Σε καλό δρόμο Super League και Nova

Η συνάντηση που έγινε χθες για την δόση των 4.3 εκατ. ευρώ και οι παρασκηνιακές επαφές στον συνεταιρισμό εν όψει του διοικητικού συμβουλίου της Παρασκευής (27/1).

Μετά την καταιγίδα με τα εξώδικα του Παναθηναϊκού για την δόση των 4.3 εκατομμυρίων ευρώ που η NOVA δεν κατέβαλε στις ομάδες στις 15/1 για το τηλεοπτικό συμβόλαιο, η ηρεμία…

Χθες το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στην Super League και το συνδρομητικό  κανάλι και οι δύο πλευρές φαίνεται ότι είναι σε καλό δρόμο για να σβήσει η φωτιά που άναψε. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν τόσο το κανάλι της Κάντζας αλλά  και ο συνεταιρισμός μέχρι την Παρασκευή.

Το μεν συνδρομητικό θα καταβάλει ένα ποσό έναντι (πιθανότατα 2.8 εκατομμύρια ευρώ), οι δε ομάδες θα κληθούν να δεχθούν διακανονισμό και να πάρουν το υπόλοιπο 1.5 εκατ. ευρώ σε δύο δόσεις εντός του Φεβρουαρίου. Στην Λίγκα μάλιστα, έχουν αρχίσει ήδη οι παρασκηνιακές επαφές και θα κορυφωθούν την Παρασκευή, λίγο πριν από το συμβούλιο, για να περάσει το συγκεκριμένο πλάνο πληρωμών

Άγνωστο πάντως, παραμένει ποια θα είναι η στάση του Παναθηναϊκού που ήταν αυτός που ξεκίνησε την… κόντρα μετά την καθυστέρηση στην καταβολή της δόσης. Οι υπόλοιπες ομάδες, κυρίως οι μικρομεσαίες θεωρείται απίθανο να μην το δεχθούν.

Ανοιχτό βέβαια παραμένει το θέμα με τις ρήτρες των 2.8 εκατ. ευρώ για την αναβολή των δύο πρώτων αγωνιστικών τον προηγούμενο Αύγουστο έπειτα από απόφαση του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή, όχι όσον αφορά το αν θα κρατηθούν τα λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο (αυτό είναι σίγουρο ότι θα γίνει) αλλά πότε θα υλοποιηθεί η σχετική απόφαση του συνεταιρισμού.

Μπάσκετ

Το Μεγάλο, Φιλερικό Λεξικό του Μπάσκετ

Μεγάλο ερμηνευτικό λεξικό μπάσκετ, από τον Γιάννη Φιλέρη. Τώρα που η μπασκετική χρονιά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, αξίζει να την παρακολουθήσετε χωρίς να ρωτάτε "τί είπε", "τι λέει", "τι σημαίνει".