Ξεχωρίζει η Super League στα λεπτά ανά τελική προσπάθεια στην Ευρώπη

Η Super League έχει την πιο ανοιχτή "ψαλίδα" μεταξύ της ομάδας με τα λιγότερα λεπτά για κάθε τελική σε σχέση με την ομάδα με τα περισσότερα λεπτά για κάθε τελική. Ποιες είναι αυτές και ποια η κορυφαία στην Ευρώπη.

Ξεχωρίζει η Super League στα λεπτά ανά τελική προσπάθεια στην Ευρώπη
EUROKINISSI

Το CIES Football Observatory, μία ερευνητική ομάδα που δημιουργήθηκε το 2005 στο Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών που εδρεύει στο Νοσατέλ της Ελβετίας, έψαξε τις φετινές επιδόσεις των συλλόγων στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα πάνω στα λεπτά που χρειάζονται για να παράξουν μία τελική προσπάθεια.

Χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων της Opta για τα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα και του InStat για τις υπόλοιπες κατηγορίες, εντόπισαν ποιες ομάδες συνιστούν τη μεγαλύτερη πηγή κινδύνου και ποιες τη μικρότερη, με την Ελλάδα να κατέχει μία πανευρωπαϊκή πρωτιά.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της έρευνας από 1η Ιουλίου μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2018, στη Super League εντοπίζεται η μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ του συλλόγου με το πιο μικρό χρονικό διάστημα για μία τελική προσπάθεια και εκείνου με το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για μία τελική.

Η πρώτη είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος τη φετινή σεζόν εκτελεί κάθε 5 λεπτά ακριβώς, ενώ η χειρότερη ομάδα είναι ο Παναιτωλικός, με 18:07 λεπτά μεταξύ δύο τελικών προσπαθειών.

Σχετικά καλή είναι και η επίδοση της ΑΕΚ από την Ελλάδα, με μία τελική κάθε 5:40 λεπτά, ενώ στην 3η θέση βρίσκεται ο Πανιώνιος σε αρκετή απόσταση (7:22). Στον αντίποδα, η δεύτερη χειρότερη ομάδα, αλλά σε πολύ καλύτερη μοίρα από τους Αγρινιώτες, είναι η ΑΕΛ με μία προσπάθεια ανά 14:26, ενώ ακολουθεί ο Απόλλων Σμύρνης με μία τελική ανά 12:27.

Ο Παναιτωλικός είναι η δεύτερη χειρότερη ομάδα μεταξύ των 35 κατηγοριών που εξετάστηκαν, (στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα εξετάστηκαν και οι δεύτερες κατηγορίες), αφού τον ξεπερνάει μόνο η σκοτσέζικη Χάμιλτον με 18:12.

Στον αντίποδα, οι 'ερυθρόλευκοι' βρίσκονται αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα, αφού πάνω τους βρίσκονται μόλις οκτώ σύλλογοι.

Ο Ερυθρός Αστέρας στη Σερβία καταγράφει τελική προσπάθεια κάθε 4:58 λεπτά, η Μπαρτσελόνα χρειάζεται πέντε δευτερόλεπτα λιγότερα και η Φιορεντίνα εκτελεί στα 4:45. Δύο δευτερόλεπτα πιο χαμηλά βρίσκεται η Γκενκ, η Λιόν εκτελεί στα 4:38 και η Σλάβια Πράγας στα 4:34, λίγο πάνω από τη Γιουβέντους (4:33). Η κορυφαία ομάδα των εξεταζόμενων πρωταθλημάτων είναι η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία καταγράφει μία τελική κάθε 242 δευτερόλεπτα (4:02).

Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ CIES

Ξεχωρίζει η Super League στα λεπτά ανά τελική προσπάθεια στην Ευρώπη
Ξεχωρίζει η Super League στα λεπτά ανά τελική προσπάθεια στην Ευρώπη

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK