ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Ο Δώνης θα πηγαίνει Κρήτη μόνο για διακοπές

Το θριαμβευτικό 3-1 του ΟΦΗ επί του Παναθηναϊκού έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αρνητικών αποτελεσμάτων του Γιώργου Δώνη στο Ηράκλειο.

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός: Ο Δώνης θα πηγαίνει Κρήτη μόνο για διακοπές
EUROKINISSI

Πριν από τη σέντρα του αγώνα στο Γεντί Κουλέ, ο Γιώργος Δώνης σε 6 ματς στην Κρήτη κόντρα στον ΟΦΗ μετρούσε 5 ισοπαλίες και μία ήττα, ως προπονητής του ΠΑΟΚ, του Ατρόμητου, της ΑΕΛ και του Παναθηναϊκού.

Στην τελευταία επίσκεψη στο Ηράκλειο, όντας προπονητής του ΠΑΟΚ (Οκτώβριος του 2012), έμεινε στο 1-1, ενώ στην πρώτη φορά που πήγε στο Γεντί Κουλέ ως προπονητής (της ΑΕΛ), ηττήθηκε με 3-2 (Οκτώβριος του 2005).

Δεκατρία χρόνια μετά από την πρώτη φορά, το γρουσούζικο 13 όπως θα έλεγε κάποιος, ο Έλληνας προπονητής φεύγει ξανά με κατεβασμένο το κεφάλι και με το 3-1 στην πλάτη. Αυτή είναι η πρώτη σοβαρή ήττα για φέτος του Παναθηναϊκού, όχι σε ό,τι έχει να κάνει με το μέγεθος και τη σημασία της, αλλά με τον τρόπο που αυτή ήρθε.

Ο Παναθηναϊκός πέφτει πάνω σε έναν ΟΦΗ που έχει να κερδίσει από την 7η αγωνιστική της Super League. Προηγούμενο θύμα ο Ολυμπιακός. Από τότε έως και σήμερα, 13η αγωνιστική (το γρουσούζικο που λέγαμε), ο ΟΦΗ δεν έχει καταφέρει να πάρει το τρίποντο. Φτάνει στην πηγή (όπως στον αγώνα με τον Άρη), αλλά στο τέλος τα κάνει μούσκεμα.

Ο ΟΦΗ διψάει για τη νίκη για βαθμολογικούς λόγους. Ο κόσμος του ΟΦΗ διψάει για νίκη για... παρελθοντικούς λόγους. Πάντα ο Παναθηναϊκός για τον μέσο φίλο της κρητικής ομάδας είναι κάτι σαν 'κόκκινο' πανί. Όλα για τους Κρήτες πριν από τη σέντρα είναι ιδανικά. Ψυχολογία, επιστροφή Μιχάλη Μπούση στο Ηράκλειο, γεμάτο Γεντί Κουλέ, κίνητρο, πάθος. Το μόνο που χρειαζόταν είναι να γίνει άθροισμα όλων αυτών και να βγουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το 1-0 του Δεληγιαννίδη στο 5ο λεπτό από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού που 'ξέχασε' τον πιτσιρικά του ΟΦΗ (ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ της καριέρας του), είναι το πρώτο 'καμπανάκι'. Το πρόσφατο 1-1 με τον Άρη που είχε στην αρχή το ίδιο σενάριο με γρήγορο γκολ, δεν τρομάζει τον κόσμο του Παναθηναϊκού που βλέπει να έρχεται η ισοφάριση από τον Κάτσε στο 36'. Κι αν για τους φίλους του 'τριφυλλιού' το τέρμα αυτό θα σήμαινε την αντεπίθεση, το φαλτσαριστό του Πλατέλλα στο 40' είχε άλλη... γνώμη.

Για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα ο ΟΦΗ έβαζε δύο γκολ στο γήπεδό του και μόλις για δεύτερη φορά συνολικά θα σκόραρε δις (η προηγούμενη στο 2-2 με Πανιώνιο στην πρεμιέρα). Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά φέτος δεχόταν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο και μόλις για δεύτερη φορά δεχόταν δύο γκολ συνολικά στο πρωτάθλημα (η προηγούμενη το 2-0 στην Τούμπα).

Ήταν όλα υπέρ του ΟΦΗ. Το αποτέλεσμα, η ψυχολογία, το πάθος, η τακτική. Ο Μεγιάδο βραχυκύκλωσε το κέντρο του Παναθηναϊκού, η πίεση ψηλά προκάλεσε προβλήματα στη δημιουργία των φιλοξενούμενων και ο ΟΦΗ έβγαζε μία απίστευτη ένταση στο παιχνίδι του, χωρίς να χάσει το ρυθμό του.

Όχι μόνο δεν επαναπαύτηκε στο 2-1 (παίρνοντας το μάθημά του από προηγούμενα παιχνίδια), αλλά στο 60' ο Κοροβέσης πρόσθεσε και αυτός το όνομά του στον καινούργιο ηλεκτρονικό πίνακα του Γεντί Κουλέ, διαμορφώνοντας το θριαμβευτικό 3-1. Αποτέλεσμα απόλυτα δίκαιο βάσει εικόνας.

Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πρωτίστως τον κακό εαυτό και του πήγαν όλα στραβά. Για πρώτη φορά ο ΟΦΗ τα έκανε όλα τέλεια. Η διάκριση δύο ομάδων που πριν από τον αγώνα βρίσκονταν σε διαφορετική αφετηρία. Ο μεγαλύτερος θρίαμβος του ΟΦΗ του Μπούση, η πρώτη δυνατή 'σφαλιάρα' για τα 'παιδιά' του Δώνη. Αμφότεροι κερδισμένοι για διαφορετικούς λόγους, αμφότεροι θα δυναμώσουν στη συνέχεια.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK