Μαρινάκης σε Αλαφούζο: "Δεν φοράς παντελόνια". Κωνσταντίνου: "Ελα έξω χωρίς τους μπράβους"

"Δεν φοράς παντελόνια", είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στον Γιάννη Αλαφούζο! "Έλα έξω να τα πούμε, αλλά χωρίς τους μπράβους", είπε ο Βασίλης Κωνσταντίνου στον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού! Αυτά και πολλά άλλα... ωραία ακούστηκαν στη διάρκεια του Δ.Σ. της Super League. Οι "συγνώμες", η παραδοχή Μαρινάκη σε Βρύζα για τη διαιτησία και όλο το παρασκήνιο.

Μαρινάκης σε Αλαφούζο: "Δεν φοράς παντελόνια". Κωνσταντίνου: "Ελα έξω χωρίς τους μπράβους"

Η παρουσία του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Γιάννη Αλαφούζου στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League, από μόνη της ανέβαζε το θερμόμετρο και η συνεδρίαση αποκτούσε τεράστιο ενδιαφέρον. Φυσικά δεν έλειψαν οι έντονες αντιπαραθέσεις, οι διαξιφισμοί, ακόμη και τα... γαλλικά.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατηγόρησε τον Γιάννη Αλαφούζο ότι " κάνεις πόλεμο στο ποδόσφαιρο και ρίχνεις λάσπη με τα ΜΜΕ που έχεις". Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού του απάντησε " Κι εσύ χρησιμοποιείς τα ΜΜΕ".

Όταν οι τόνοι σιγά-σιγά ανέβαιναν, υπήρξε ο εξής διάλογος:

Μαρινάκης (σε Αλαφούζο): " Δεν φοράς παντελόνια".

Αλαφούζος: " Εγώ δεν φοράω παντελόνια;".

Κωνσταντίνου (σε Μαρινάκη): " Τι είναι αυτά που λες; Με ποιο δικαίωμα τα λες αυτά;".

Μαρινάκης (σε Κωνσταντίνου): " Φώναξε και σήμερα μπας και βγάλεις το μεροκάματο".

Στο σημείο εκείνο, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού φέρεται να έβρισε τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Όταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του απάντησε " τι είπες;", ο Βασίλης Κωνσταντίνου επανέλαβε τη βρισιά και είπε στον Βαγγέλη Μαρινάκη: " Έλα έξω να τα πούμε. Έλα έξω αλλά χωρίς τους μπράβους"!

Όταν το πράγμα ξέφευγε, παρενέβη ο Γιάννης Μώραλης και υπήρξε εκτόνωση. Αυτό που κυρίως αξίζει να σημειωθεί πάντως, είναι πως λίγο αργότερα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ζήτησε συγνώμη από τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την βρισιά που του απηύθυνε...

Η αντιπαράθεση με τον Βρύζα

Αντιπαράθεση αλλά σε χαμηλούς τόνους αυτή τη φορά, υπήρξε και μεταξύ του Βαγγέλη Μαρινάκη και του Ζήση Βρύζα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού είπε στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ: " Τι φωνάζετε για τη διαιτησία; Αφού δεν παίξατε μπάλα".

Ο Ζήσης Βρύζας του απάντησε: " Πώς να παίξουμε μπάλα αφού εμείς μείναμε με δέκα παίκτες ενώ έπρεπε να μείνετε κι εσείς".

Μαρινάκης: " Μπορεί να έπρεπε να μείνουμε κι εμείς με δέκα παίκτες. Αλλά να ξέρεις, σε αυτή την περίπτωση θα τρώγατε τρία γκολ".

Βρύζας: " Ας έδινε σωστά τις αποβολές κι ας τρώγαμε τέσσερα"!

Στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ "τα έχωσε" και ο Γιάννης Μώραλης, με αφορμή τις ανακοινώσεις του "δικεφάλου του Βορρά". Ο Ζήσης Βρύζας του απάντησε: " Κι εσύ τι ήθελες και πήγες στη συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Σαρρή; Εσύ πρέπει να υπερασπίζεσαι τα συμφέροντα όλων των ΠΑΕ".

Σε άλλο σημείο, ο Βαγγέλης Μαρινάκης άφησε αιχμές κατά Παναθηναϊκού και ΠΑΟΚ: " Δεν μπορείτε να λέτε αυτά που λέτε για εμάς, να μας κατηγορείτε ότι κάνουμε το ένα και το άλλο και από την άλλη να λέτε ότι συζητάτε μαζί μας για την βελτίωση του πρωταθλήματος. Όλοι λέτε διάφορα, αλλά εδώ δεν φέρνετε προτάσεις".

Η ουσία πάντως είναι (και αυτό πρέπει να κρατήσουμε), ότι στο τέλος η κατάσταση εκτονώθηκε απολύτως και άπαντες παραδέχτηκαν ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα. Το κατά πόσο η στάση αυτή όλων είναι υποκριτική (κάτι που έχει αποδειχτεί πολλές φορές στο παρελθόν) δεν θα αργήσει να φανεί.

Κρατάμε επίσης, ότι όταν ο Γιάννης Αλαφούζος έθεσε θέμα διαιτησίας, ο Βαγγέλης Μαρινάκης πρότεινε να έρθουν στη χώρα μας δύο ξένοι αρχιδιαιτητές που θα κάνουν τα πάντα, ακόμη και τους ορισμούς. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού δήλωσε απόλυτα σύμφωνος και συμπλήρωσε πως πρέπει να έρθουν και παρατηρητές ξένοι για να κρίνουν σωστά τους διαιτητές!

Στο Δ.Σ. παρούσες ήταν όλες οι ΠΑΕ, πλην του Απόλλωνα. Και που έλειπε πάντως, αρκετές ΠΑΕ "τα έχωσαν" στον Σταμάτη Βελλή.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Γιάννης Μώραλης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: " Χρειάζονται αλλαγές, παρεμβάσεις και διορθώσεις και αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση όλων. Συμφωνήσαμε σε ένα μορατόριουμ δηλώσεων και ανακοινώσεων και να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις. Υπάρχει επιθυμία απ' όλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Αλλά πρέπει να τελειώσει αυτό το μπαράζ δηλώσεων. Είναι μονόδρομος να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και γι' αυτό υπήρξε ομοφωνία. Νομίζω ότι η παρουσία Μαρινάκη και Αλαφούζου βοήθησε στο να καταλήξουμε σε κάποια πράγματα".

Από τη Super League, τέλος, εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

" Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League εκπροσωπήθηκε το σύνολο των ΠΑΕ-Μελών της Super League (πλην της ΠΑΕ Απόλλων). Παρέστησαν –μεταξύ άλλων- οι κ.κ. Αλαφούζος, Βρύζας, Μαρινάκης.

Εκτιμήθηκε ομόφωνα από το σύνολο των ΠΑΕ ότι η πρακτική του τελευταίου διαστήματος με τις εκατέρωθεν δυσφημιστικές δηλώσεις εις βάρος του Πρωταθλήματος της Super League και συγκεκριμένων ΠΑΕ-Μελών της δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν εν τέλει το οικοδόμημα ολόκληρου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ταυτόχρονα, σε συναινετικό κλίμα, υποβλήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση συγκεκριμένων θεσμικών θεμάτων του εν γένει χώρου του ποδοσφαίρου και αποφασίστηκε να γίνει η σχετική συζήτηση εντός των επόμενων ημερών.

Παράλληλα συμφωνήθηκε και αποφασίστηκε όπως η ως άνω πρακτική των δηλώσεων παύσει άμεσα, με γνώμονα την επιτυχή έκβαση του εν λόγω εγχειρήματος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK