ΑΕΚ-Λαμία: Τα λάθη έκαναν αυτό που δεν κατάφερε ο Πόνσε

Η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη από τη Λαμία, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά ο Εσεκιέλ Πόνσε δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Για τα τέρματα της νίκης χρειάστηκε παρέμβαση των φιλοξενουμένων.

ΑΕΚ-Λαμία: Τα λάθη έκαναν αυτό που δεν κατάφερε ο Πόνσε
EUROKINISSI

Όταν ο Γιόχαν Κρόιφ έλεγε ότι 'το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι λαθών, αυτός που κάνει τα λιγότερα κερδίζει', σίγουρα δεν είχε στο μυαλό του ένα δεκεμβριάτικο παιχνίδι της ΑΕΚ με τη Λαμία στο παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο για τη 13η αγωνιστική της Super League. Καλά καλά αυτό το παιχνίδι δεν το είχαν στο μυαλό τους ούτε οι φίλοι της Ένωσης, που κατέδειξαν με την απουσία τους για ακόμα μία φορά το πόσο σημαντική είναι μία κανονική έδρα για έναν σύλλογο.

Υπήρχαν, όμως, 11 παίκτες από τη μία πλευρά και 11 από την άλλη που έπρεπε να γεμίσουν ένα Σαββατόβραδο θεατών και τηλεθεατών. Οι 11 της ΑΕΚ δεν ήταν οι κλασικοί, αλλά αυτοί που τείνουν να γίνουν τέτοιοι. Με εξαίρεση τον Παναγιώτη Τσιντώτα στο τέρμα που πήρε τη θέση του Βασίλη Μπάρκα και του Γκάλο στα δεξιά της άμυνας που πήρε τη θέση του Μιχάλη Μπακάκη, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ουσιαστικά αποτελούν τις νέες βασικές επιλογές του Μαρίνου Ουζουνίδη, μετά από τον... εξοστρακισμό 3 παικτών, των οποίων τα συμβόλαια δεν πρόκειται να ανανεωθούν), εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Τόσο ο Μάριος Οικονόμου, όμως, δεν θα έδινε λιγότερα από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όσο και ο Αλέφ που παρέλαβε τις ευθύνες του Αντρέ Σιμόες. Τι γίνεται, όμως, με τον Τάσο Μπακασέτα και τις τελικές προσπάθειές του; Εκεί επιλήφθηκε η... ρήση του Κρόιφ, ήτοι τα λάθη των φιλοξενουμένων.

Στα τελευταία 5 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και κύπελλο η Λαμία είχε δεχθεί μόλις 3 γκολ. Ο Μάκης Χάβος είχε βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας, με στόχο να σώσει την κατηγορία, κάτι που δεν έμοιαζε εφικτό με τις αρχικές επιδόσεις στη σεζόν. Υπολόγιζε χωρίς τον... Δούρειο Ίππο, τα κομβικά λάθη για τα οποία μιλούσε ο 'ιπτάμενος Ολλανδός'.

Το πρώτο εξ αυτών σημειώθηκε στο 13ο λεπτό. Ο Μαρκ Ασίγκμπα κλονίστηκε από το ψηλό πρέσινγκ του Βίκτωρα Κλωναρίδη και του Πέτρου Μάνταλου, με τον τελευταίο να κόβει την πάσα του αμυντικού της Λαμίας, να βγαίνει δεξιά και να σεντράρει πέφτοντας. Η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι στον Εσεκιέλ Πόνσε, που για ακόμα μια φορά βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή, για να γράψει το 1-0 με το 7ο φετινό τέρμα του στη Super League.

Η Λαμία, που ουσιαστικά απείλησε μόνο με τον Χερόνιμο Μπαράλες στο 3', δεν παρουσίασε κάτι ιδιαίτερο στη συνέχεια, ειδικά από τη στιγμή που έχασε τον Βασίλη Πλιάτσικα με τραυματισμό. Ο αντικαταστάτης του, Ανέστης Αναστασιάδης πρωταγωνίστησε στο επόμενο γκολ της Ένωσης. Ο τερματοφύλακας Μπόγιαν Σαράνοβ έκανε λάθος διώξιμο και ο Μάνταλος με σέντρα από αριστερά επανέφερε την μπάλα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αναστασιάδης επιχείρησε να διώξει, η μπάλα βρήκε στο γόνατό του και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Αυτό που δεν κατάφερε δύο φορές ο Μπογέ στο 1ο ημίχρονο και μία ο Γκάλο, να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων μετά από δικές τους ενέργειες ή ενέργειες των συμπαικτών τους, ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε μετά από λανθασμένες ενέργειες των αντιπάλων.

Αν και έριξε ρυθμούς μετά από το αυτογκόλ του 47', η ΑΕΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες, είχε δύο δοκάρια με τον Πόνσε και τον Χρήστο Αλμπάνη, όμως δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά. Η Λαμία δεν έκανε άλλο μοιραίο λάθος κι έτσι το 2-0 παρέμεινε μέχρι τέλους, με τους 'κιτρινόμαυρους' να φεύγουν ικανοποιημένοι μετά από τη δεύτερη σερί νίκη και την καλή, έστω και αναποτελεσματική εμφάνιση και τους Λαμιώτες να σκέφτονται τι θα συνέβαινε αν το ποδόσφαιρο δεν ήταν ένα παιχνίδι λαθών...

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK