ΑΕΚ - Ατρόμητος: Τρία χρόνια μετά, τα δοκάρια διώχνουν τα τρόπαια απ' το ΟΑΚΑ

Μετά από τον επεισοδιακό τελικό κυπέλλου του 2011 και το 3-0 για την ίδια διοργάνωση το 2015, το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο κρίνει ακόμα ένα τρόπαιο και το απομακρύνει από το ΟΑΚΑ, αλλά όχι κι από το Περιστέρι.

ΑΕΚ - Ατρόμητος: Τρία χρόνια μετά, τα δοκάρια διώχνουν τα τρόπαια απ' το ΟΑΚΑ
EUROKINISSI

Από τους παίκτες που αγωνίστηκαν σε εκείνον τον αγώνα των ομίλων Κυπέλλου Ελλάδας το 2015 δεν έχει μείνει σχεδόν κανείς. Από τους νικητές, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος υπερασπίζονται ακόμα τα μετόπισθεν της Ένωσης, ενώ ο Πέτρος Μάνταλος παραμένει ο αρχηγός. Από τους ηττημένους, μόνο ο Χαβιέρ Ουμπίδες παραμένει ακόμα στο ρόστερ του Ατρομήτου. Ο αναπληρωματικός τερματοφύλακάς τους, Βασίλης Μπάρκας, τώρα κατέβαζε ρολά για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Από εκείνο το 3-0 όπου ο Γιαννης Ανέστης ήταν ακόμα τερματοφύλακας περιωπής και ο Κώστας Κατσουράνης ποδοσφαιριστής, πέρασαν πάνω από 3 χρόνια. Στα 9 παιχνίδια που ακολούθησαν, οι 'κιτρινόμαυροι' είχαν 3 νίκες και οι Περιστεριώτες τους έφτασαν με τον θρίαμβο 2-0 της Κυριακής στο ΟΑΚΑ. Για δεύτερη σερί σεζόν φεύγουν νικητές από την έδρα της ΑΕΚ, μία έδρα που στη Super League 'αλώθηκε' τελευταία φορά στις 23 Οκτωβρίου 2017, στο παιχνίδι κόντρα στον... Ατρόμητο!

Σε εκείνο το παιχνίδι, τίποτα δεν έδειχνε ότι οι φιλοξενούμενοι θα έφευγαν με τους βαθμούς της νίκης. Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ ήταν ανώτεροι, έχασαν ευκαιρίες με τον Σέρχιο Αραούχο και τον Μάρκο Λιβάγια, όμως ο Αμπιόλα Ντάουντα σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Έναν χρόνο μετά, ούτε ο 'χρυσός' σκόρερ βρέθηκε στη νέα επίσκεψη του Ατρομήτου στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έλειπε σχεδόν η μισή ομάδα σε σχέση με το 2017, αφού παρά την εξαιρετική χρονιά που έκανε πέρυσι ο Ατρόμητος, ήταν υποχρεωμένος να προβεί σε ανανέωση στο ρόστερ, έστω κι αν αυτό δεν επηρέασε τη βαθμολογική θέση του, παραμένοντας πολύ ψηλά μετά από 10 αγωνιστικές.

Αυτή που ήταν χαμηλά και έπρεπε να αντιδράσει ήταν η ΑΕΚ. Το αντιλήφθηκε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, που αψήφισε την ήττα με ψηλά το κεφάλι από την Μπάγερν στο Μόναχο και... συνέφερε τους παίκτες της ομάδας με μία ομιλία στα Σπάτα. 'Ο στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και αν δεν το πάρουμε, θα έχουμε όλοι αποτύχει με πρώτον εμένα', τους εξήγησε, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του την εικόνα στη 'λευκή' ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. 'Εγώ από συστήματα δεν ξέρω, αλλά δεν μου άρεσε η εικόνα γιατί δεν είχατε ψυχή. Σαφώς και μια ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό δεν είναι καταστροφή, αλλά δώσαμε δικαιώματα χωρίς λόγο', συνέχισε, θεωρώντας ότι έστειλε το μήνυμα όπως και όπου έπρεπε. Φευ...

Ναι, η ΑΕΚ ήταν βελτιωμένη σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης εβδομάδας και πιο επιθετική σε σχέση με τη δοκιμασία στη Γερμανία. Δεν πάτησε πολλές φορές στην περιοχή του Μπάλας Μέγιερι, ωστόσο είχε στιγμές που πλησίασε στο γκολ, όπως το δοκάρι του Μάνταλου στο 16' ή το δοκάρι του Μιχάλη Μπακάκη στο 37'.

Ένα μοτίβο δημιουργήθηκε που σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ανησυχητικό. Οι Περιστεριώτες, παίζοντας πια με 4-2-3-1, 'έσβησαν' οποιαδήποτε έννοια ρυθμού και προφύλαξαν καλύτερα τα καρέ του Ούγγρου τερματοφύλακα. Στο 65' η ΑΕΚ είχε νέο δοκάρι με τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ και ο Μάρκο Λιβάγια απέτυχε σε μία αντεπίθεση όπου έφευγε τετ α τετ (τον πρόλαβε ο αμυντικός, όπως συνέβη στο 1ο ημίχρονο με τον Ευθύμη Κουλούρη που τον πρόλαβε ο Ούρος Τσόσιτς).

Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου βρήκε εφαρμογή στο 88', όταν στην πρώτη καλή τελική προσπάθεια της ομάδας του Νταμίρ Κάναντι, ο Σπύρος Ρισβάνης νίκησε τον Μπάρκα με κεφαλιά από κόρνερ κι έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ένας εξαιρετικός συνδυασμός του Μπρούνο Σόουζα με τον Κουλούρη, έδωσε την ευκαιρία στον πρώτο σκόρερ της Super League να φτάσει τα 8 τέρματα σε 9 αγώνες.

Ο Ατρόμητος όχι μόνο παρέμεινε αήττητος στην έδρα της ΑΕΚ για 3η σερί σεζόν, όχι μόνο παρέμεινε αήττητος στο φετινό πρωτάθλημα, αλλά πάτησε και κορυφή, όσο περίμενε τον αγώνα του ΠΑΟΚ.

Κάποια πράγματα, όμως, δεν αλλάζουν στα παιχνίδια των δύο ομάδων, είτε σε ΟΑΚΑ είτε στο Περιστέρι, με συνέπεια να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπανό, ο οποίος φυγαδεύτηκε μετά από έντονη λογομαχία με 20 άτομα που βρέθηκαν στα επίσημα. Περιστατικό μακριά από τις εικόνες του παρελθόντος, αλλά πολλά έχουν αλλάξει ούτως ή άλλως αυτά τα χρόνια. Τότε ο Ατρόμητος διεκδικούσε απλά το κύπελλο, τώρα διεκδικεί το πρωτάθλημα...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK