Οι διεθνείς που ίσως λείψουν από τα πλέι οφ και τον τελικό

Το Contra.gr παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που ίσως απουσιάσουν από τα πλέι οφ, σε περίπτωση που το "μίνι" πρωτάθλημα πάρει παράταση μέχρι τις αρχές Ιουνίου, λόγω της συμμετοχής τους στις εθνικές ομάδες. Η ιδιαίτερη περίπτωση του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

Οι διεθνείς που ίσως λείψουν από τα πλέι οφ και τον τελικό

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την αναβολή του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας είναι πιθανό να δημιουργήσει πρόβλημα στις ομάδες που αγωνίζονται στα πλέι οφ, σε ό,τι αφορά στους διεθνείς ποδοσφαιριστές. Οι ημερομηνίες είναι... πιεστικές, επομένως δεν αποκλείεται στα τέλη του "μίνι" πρωταθλήματος να υπάρχουν απώλειες για τους 4 "μονομάχους". Εντός κάδρου παραμένει κι ο Ολυμπιακός, καθώς δεν είναι διόλου απίθανο ο τελικός να πραγματοποιηθεί μετά το τέλος των πλέι οφ. Βέβαια, το συγκεκριμένο ενδεχόμενο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Παρόλα αυτά, το Contra.gr αναλύει τα δεδομένα και παρουσιάζει τους ποδοσφαιριστές που πρόκειται να απουσιάσουν από τις τελευταίες αναμετρήσεις των πλέι οφ σε περίπτωση που το "μίνι" πρωτάθλημα πάρει παράταση μέχρι τις αρχές Ιουνίου ή σε περίπτωση που διεξαχθεί ο τελικός εκείνη την περίοδο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπορεί ο Ολυμπιακός να μην αγωνίζεται στα πλέι οφ, αλλά αν τελικά αποφασιστεί ο τελικός του Κυπέλλου να πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του "μίνι" πρωταθλήματος, τότε είναι βέβαιο πως θα υπάρχουν σημαντικές απουσίες. Οι σίγουροι απόντες είναι οι Παϊτίμ Κασάμι, Τζίμι Ντουρμάζ και Φελίπε Πάρντο που έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες της Ελβετίας, της Σουηδίας και της Κολομβίας αντίστοιχα. Οι δύο πρώτοι θα έχουν αγώνες προετοιμασίας ενόψει του Euro 2016, ενώ ο Πάρντο έχει επιλεχθεί στην προεπιλογή της Κολομβίας για το επετειακό Copa America.

Από εκεί και πέρα, οι Στέφανο Καπίνο, Δημήτρης Σιόβας, Κώστας Φορτούνης αποτελούν βασικά μέλη της Εθνικής Ελλάδας, οπότε θα βρίσκονται στην αποστολή για τα φιλικά με την Αυστραλία (4 & 7 Ιουνίου), με το ταξίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 30 Μαΐου. Παράλληλα, αγωνιστικές υποχρεώσεις θα έχουν κι οι Λούκα Μιλιβόγεβιτς (Σερβία), Ομάρ Ελαμπντελαουί (Νορβηγία), Μπράουν Ιντέγε (Νιγηρία) και Μανουέλ ντα Κόστα (Μαρόκο), αλλά επειδή αφορούν φιλικές αναμετρήσεις μπορεί να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση μεταξύ των "ερυθρόλευκων" και των Ομοσπονδιών.

Οι διεθνείς ή υπό σκέψη διεθνείς του Ολυμπιακού

Στέφανος Καπίνο - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Δημήτρης Σιόβας - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Μανουέλ Ντα Κόστα - 28 Μαΐου (Μαρόκο - Κονγκό)

Ομάρ Ελαμπντελαουί - 29 Μαΐου (Πορτογαλία - Νορβηγία), 1 Ιουνίου (Νορβηγία - Ισλανδία)

Λούκα Μιλιβόγεβιτς - 25 Μαΐου (Σερβία - Κύπρος), 5 Ιουνίου (Σερβία - Ρωσία)

Παϊτίμ Κασάμι - 28 Μαΐου (Ελβετία - Βέλγιο), 3 Ιουνίου (Ελβετία - Μολδοβία)

Κώστας Φορτούνης - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Τζίμι Ντουρμάζ - 30 Μαΐου (Σουηδία - Σλοβενία)

Φελίπε Πάρντο - 30 Μαΐου (Κολομβία - Αϊτί)

Μπράουν Ιντέγε - 27 Μαΐου (Νιγηρία - Μάλι)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

O Παναθηναϊκός έχει μόνο δύο εν ενεργεία διεθνείς παίκτες, αλλά τόσο ο Ντάνιελ Πράνιτς όσο κι ο Μάρκους Μπεργκ είναι σίγουρο πως θα απουσιάσουν στα τέλη Μαΐου, αφού η Σουηδία και η Κροατία συμμετέχουν στο Euro 2016. Ο Σουηδός επιθετικός έχει "καπαρώσει" μία θέση στην τελική 23άδα, ενώ ο έμπειρος Κροάτης θα δώσει μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή. Αρκεί να είναι αγωνιστικά έτοιμος, καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Οι διεθνείς ή υπό σκέψη διεθνείς του Παναθηναϊκού

Ντάνιελ Πράνιτς - 27 Μαΐου (Κροατία - Μολδαβία), 4 Ιουνίου (Κροατία - Σαν Μαρίνο)

Μάρκους Μπεργκ - 30 Μαΐου (Σουηδία - Σλοβενία)

ΑΕΚ

Όπως ο Παναθηναϊκός, έτσι κι η ΑΕΚ δεν έχει μεγάλο αριθμό διεθνών. Παρόλα αυτά, ο Πέτρος Μάνταλος αποτελεί βασικό "γρανάζι" στα πλάνα του Μίκαελ Σκίμπε, ενώ κι ο Χρήστος Αραβίδης παλεύει για μία θέση στην αποστολή για τα φιλικά με την Αυστραλία. Επίσης, οι Αλάιν Μπαρόχα και Ρόναλντ Βάργκας είναι μέλη της εθνικής Βενεζουέλας και φαντάζει πιθανό να βρίσκονται στην 23άδα για το Copa America. Βέβαια, ο πρώτος έχασε το τελευταίο διάστημα τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ λόγω συνεχόμενων κακών εμφανίσεων, ενώ ο δεύτερος βρίσκεται σε "ανοιχτή" κόντρα με την Ομοσπονδία. Επομένως, αποτελούν ιδιάζουσες περιπτώσεις...

Οι διεθνείς ή υπό σκέψη διεθνείς της ΑΕΚ

Αλάιν Μπαρόχα - 25 Μαΐου (Παναμά - Βενεζουέλα), 28 Μαΐου (Κόστα Ρίκα - Βενεζουέλα), 2 Ιουνίου (Γουατεμάλα - Βενεζουέλα)

Ρόναλντ Βάργκας - 25 Μαΐου (Παναμά - Βενεζουέλα), 28 Μαΐου (Κόστα Ρίκα - Βενεζουέλα), 2 Ιουνίου (Γουατεμάλα - Βενεζουέλα)

Πέτρος Μάνταλος - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Χρήστος Αραβίδης - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

ΠΑΟΚ

Δύο σημαντικές ελλείψεις θα έχει στο τέλος των πλέι οφ ο ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" έχει στο ρόστερ του δύο ποδοσφαιριστές που θα βρίσκονται στα γήπεδα της Γαλλίας, έχοντας μάλιστα ενεργή συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους. Ο λόγος για τους Έργκις Κάτσε και Ρόμπερτ Μακ που είναι διεθνείς με τις εθνικές Αλβανίας και Σλοβακίας αντίστοιχα. Παράλληλα, οι Μάρκος Βελλίδης, Γιώργος Τζαβέλλας, Δημήτρης Πέλκας και Στέφανος Αθανασιάδης θα βρίσκονται, κατά πάσα πιθανότητα, στην αποστολή της Εθνικής για τα παιχνίδια με την Αυστραλία.

Οι διεθνείς ή υπό σκέψη διεθνείς του ΠΑΟΚ

Ρόμπερτ Μακ - 27 Μαΐου ( Σλοβακία - Γεωργία), 29 Μαΐου (Γερμανία - Σλοβακία), 4 Ιουνίου (Σλοβακία - Βόρεια Ιρλανδία)

Έργκις Κάτσε - 29 Μαΐου (Αλβανία - Κατάρ), 3 Ιουνίου (Αλβανία - Ουκρανία)

Μάρκος Βελλίδης - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Γιώργος Τζαβέλλας - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Δημήτρης Πέλκας - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Στέφανος Αθανασιάδης - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Όσον αφορά στους "κυανέρυθρους", οι εκπληκτικές εμφανίσεις των Σωκράτη Διούδη και Τάσου Μπακασέτα καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς είναι ικανές να τους προσφέρουν μία θέση στην αποστολή της Εθνικής. Επίσης, ο Ιρανός επιθετικός, Καρίμ Ανσαριφάρντ μπορεί να "εξαργυρώσει" την καλή σεζόν με μία επιστροφή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Οι διεθνείς ή υπό σκέψη διεθνείς του Πανιωνίου

Σωκράτης Διούδης - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Τάσος Μπακασέτας - 4 & 7 Ιουνίου (Αυστραλία - Ελλάδα)

Καρίμ Ανσαριφάρντ - 2 Ιουνίου (ΠΓΔΜ - Ιράν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέο απαγορευτικό από Κοντονή για τον τελικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK