Ποιοι θα νικήσουν στη μάχη της παραμονής στη Super League

Οκτώ ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού, μπορεί οι μισές να μην τα καταφέρουν. Τι έχουν κάνει Πανιώνιος, Αστέρας, Λαμία, ΑΕΛ, ΠΑΣ, ΟΦΗ, Λεβαδειακός και Απόλλων και ποιες οι πιθανότητες παραμονής.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η μάχη της κατάκτησης του πρωταθλήματος δείχνει να έχει τελειώσει, εκείνη του Champions League έχει ισχυρό φαβορί, όμως ανοιχτή παραμένει η μάχη της πεντάδας στη Super League.

Παρ' όλα αυτά, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορά στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού, αφού οι μισές ομάδες της κατηγορίας, ήτοι ο Πανιώνιος, ο Αστέρας Τρίπολης, η Λαμία, η ΑΕΛ, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός και ο Απόλλων Σμύρνης, κινδυνεύουν τη νέα σεζόν να βρεθούν στη Football League.

Με 3 ομάδες να υποβιβάζονται απευθείας και μία να δίνει μπαράζ με τον δευτεραθλητή της φετινής Football League, τα πάντα είναι ανοιχτά στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Τα πάντα; Σχεδόν αφού υπάρχει μία ομάδα που φαίνεται να έχει αποχαιρετήσει, μία που όλα δείχνουν ότι θα την ακολουθήσει και από εκεί και πέρα 6 ομάδες ικανές για όλα.

Με τα 2/3 συμπληρωμένα στο αγωνιστικό καλεντάρι, το Contra.gr ακτινογραφεί τις 8 υποψήφιες για υποβιβασμό και βγάζει τις πιθανότητες για το... μοιραίο.

Πανιώνιος (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Αρκετά αλλοπρόσαλλη ομάδα, η οποία βρήκε 7 βαθμούς εκτός έδρας (2η καλύτερη επίδοση από τις 8 ομάδες), αλλά έχει και τη χειρότερη εκτός έδρας αμυντική επίδοση της κατηγορίας με 20 γκολ παθητικό. Έβγαλε τα 7 παιχνίδια με το Big-4 και πλέον μπορεί να αφοσιωθεί στις... εξάποντες αναμετρήσεις και έχοντας έναν βαθμό πάνω από τους ανταγωνιστές, διατηρεί ένα μικρό πλεονέκτημα.

Πώς ενισχύθηκε: Η πραγματική ενίσχυση ήρθε στο μέσο της σεζόν, με την πρόσληψη του Άκη Μάντζιου αντί του Ζοζέ Ανιγκό. Από πλευράς έμψυχου δυναμικού μάλλον αποδυναμώθηκε, αφού έδωσε τον πρώτο σκόρερ Γιώργο Μασούρα στον Ολυμπιακό, παίρνοντας ως δανεικό τον δεξιό μπακ Γιάννη Μασούρα. Οι Γιάννης Μανιάτης και Νόβιτσα Μακσίμοβιτς αποκτήθηκαν για ενίσχυση της μεσαίας γραμμής, ενώ ο επιθετικός που ουσιαστικά αντικαθιστά τον Μασούρα είναι ο... δοκιμασμένος Πέδρο Άρσε (Βέροια, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Καβάλα), που δεν έχει το γκολ του Έλληνα εξτρέμ.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τον σώσει: Ο νέος πρώτος σκόρερ της ομάδας, Φιόρι Ντουρμισάι. Ο Αλβανός επιθετικός έχει βρει φόρμα και εφόσον δεν τραυματιστεί, μπορεί να βρει τα γκολ που θα δώσουν βαθμούς και παραμονή στους 'κυανέρυθρους'.

Τι θα κάνει: Το πιο πιθανό είναι να σωθεί αγωνιστικά, αφού έχουν φύγει από το καλεντάρι πολλά παιχνίδια στα οποία η νίκη έμοιαζε αδιανόητη. Παρ' όλα αυτά, υπάρχουν και δύο ανοιχτά 'μέτωπα'. Το ένα είναι το κύπελλο, που μετά από τη νίκη 2-1 επί του ΠΑΟΚ στον πρώτο προημιτελικό αποτελεί ένα τουρνουά στο οποίο θα δαπανήσει ενέργεια για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το άλλο είναι τα οικονομικά ζητήματα, που ενδέχεται να ανατρέψουν οτιδήποτε καλό συμβεί στον αγωνιστικό χώρο, ακόμα και μετά από το τέλος της σεζόν.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 11.950.000 / 412.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 100%

Αστέρας Τρίπολης (21 βαθμοί)

Τι έκανε: Αλλιώς άρχισε, αλλιώς συνέχισε, αλλιώς είναι τώρα. Τα σκαμπανεβάσματα του Αστέρα μέσα στη σεζόν είναι διαρκή. Κι αν για την κακή εκκίνηση ευθύνεται το 'βαρύ' πρόγραμμα, με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό στις πρώτες 3 αγωνιστικές και Άρη, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο σερί λίγο αργότερα, η ομάδα δείχνει διαφορετικό πρόσωπο σχεδόν σε κάθε αγώνα. Η ξαφνική αποχώρηση του Σάββα Παντελίδη (για να αναλάβει τον Άρη) μεσούσης της σεζόν έφερε τον Γιώργο Παράσχο στο 'τιμόνι', με τον οποίο έγινε ένα κομβικό σερί 4 νικών στο τέλος του 1ου γύρου κόντρα σε ΑΕΛ (εντός), Λεβαδειακό (εκτός), ΠΑΣ (εντός) και ΟΦΗ (εντός), ήτοι κόντρα σε 4 αντιπάλους με ίδιους στόχους. Αυτή η τετράδα αγώνων θα κλείσει και τη χρονιά, αλλά τα 3 παιχνίδια θα είναι μακριά από την Τρίπολη.

Πώς ενισχύθηκε: Ελάχιστες προσθαφαιρέσεις που δύσκολα θα κάνουν τη διαφορά. Αποκτήθηκε ως ελεύθερος από τον ΟΦΗ ο Χρήστος Αραβίδης, παραχωρήθηκε ο Μαρτίν Τόνσο στον Άρη και ο Νίκος Μιχελής στη Μίλαν. Ουσιαστικά, οι Αρκάδες θα πορευτούν με το υλικό του 1ου γύρου, το οποίο κρίνεται επαρκές για την επίτευξη των τωρινών στόχων της ομάδας.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τον σώσει: Ο Αστέρας παρουσιάζεται αρκετά αναποτελεσματικός στην επίθεση τη φετινή σεζόν. Παρότι είναι 4ος σε σύνολο τελικών προσπαθειών, είναι 3ος από το τέλος στο πόσες χρειάζεται για να σημειώσει ένα γκολ (0,0721 ανά τελική) και γι' αυτό κάθε τέρμα του Μαρκ Φερνάντεθ θα κάνει τη διαφορά για την ομάδα.

Τι θα κάνει: Όταν περάσει τον 'σκόπελο' του Παναθηναϊκού και του Ατρομήτου που ακολουθεί (αν και στη συνέχεια υπάρχουν Παναιτωλικός, Ξάνθη), η ομάδα θα έχει την ευκαιρία να μαζέψει σημαντικούς βαθμούς, όχι μόνο για την παραμονή, αλλά και για την 'αναρρίχησή' του στη βαθμολογία. Ενδιάμεσα, έχει την τυπική ρεβάνς των προημιτελικών του κυπέλλου κόντρα στον Εργοτέλη και ακολούθως τα ημιτελικά του θεσμού, που πιθανώς να στρέψουν αλλού την προσοχή και αυτό να κοστίσει στο πρωτάθλημα.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 11.150.000 / 413.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 100%

Λαμία (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Άρχισε από τα χαμηλά και σιγά σιγά, βρίσκοντας χημεία, ανέβηκε 'σκαλοπάτι'. Η πρώτη νίκη ήρθε την 7η αγωνιστική, η 3η νίκη τη 17η, αλλά ήταν η πρώτη ενός καλού 'φεγγαριού' που περιλαμβάνει 5 παιχνίδια και μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα. Η αγωνιστική άνοδος συνδυάζεται και με καλή πορεία στο κύπελλο, που πέραν της... καθιερωμένης επικράτησης επί του Παναθηναϊκού, έφερε και το 3-3 με τον Ολυμπιακό στον πρώτο προημιτελικό.

Πώς ενισχύθηκε: Ίσως η πιο ενισχυμένη ομάδα από αυτές που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Πίτι μπορεί να προσφέρει την εμπειρία του στο κέντρο και στα αποδυτήρια, ο Άνταμ Τζανετόπουλος έφυγε από τον Απόλλωνα και ενίσχυσε την άμυνα των Λαμιωτών, ο Ντάνι Μπεχαράνο επέστρεψε κι αυτός για την ανασταλτική λειτουργία 6 μήνες αφότου άφησε τον Παναιτωλικό, ενώ 'πακέτο' από την ΑΕΚ Λάρνακας αποκτήθηκαν οι Τζουάν Τομάς και Ζαν Λικ Ασούμπρ για τη δημιουργία και τα γκολ. Στις αποχωρήσεις, ουδείς εκ των Γεβγέν Μπούντικ, Άγγελου Πηνιώτη και Ντάβιντ Άντρονικ δεν αφήνει κενό.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τη σώσει: Ο Χερόνιμο Μπαράλες δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης. Ο Αργεντινός επιθετικός πρωτοήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2015 για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης και έφυγε 1,5 χρόνο αργότερα με ένα βραβείο πρώτου σκόρερ της Super League στην κατοχή του. Φέτος βαδίζει στα ίδια μονοπάτια, αφού με την πολύτιμη βοήθεια του Φακούντο Μπερτόγλιο, έχει σημειώσει 8 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Τι θα κάνει: Αν δεν υπήρχε η χειμερινή ενίσχυση του ρόστερ, τότε θα κινδύνευε αρκετά. Ωστόσο, πλέον διαθέτει ανταγωνιστικό ρόστερ, με παίκτες που μπορούν να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν αλλά και αυτούς που μπορούν να σκοράρουν, με συνέπεια να μπορεί να πάρει τους βαθμούς τις επόμενες αγωνιστικές, μέχρι να έρθει η τριπλέτα 'φωτιά' με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό στο τέλος.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 8.050.000 / 278.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 80%

ΑΕΛ (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Είχε μία πολύ κακή εκκίνηση στη σεζόν με 5 ήττες στις πρώτες 7 αγωνιστικές, ωστόσο ένα πολύ καλό διάστημα που ακολούθησε την έβγαλε από τη δύσκολη βαθμολογική θέση. Στην εκκίνηση του 2ου γύρου έχει ξανά μόλις 6 βαθμούς σε 6 αγώνες, με συνέπεια να προσμένει το τέλος του δύσκολου προγράμματος για να αρχίσει να συγκεντρώνει ξανά βαθμούς.

Πώς ενισχύθηκε: Για ακόμα μία σεζόν δεν περιορίστηκε στις μεταγραφικές περιόδους για τις αλλαγές στο ρόστερ της, αφού αποχώρησαν παίκτες και κατά τη διάρκεια του 1ου γύρου. Τον Ιανουάριο απέκτησε 6 ελεύθερους ξένους παίκτες από διάφορα πρωταθλήματα και χωρίς σαφή εικόνα για τις δυνατότητές τους. Αποχώρησαν 7 παίκτες, μεταξύ των οποίων τα μεγάλα ονόματα που απογοήτευσαν, οι Μπασέμ Μόρσι και Αλεξάντρ Κοέφ και πλέον όλα θα φανούν στο γήπεδο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τη σώσει: Ο Αλέξης Κούγιας έχει πάντα τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στην ομάδα, επηρεάζοντας με τις δηλώσεις του, τις ενέργειές του, τις αντιδράσεις που προκαλεί ακόμα και την αγωνιστική λειτουργία. Εδώ και καιρό έχει τονίσει ότι θέλει να αποχωρήσει από τον σύλλογο και περιμένει προτάσεις, όμως προς το παρόν είναι ο μοναδικός που μπορεί είτε να σώσει την ομάδα είτε να τη διαλύσει σε κάθε επίπεδο.

Τι θα κάνει: Ο Τζιανλούκα Φέστα έχει καταφέρει να παραμείνει στην ομάδα για περίπου μισή σεζόν, κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του συλλόγου. Αν μείνει στο 'τιμόνι' και συνεχίσει να κρατάει κάπως ενωμένα τα αποδυτήρια, τότε η ΑΕΛ έχει τα φόντα να συγκεντρώσει τους βαθμούς ώστε τουλάχιστον να μείνει πάνω από τις θέσεις του άμεσου υποβιβασμού.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 9.000.000 / 321.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 70%

ΠΑΣ Γιάννινα (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Τα εύκολα δύσκολα έγιναν φέτος για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη. Από μύχιες σκέψεις για Ευρώπη, μετά από χρόνια η ομάδα παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, έχοντας πάρει την κάτω βόλτα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Το ρόστερ είναι χειρότερο, λείπει ο σκόρερ αφού το πρότζεκτ Στέφανος Αθανασιάδης απέτυχε και οι 3 βαθμοί από τους 30 που διεκδίκησε μέχρι στιγμής εκτός έδρας καταδεικνύουν το φετινό πρόβλημά του.

Πώς ενισχύθηκε: Η προσπάθεια αντικατάστασης του Πέδρο Κόντε συνεχίζεται με τον Δημήτρη Μάνο, ο οποίος αποκτήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό. Ο Γιάννης Κάργας επαναπατρίστηκε για να πάρει θέση στα στόπερ, ενώ αποκτήθηκαν και οι Ντούσαν Πάντελιτς και Λάσα Σεργκελασβίλι. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει το τέλος του δανεισμού του Γιάννη Μυστακίδη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTION TEAM

Ποιος θα τον σώσει: Ο Μάνος έχει σκοράρει ήδη δύο φορές στο πρωτάθλημα και η μία έδωσε τη νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης στους 'Ζωσιμάδες'. Ο νέος βασικός φορ της ομάδας και η έδρα είναι τα μοναδικά στοιχεία που μπορούν να κρατούν αισιόδοξο το φανατικό κοινό της πόλης ως προς την αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά αμφότερα χρειάζονται κι άλλη βελτίωση στην απόδοσή τους.

Τι θα κάνει: Η νίκη επί του Παναθηναϊκού και μάλιστα με γκολ του Αθανασιάδη θύμισε παλιό ΠΑΣ, όπου η αποτελεσματική άμυνα έπαιζε κυρίαρχο ρόλο. Αν ξαναβρεί αυτήν τη συνταγή, δεν θα κινδυνέψει, όμως το πιο πιθανό είναι να αποτελέσει την ομάδα που θα συμμετάσχει στα μπαράζ.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 10.280.000 / 343.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 60%

ΟΦΗ (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Η πιο περίεργη περίπτωση, αφού η ομάδα άλλαξε ιδιοκτησία και διοίκηση μετά από την έναρξη της σεζόν και οι νέοι επικεφαλής είχαν 'δεσμευμένα' χέρια. Η... χρεοκοπημένη ομάδα του 1ου γύρου έκανε την πρώτη νίκη μετά από 2 μήνες και μάλιστα επί του Ολυμπιακού, τη δεύτερη στους 3,5 μήνες επί του Παναθηναϊκού και την τρίτη μέσα στο 2019. Το περιστατικό με τον προπονητή Νίκο Παπαδόπουλο που απολύθηκε λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς και ο άσχημος αποκλεισμός από τον Εργοτέλη στο κύπελλο επηρέασαν αρνητικά την ομάδα, ωστόσο τόσο ο ιδιοκτήτης Μιχάλης Μπούσης όσο και οι Γιώργος και Γιάννης Σαμαράς που ανέλαβαν τη λειτουργία του πρότζεκτ, διαθέτουν όλα τα φόντα για την αλλαγή κλίματος.

Πώς ενισχύθηκε: Ποιοτικά και ποσοτικά η ενίσχυση ήταν σημαντική για ένα ρόστερ που ήταν εμφανές πως δεν θα άντεχε σε επίπεδο Super League. Ο Κώστας Γιαννούλης και ο Γιώργος Γιακουμάκης αποκτήθηκαν από την ελληνική επικράτεια και αρκετοί παίκτες από το εξωτερικό, μετά από έγκριση του Γιώργου Σαμαρά. Από το ρόστερ αποχώρησαν και 6 Έλληνες, με τους Βαγγέλη Πλατέλλα και Χρήστο Αραβίδη να ξεχωρίζουν.

SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΦΗ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τον σώσει: Οι Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις, δύο εμβληματικές μορφές της ιστορίας του συλλόγου, κλήθηκαν να αναλάβουν το έργο της καθοδήγησης από τον πάγκο, σχεδόν εν μια νυκτί. Καινούργιοι προπονητές και πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό συνήθως αποτελούν εγγύηση αποτυχίας λόγω έλλειψης χημείας, ωστόσο μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να ισχύει στον ΟΦΗ.

Τι θα κάνει: Αφήνοντας πίσω τον 'σκόπελο' των εκτός έδρας αγώνων με ομάδες κορυφής (γιατί εντός πήρε 6 αναπάντεχους βαθμούς), τώρα ήρθε η ώρα να τα καταφέρει και απέναντι σε ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο. Το πρόγραμμα τον ευνοεί αφού τις έχει σχεδόν όλες εντός έδρας (πλην Απόλλωνα και ΠΑΣ) και γι' αυτό τα πάντα είναι πλέον στο χέρι του.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 10.050.000 / 324.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 60%

Λεβαδειακός (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Η θερινή αποχώρηση του Ζοζέ Ανιγκό για να αναλάβει τον Πανιώνιο έβαλε τις βάσεις για μία χρονιά αστάθειας στην ομάδα. Το ρόστερ άλλαξε αρκετά το καλοκαίρι, ο Άκης Μάντζιος δεν κατάφερε να φέρει αποτελέσματα, ούτε ο Τζιουζέπε Σανίνο που τον διαδέχθηκε στον πάγκο τον Οκτώβριο. Ο Λεβαδειακός αδυνατούσε να σκοράρει και πλέον είναι η χειρότερη ομάδα της κατηγορίας εκτός έδρας με μόλις 2 βαθμούς. Με τον Νίκο Καραγεωργίου στο 'τιμόνι' έχει βελτιώσει τα αποτελέσματα, αλλά όχι και την εικόνα.

Πώς ενισχύθηκε: Ο Μπενζαμέν Ανγκουά αποτελεί το νέο μεγάλο όνομα στο ρόστερ, με τον 32χρονο κεντρικό αμυντικό να φέρνει εμπειρία από Ligue 1. Από εκεί και πέρα, ο Εμανουέλ Κονέ άφησε τον Απόλλωνα για άλλη ομάδα που παλεύει για τη σωτηρία, ενώ αποκτήθηκαν και οι Ντέγιαν Μέλεγκ, Ντράγκος Μπαλαούρου και Γκιόργκι Ρεκιβιασβίλι. Οι αποχωρήσεις είχαν αρχίσει πριν από τον Ιανουάριο, χωρίς το ρόστερ να αποψιλωθεί από απαραίτητους παίκτες.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τη σώσει: Το πρόγραμμα. Η ομάδα της Βοιωτίας παίζει με 6 άμεσους αντιπάλους για την αποφυγή του υποβιβασμού μέχρι το τέλος της σεζόν, ήτοι διεκδικεί 6 'εξάποντα'. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται 7 πόντους πίσω από τα μπαράζ και οι ελπίδες δεν είναι με το μέρος της.

Τι θα κάνει: Ρεαλιστικά, δεν σώζεται ούτε με τις συνηθισμένες εξωαγωνιστικές εξελίξεις που υπάρχουν τα καλοκαίρια και από τις οποίες ευνοημένος είθισται να βγαίνει ο Λεβαδειακός. Ακόμα κι αν η ανυπόστατη φήμη για αλλαγή τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος και για υποβιβασμό μόνο δύο ομάδων πάρει 'σάρκα και οστά', ο Λεβαδειακός θα είναι η μία από τις δύο.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 7.430.000 / 286.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 0%

Απόλλων Σμύρνης (22 βαθμοί)

Τι έκανε: Κατά βάση άλλαζε προπονητές, αφού ο Βαλεριέν Ισμαέλ δεν πρόλαβε καλά καλά να αρχίσει η σεζόν και αποχώρησε καταγγέλλοντας παρεμβάσεις στο έργο του, ο Αλμπέρτο Μοντεαγούδο άντεξε μόλις έναν μήνα, ο Γιάννης Μαντζουράκης λίγο παραπάνω και ο Μπάμπης Τεννές παρέλαβε 'καμμένη γη'. Διαθέτει με διαφορά το χειρότερο ρόστερ στην κατηγορία και ούτε η νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη αλλάζει την εικόνα.

Πώς ενισχύθηκε: Έξι παίκτες προστέθηκαν στο ρόστερ της ομάδας τον Ιανουάριο και δύο από τη δεύτερη ομάδα, με τους Θωμά Ναζλίδη και Χερμάν Ριβέρο να αποτελούν τα πιο σημαντικά ονόματα. Παρ' όλα αυτά, η μαζική έξοδος που συντελέστηκε το καλοκαίρι και συνεχίστηκε ακόμα και μεσούσης της σεζόν, κράτησε μέχρι και τον Ιανουάριο, όταν έγινε πρόδηλο ότι η ομάδα δεν αλλάζει ρότα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ποιος θα τη σώσει: Ούτε τα Θεία, που επικαλείται διαρκώς ο πρόεδρος Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μπορούν να αντιστρέψουν την πορεία που έχει πάρει η ομάδα από την αρχή της σεζόν, με τελικό προορισμό τη Football League.

Τι θα κάνει: Έχει υποβιβαστεί ήδη, όπως αφήνουν να εννοηθεί ακόμα και στις δηλώσεις τους άνθρωποι της ομάδας.

Αξία ρόστερ Transfermarkt: 6.400.000 / 237.000 μ.ό. παίκτη

Πιθανότητες παραμονής: 0%

Photo credits: Eurokinissi, Motion Team

News 24/7

24MEDIA NETWORK