Ποιος τα χάνει, ποιος δημιουργεί και ποιος σκοράρει

Πόσο άστοχος είναι ο Ολυμπιακός; Ποια είναι η πιο εύστοχη ομάδα της Superleague; Δείτε όσα συμβαίνουν με τους 5 μεγάλους, όσον αφορά την δημιουργία και την αποτελεσματικότητα.

SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÐÁÏÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης και η σωρεία χαμένων ευκαιριών από την πλευρά των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο, φούντωσε τη συζήτηση γύρω από τις τελικές προσπάθειες, την αστοχία και την αποτελεσματικότητα της επιθετικής γραμμής των ερυθρολεύκων.

Στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Φαληρικό γήπεδο το βράδυ της Κυριακής, ο Ολυμπιακός έψαξε το γκολ, δημιούργησε, απείλησε, αλλά στο τέλος ηττήθηκε με τους περισσότερους να χρεώνουν την ήττα στην αναποτελεσματικότητα των ποδοσφαιριστών του Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς σκορ, οι ερυθρόλευκοι έφτιαξαν στην επανάληψη 15 τελικές χωρίς να καταφέρουν να βρουν δίχτυα, ενώ ο αντίπαλός τους το έκανε χωρίς να δημιουργήσει κάποια.

Πόσο άστοχος είναι όμως ο Ολυμπιακός; Ποια είναι η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος; Ποια είναι η πιο άστοχη και τι συμβαίνει με τους 5 μεγάλους της Super League όσον αφορά την δημιουργία και την αποτελεσματικότητα.

Δεν βρίσκουν δίχτυα με τίποτα

Όσο άσχημα και ήταν τα ποσοστά του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (0/24 τελικές προσπάθειες) οι ερυθρόλευκοι δεν διεκδικούν τον τίτλο του χασογκόλη της χρονιάς. Απόλλων Σμύρνης και Λεβαδειακό τρέχουν στη συγκεκριμένη κούρσα χωρίς αντίπαλο. Αμφότερες έχουν πετύχει μόλις ένα γκολ μετά από 5 αγωνιστικές αλλά για να καταφέρουν να σκοράρουν αυτή τη μία και μοναδική φορά χρειάστηκαν 41 προσπάθειες.

Είναι τόσο κακή η επίδοση των δύο ομάδων με την τρίτη που τους ακολουθεί στη σχετική λίστα να είναι ο Αστέρας Τρίπολης με 1 γκολ ανά 16.3 προσπάθειες, έναν εξίσου άσχημο ποσοστό αλλά σε καμία περίπτωση δεν φτάνει το 1/41 που έχουν Απόλλωνας και Λεβαδειακός.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, από τον οποίο ξεκίνησε η κουβέντα, οι ερυθρόλευκοι έχουν τον πιο άστοχο παίκτη του πρωταθλήματος με τον Γκερέρο να σκοράρει μία φορά κάθε 14 τελικές με τον Χασάν να ακολουθεί με 1/11, όσες και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, με την διαφορά πως οι δύο πρώτοι είναι επιθετικοί και ο 31χρονος Έλληνας είναι μέσος με αρκετές τελικές του να είναι από δυσκολότερη θέση.

Τα μωρά του Δώνη σημαδεύουν σωστά

Στην ακριβώς αντίθετη πλευρά των στατιστικών βρίσκεται ο Παναθηναϊκός του Γιώργου Δώνη. Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έχουν δημιουργήσει 55 τελικές προσπάθειες , 7 περισσότερες Απόλλωνα-Λεβαδειακό, αλλά έχουν βρει δίχτυα 12 φορές.

Η ευστοχία των πρασίνων είναι μία από τις αιτίες για το 5 στα 5 και το απόλυτο στην Super League κάτι που καθιστά τον Παναθηναϊκό ως την πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος με 1 γκολ ανά 4.6 προσπάθειες.

Πολύ κοντά στα εξαιρετικά ποσοστά του Τριφυλλιού βρίσκεται και ο Άρης με 1/5 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει φτιάξει 45 τελικές με 9 τέρματα μέχρι στιγμής.

Δημιουργεί περισσότερο από όλους

Αν για κάτι θα πρέπει να είναι χαρούμενος ο Μαρτίνς μετά τις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πρέπει να είναι η έφεση στην δημιουργία που έχει η ομάδα του. Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που φτιάχνει περισσότερες φάσεις στην αντίπαλη περιοχή περισσότερο από κάθε άλλη στο πρωτάθλημα με 88, έναντι 70 της 2ης ΑΕΚ και 60 του 3ου Ατρόμητου.

Βέβαια για να βάλουν γκολ οι ερυθρόλευκοι πρέπει να ιδρώσουν καθώς χρειάζονται 9.8 προσπάθειες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ποσοστό ανάλογο της Ξάνθης, του ΟΦΗ, της Λαμίας και της ΑΕΛ που διαθέτουν σαφώς χειρότερο ποιοτικά ρόστερ.

Παράλληλα, η ομάδα με τις λιγότερες τελικές στο πρωτάθλημα είναι η ΑΕΛ με μόλις 33 και ποσοστό ευστοχίας 1/10.3.

Άλλος φτιάχνει, άλλος σκοράρει, άλλος κορυφή

Όσον αφορά τους πέντε μεγάλους της Super League, ο Παναθηναϊκός είναι ο πιο εύστοχος, ο Ολυμπιακός ο πιο δημιουργικός και ο πιο άστοχος, ο Άρης η ομάδα με τις λιγότερες τελικές αλλά εξαιρετικό ποσοστό και ο ΠΑΟΚ έχει την ουσία που είναι η πρώτη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

Συγκεκριμένα οι ποδοσφαιριστές του Λουτσέσκου έχουν δημιουργήσει μόλις 48 προσπάθειες στα 5 παιχνίδια που έχουν δώσει με 1 γκολ ανά 6 προσπάθειες.

Βέβαια ο Δικέφαλος του Βορρά δέχεται μόλις 1 γκολ ανά 63 τελικές, στατιστικό που δείχνει την τρομερή δυναμική της αμυντικής λειτουργίας καθώς ο μέσος όρος των γκολ των αντιπάλων του ΠΑΟΚ είναι μόλις 0.2 ανά αγώνα. Ο συνδυασμός αυτός (αποτελεσματικότητα και αμυντική λειτουργία) είναι που δίνει μέχρι στιγμής τη 1η θέση στον Λουτσέσκου και φυσικά η τιμωρία του Παναθηναϊκού με το -6.

Ομάδα

Γκολ/T

Τελικές πρ.

ΑΕΚ

1/7

70

Άρης

1/5

45

Ολυμπιακός

1/9.8

88

Παναθηναϊκός

1/4.6

45

ΠΑΟΚ

1/6

48

Συνολικά μετά από 5 αγωνιστικές

Πιο εύστοχη ομάδα: Παναθηναϊκός με 1/4,6

Πιο άστοχη ομάδα: Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης με 1/41

Ομάδα με τις περισσότερες τελικές: Ολυμπιακός 88

Ομάδα με τις λιγότερες τελικές: ΑΕΛ με 31

Photo: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK