Ξάνθη-Ολυμπιακός: Ο Γενάρης μοιάζει να είναι μακριά

Ο Ολυμπιακός πήγε στην Ξάνθη που είχε να πετύχει γκολ 344 λεπτά, της έδωσε ένα με αυτογκόλ του Βούκοβιτς, αλλά αν και ισοφάρισε με τον ίδιο παίκτη, απώλεσε ακόμα δύο βαθμούς στην κούρσα του πρωταθλήματος και ο Γενάρης μοιάζει να είναι μακριά αφού οι ευκαιρίες συνεχίζουν να χάνονται.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ύστερα από 13 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Super League, ο Ολυμπιακός έχει συγκεντρώσει 27 βαθμούς με 18-8 τέρματα και η διαφορά του από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ δεν μειώνεται.

Τα προβλήματα των 'ερυθρολεύκων' είναι γνωστά και δεν πρωτοεμφανίστηκαν στην Ξάνθη. Στο Contra.gr, μετά μάλιστα από νίκη του Ολυμπιακού με 2-0 επί της Ντουντελάνζ, είχαμε επισημάνει την αδυναμία στο σκοράρισμα και πως ο χρόνος δεν θα έδινε καμία λύση.

Το ποδοσφαιρικό ρητό πως 'όταν φτιάχνεις ευκαιρίες κάποια στιγμή θα έρθει το γκολ', δεν μπορούσε και δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στο ρόστερ των 'ερυθρολεύκων' καθώς το σκοράρισμα δεν είναι στις αρετές των μεσοεπιθετικών τους.

Στην Ξάνθη, ο Ολυμπιακός ήταν πάλι κυρίαρχος και πίεσε ασφυκτικά την ομώνυμη ομάδα, ειδικά μετά το 20ό λεπτό και την είσοδο του Ποντένσε, αλλά αυτό δεν έφτανε. Οι ευκαιρίες πάλι χάθηκαν και όταν οι γηπεδούχοι πήραν κεφάλι στο σκορ με αυτογκόλ του Βούκοβιτς, όλα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα.

Η Ξάνθη, η οποία είχε να σκοράρει 344 λεπτά, η ομάδα που ηττήθηκε με 2-0 από ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (εκτός έδρας), ήταν μπροστά στο σκορ χωρίς να έχει απειλήσει τον Σα.

Στον Ολυμπιακό έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα και είναι δεδομένο πως ο Μαρτίνς θα πάρει παίκτη που θα του δώσει το εύκολο γκολ στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, αλλά με τη βαθμολογική διαφορά από τον ΠΑΟΚ να είναι τέτοια, ίσως το 'παράθυρο' των μεταγραφών να μην είναι τόσο κοντά όσο φαίνεται.

Με 1 γκολ ανά 11,5 προσπάθειες στην επίθεση και 1 τέρμα παθητικό ανά 10,3 τελικές αντιπάλων, η βαθμολογική συγκομιδή του Ολυμπιακού φαντάζει σωστή, ειδικά από τη στιγμή που οι άμυνά του συνηθίζει να δίνει 'δώρα' στους αντιπάλους της.

Οι 'ερυθρόλευκοι' θα κλείσουν τον πρώτο γύρο με δύο εντός έδρας αναμετρήσεις. Την 14η αγωνιστική υποδέχονται τη Λαμία και την 15η την ΑΕΛ. Θεωρητικά, το έργο των παικτών θα είναι εύκολο, αλλά ποιος μπορεί να ξεχάσει την αναμέτρηση με τον τελευταίο Απόλλωνα Σμύρνης των 2 βαθμών;

Παράλληλα, ο Μαρτίνς θα πρέπει να κάνει τα πλάνα του χωρίς τον πιο επιθετικό ποδοσφαιριστή του, τον παίκτη που μπήκε στο γήπεδο της Ξάνθης και άλλαξε την εικόνα του Ολυμπιακού.

Ο Ποντένσε αποβλήθηκε με δύο χαζές ενέργειες μέσα σε 10 λεπτά και οι Πειραιώτες θα στερηθούν τις επιθετικές αρετές του Πορτογάλου, που αν και δεν μπορεί να σκοράρει, αλλάζει ταχύτητα στην ομάδα του όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο.

Με τη δημιουργικότητα που διακρίνει τον Ολυμπιακό τη φετινή σεζόν, αυτό που λείπει είναι ένας επιθετικός που θα κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ. Ακόμα και αν κάνει τις 5 ευκαιρίες γκολ, ο Μαρτίνς και οι φίλοι του Ολυμπιακού πάλι ικανοποιημένοι θα είναι και οι 'ερυθρόλευκοι' θα ξεκολλήσουν.

Θεωρητικά, μία ομάδα θα μπορούσε να ζήσει με φορ που δεν σκοράρει, αλλά σε αυτή την περίπτωση οι Πειραιώτες θα έπρεπε να αλλάξουν τα εξτρέμ τους, οπότε είναι ευκολότερο να βρουν τον έναν που θα βάλει τη μπάλα στα δίχτυα, αντί να βγάλουν από την εξίσωση τα χαφ που αν μη τι άλλο δημιουργούν και απειλούν.

* Ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση από τον Σα. Στο 87ο λεπτό ο Πορτογάλος είπε εντυπωσιακό 'όχι' σε πλασέ του Μπρίτο και στο 100ό λεπτό απεσώβησε το 2-1 σε εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Κοβάσεβιτς. Ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Σα του έδωσε τον βαθμό στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK