν ότι το επεισόδιο έληξε...

Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού την επόμενη μέρα και οι δηλώσεις του Κουτσοσπύρου στο Sport24.gr είναι το αναμενόμενο 'τρίτο ημίχρονο'. Κάτι, όμως, δεν πήγαινε καλά στον ΟΦΗ, κάτι σαν να ετοιμάζεται. Το επεισόδιο δεν συνάδει με την εικόνα που θέλει να περάσει προς τα έξω η κρητική ΠΑΕ. Το καλωσόρισμα του αντιπροέδρου, Ηλία Πουρσανίδη, στην αποστολή του Παναιτωλικού, όπως συνηθίζει να κάνει σε κάθε αποστολή φιλοξενούμενου στα ματς του Γεντί Κουλέ, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τη ματωμένη μύτη του Κουτσοσπύρου.

Το απόγευμα της Δευτέρας η είδηση αρχίζει να κυκλοφορεί, αργά το βράδυ της ίδιας μέρας επιβεβαιώνεται μέσω της επίσημης ανακοίνωσης του ΟΦΗ: Τέλος ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Για τον ΟΦΗ και το Ηράκλειο, ο 'Παπ' είναι κάτι σαν ιερό Τοτέμ. Μετά από τον Γκέραρντ, αυτός. Άλλο η δυσαρέσκεια που υπήρχε στο πρόσωπό του από μερίδα του κόσμου για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και άλλο το να τελειώσεις έναν προπονητή λόγω βιαιοπραγίας.

Ο ΟΦΗ, όμως, το τόλμησε. Ο Μιχάλης Μπούσης το πήρε απόφαση. Αμείλικτος, πράγμα σπάνιο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόλις μία εβδομάδα μετά από την ανοιχτή στήριξή του προς τον Έλληνα προπονητή και την ώρα που τίποτα δεν έδειχνε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία, ο νέος μεγαλομέτοχος της κρητικής ΠΑΕ έκανε αυτό που ελάχιστοι (για να μην πούμε κανένας και φανούμε υπερβολικοί) παράγοντες θα το έκαναν.

Η πυγμή του νέου ΟΦΗ ήταν πιο ισχυρή από τη γροθιά του Παπαδόπουλου
Η πυγμή του νέου ΟΦΗ ήταν πιο ισχυρή από τη γροθιά του Παπαδόπουλου

'Σε αυτά τα θέματα είμαι ξεκάθαρος. Η εικόνα αυτή ντρόπιασε τον ΟΦΗ, δεν το συγχωρώ. Δεν με ενδιαφέρει όποιος κι αν είναι', το εξ Αμερικής μήνυμα του Μπούση προς τους συνεργάτες του. Ο ΟΦΗ ξανά σε θέση... προβολής της διαφορετικότητας που θέλει να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Πρώτα οι υποδοχές στους φιλοξενούμενους, οι ελάχιστες έως καθόλου δηλώσεις των επικεφαλής, το χαμηλό προφίλ, η αυτονομία στις κινήσεις και την καθημερινότητα, το γραφείο Τύπου και ο τρόπος της επικοινωνίας, ο Μπούσης που δεν είναι σαν τους άλλους. Τώρα αυτό. Μία στιγμή αδυναμίας που κάποιος άλλος ίσως να τη συγχωρούσε. Ο ομογενής επιχειρηματίας, όμως, δείχνει ένας στυγνός και ρεαλιστής άνθρωπος. Μακριά από τα ελληνικά στερεότυπα.

Είναι δίκαιο να στέλνεις στην ανεργία έναν προπονητή για ένα μεμονωμένο περιστατικό; Ποιος είπε ότι το ποδόσφαιρο είναι δίκαιο άθλημα. Αλλά τουλάχιστον, στην περίπτωση του ΟΦΗ και των νέων δεδομένων του, φαίνεται αξιοκρατικό. Όσο κι αν αυτό πληγώνει την ίδια του την ιστορία.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK