"Φιλί ζωής" για ΟΦΗ, ΠΑΣ, Πανιώνιο

Με τροπολογία-τσόντα σε νομοσχέδιο για την… ανάπτυξη υδατοκαλλιεργειών, ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Τασούλας, δίνει ένα μήνα παράταση στις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και ΟΦΗ, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις τους και να μην τιμωρηθούν!

"Φιλί ζωής" για ΟΦΗ, ΠΑΣ, Πανιώνιο

Ψηφίζεται την Τρίτη 26/8 στη Βουλή το νομοσχέδιο περί… ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών, στο οποίο ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (και βουλευτής Ιωαννίνων), Κώστας Τασούλας έχει καταθέσει τροπολογία με την οποία δίνεται ένα μήνα παράταση στις ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Πανιώνιος και ΟΦΗ, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις τους και να λάβουν πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα το οποίο… έχει ήδη αρχίσει!

Θυμίζουμε πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέρριψε την περασμένη εβδομάδα τους φακέλους των τριών προαναφερόμενων ΠΑΕ και δεν τους χορήγησε πιστοποιητικό, καθώς: ο ΠΑΣ δεν έχει φορολογική ενημερότητα, ο Πανιώνιος δεν έχει ασφαλιστική ενημερότητα, ενώ ο ΟΦΗ δεν έχει ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΕΑ απέστειλε στην ΕΠΟ πόρισμα ελέγχου με τις παραβάσεις των τριών ΠΑΕ και η ομοσπονδία με τη σειρά της το διαβίβασε στη Super League προκειμένου το πειθαρχικό της όργανο να επιβάλει κυρώσεις.

Επειδή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ομάδων προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία είναι –σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει- μικρότερες των 100 χιλ. ευρώ, οι προβλεπόμενες ποινές είναι αφαίρεση ενός (1) έως δέκα βαθμών. Αν, εξάλλου, κάποια ΠΑΕ επανορθώσει την παράβαση εντός δέκα ημερών από την έκδοση του πορίσματος ελέγχου, τότε επιβάλλεται απλώς πρόστιμο 10.000 έως 50.000 ευρώ.

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς την Τρίτη 26/8 ψηφίζεται από τη Βουλή η «τροπολογία Τασούλα» που δίνει στις ομάδες προθεσμία ενός μήνα! Κάτι αντίστοιχο είχε πράξει προ διετίας και ο Γιάννης Ιωαννίδης ως υφυπουργός Αθλητισμού.

Να σημειωθεί, τέλος, πως ο ΟΦΗ και ο Πανιώνιος, καθώς και η Κέρκυρα, έχουν αρνηθεί να καταθέσουν στην ΕΕΑ και εγγυητική επιστολή. Η παράβαση αυτή επιφέρει πρόστιμο από 5.000 έως 50.000 ευρώ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK