Πρωτάθλημα 14 και play offs 1-6

Οι εκπρόσωποι των ομάδων της Super League το μεσημέρι της Τρίτης συζητούν για την αναδιάρθρωσή της από την σεζόν 2018-19 καθώς και για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Η επιβεβαίωση του Contra.gr για play offs... πρωταθλητή, οι τάσεις που υπάρχουν για το "κριτήριο εμπορικότητας" και ο... επαναστάτης Παναθηναϊκός.

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE / ΚΟΚΕ
ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ / 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE / ΚΟΚΕ MOTIONTEAM

Στο ίδιο τραπέζι θα καθίσουν την Τρίτη 7/3 το μεσημέρι οι ΠΑΕ της Super League για να συζητήσουν την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων αλλά και των εξόδων του συνεταιρισμού προκειμένου στο διοικητικό συμβούλιο της 23ης Μαρτίου να παρθούν οι αποφάσεις.

Να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για διοικητικό συμβούλιο αλλά για συνάντηση των εκπροσώπων των ομάδων σε συνέχεια σχετικής απόφασης που πάρθηκε στο πρόσφατο διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας.

Για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, θεωρείται σίγουρο ότι οι ομάδες θα μειωθούν σε 14 από την περίοδο 2018-19. Όσο για τα play offs δεν θα γίνουν ξεχωριστά για τις θέσεις 1-4 και 5-8 όπως ήταν η πρόταση που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Λίγκα στις 27/1, αλλά η τάση που υπάρχει είναι διεξαχθούν play offs με την συμμετοχή και των πρώτων έξι ομάδων της βαθμολογίας, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα του Contra.gr στις 22/2.

Είναι μία παραλλαγή μίας εκ των τριών προτάσεων των Delloite & PwC στην πρόσφατη μελέτη που είχαν κάνει για την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος (οι δύο εταιρείες είχαν προτείνει επίσης και play out στις θέσεις 8-13 για μία θέση υποβιβασμού). Με play offs στις θέσεις 1-6 θα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για την κατάκτηση (και) της 6ης θέσης αφού η ομάδα που θα την καταλάβει θα μπορεί να διεκδικήσει την έξοδο της στην Ευρώπη μέσω των αγώνων κατάταξης.Όλα αυτά για το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18.

Για την αναδιανομή των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, προτείνεται η μείωση του κριτηρίου της εμπορικότητας (ένας από τους τομείς με βάση τους οποίους γίνεται η «μοιρασιά») των «Big-4». Με αυτό τον τρόπο Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ θα χάσουν από ένα εκατ. ευρώ έκαστος, χρήματα που θα πάνε στους υπόλοιπους 12.

Στο πρόσφατο συμβούλιο της Λίγκας πάντως, ο Παναθηναϊκός είχε διαφωνήσει και είχε δηλώσει έτοιμος ακόμη και να «σπάσει» την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Κάτι όμως, που δεν μπορεί να κάνει μόνος του. Στο τραπέζι έχει πέσει πρόταση η «χωρισμός» των εσόδων από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να γίνεται (και) με βάση τα πόσα χρόνια είναι η κάθε ομάδα στην μεγάλη κατηγορία.

Τέλος, η πρόταση της Ξάνθης οι big-4 να αναλάβουν το 80% των εξόδων της Λίγκας θα συζητηθεί αλλά δεν έχει τύχη

News 24/7

24MEDIA NETWORK