225 λόγοι για το "ναι" στη συμφωνία των διχτυών

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σπανίως βρίσκουν κοινό κώδικα επικοινωνίας. Και οι τέσσερις πάντως ψήφισαν "ναι" στη συμφωνία των διχτυών της φετινής Super League, για 225 λόγους.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΠΑΟΚ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Συνήθως διαφωνούν, σπανίως συμφωνούν και ποτέ δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Ωστόσο αν τους απομονώσεις στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο συνδυασμός των πεπραγμένων τους προσφέρει ένα καλό αποτέλεσμα. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν τις ωραίες στιγμές τους στο χορτάρι μέσα στη σεζόν και μας έδωσαν... 225 λόγους για να το πιστεύουμε.

Ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια (και το νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του), έχοντας μια σειρά από πρωταγωνιστές και σκόρερ για τα 66 τέρματα που χρειάστηκε μέχρι να το καταφέρει. Ο Πρίγιοβιτς αποχώρησε τον Δεκέμβρη για την Ίτιχαντ, όμως τα 9 γκολ που είχε πετύχει ως εκείνη τη στιγμή τον διατήρησαν ως το τέλος πρώτο σκόρερ του "Δικεφάλου" στην Super League.

Ο Μπίσεσβαρ ακολούθησε με 8, ο Άκπομ με 6, οι Σάχοβ, Μαουρίσιο και Βιεϊρίνια είχαν από 5, ο Σβιντέρσκι 4, οι Ζαμπά, Ενρίκε, Ολιβέιρα, Πέλκας και Μάτος από 3, ο Βαρέλα 2 και οι Ελ Καντουρί, Κρέσπο, Λημνιός σκόραραν από 1 γκολ. Συν 4 αυτογκόλ των αντιπάλων μέχρι τα 66 σύνολο στο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πίεσε τον ΠΑΟΚ ως το τέλος και μάλιστα ολοκλήρωσε την κούρσα του στο πρωτάθλημα, παρουσιάζοντας την καλύτερη επίθεση (μαζί και συνολική διαφορά τερμάτων - στο +54) της κατηγορίας με ενεργητικό 71 γκολ!

Πρώτος σκόρερ των "ερυθρολεύκων" (και τρίτος της Super League πίσω από Κουλούρη και Πόνσε, που είχαν 19 και 16 γκολ αντίστοιχα) ήταν ο Κώστας Φορτούνης με 12 τέρματα. Ακολούθησε ο Χάσαν με 11, οι Γκερέρο και Καμαρά με 6 (κορυφαίος χαφ - σκόρερ του πρωταθλήματος), οι Ελαμπντελαουί και Ποντένσε είχαν από 5, οι Χριστοδουλόπουλος, Μασούρας, Γκιλιέρμε σκόραραν από 4 έκαστος, ο Βούκοβιτς με 3 και οι Μάνος, Φετφατζίδης, Σισέ, Μεριά, Μπουχαλάκης, Νάτχο είχαν από 1 γκολ.

Η ΑΕΚ έμεινε μάλλον νωρίς εκτός διεκδίκησης τίτλου (έχασε και στον τελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ) και η παρουσία της στον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος συνοδεύτηκε από την 3η θέση και 50 τέρματα ενεργητικό.

Ο Πόνσε με 16 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στην διοργάνωση. Ακολούθησε ο Λιβάγια με 7, ο Μπογέ με 6, ο Μάνταλος με 5, ο Μπακασέτας με 4, οι Κλωναρίδης, Οικονόμου είχαν από 2 και οι Γκάλο, Άλεφ, Γαλανόπουλος, Σιμόες και Αλμπάνης, πέτυχαν από 1 γκολ έκαστος.

Ο Παναθηναϊκός ήταν δεδομένο πως δεν θα έκανε φέτος πορεία πρωταθλητισμού, καθώς το ρόστερ του διαμορφώθηκε κυρίως μέσα από την ανάγκη και όχι την επιλογή, με τους "πράσινους" να αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός στα μισά του πρωταθλήματος έδειχνε πως μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στην πεντάδα, ωστόσο μετά τον Γενάρη δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση, με κέρδος κάποια νέα παιδιά, όπως οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Εμμανουηλίδης, Μαυρομάτης.

Ο Μακέντα με 10 γκολ ήταν ο πρώτος σκόρερ των "πρασίνων" στην διοργάνωση. Ακολούθησαν οι Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης και Γιόχανσον με 4, ο Χατζηθεοδωρίδης με 3, οι Καμπετσής, Κουρμπέλης, Ινσούα, Κάτσε, Εμμανουηλίδης που είχαν από 2 γκολ έκαστος, ενώ οι Κολοβέτσιος, Δώνης και Άλτμαν πέτυχαν από 1 για τα συνολικά 38 τέρματα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα.

Photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK