Ολυμπιακός - Άρης: Οι 'ερυθρόλευκοι' είδαν απέναντί τους την ΑΕΚ

Ένα καλό δεκάλεπτο του Άρη δεν ήταν αρκετό στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' και ο Ολυμπιακός γιόρτασε τα γενέθλιά του συντρίβοντας τους 'κίτρινους', με το σκορ που είχε στο... 2ο ημίχρονο με την ΑΕΚ.

Ολυμπιακός - Άρης: Οι 'ερυθρόλευκοι' είδαν απέναντί τους την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Κίνητρο υπήρχε. Ο Ολυμπιακός ήθελε τη νίκη για να καπαρώσει τη 2η θέση και ο Άρης για να καπαρώσει την 5η θέση. Εκτός αυτού, οι Πειραιώτες ήθελαν νίκη στο δεύτερο σερί ντέρμπι, μετά από τον θρίαμβο επί της ΑΕΚ και οι Θεσσαλονικείς ήθελαν να συνεχίσουν το σερί και τις καλές εμφανίσεις, μετά από την εύκολη νίκη επί της ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε ακόμη ένα κίνητρο: τα γενέθλια για τα 94 χρόνια.

Κοινό σημείο για τις δύο ομάδες η... ΑΕΚ. Μόνο που ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που έκανε αυτό που είχε κάνει με τους 'κιτρινόμαυρους' του Μανόλο Χιμένεθ και με το ίδιο σκορ πρόσθεσε ακόμα μία εμφατική νίκη.

Ο Άρης άρχισε όπως η ΑΕΚ. Με τον Γιάννη Φετφατζίδη να επιστρέφει στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', ως αντίπαλος και με τον Σάββα Παντελίδη να του δίνει το ρόλο του '10ριού', οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αιφνιδιάσουν τον Ολυμπιακό με γρήγορο και πιεστικό ποδόσφαιρο, εξωθώντας τον σε συνεχόμενα αμυντικά λάθη. Ο Άρης έπαιρνε έξτρα επιθέσεις από τα διωξίματα των Πειραιωτών και με κάθετο ποδόσφαιρο αναζητούσε την ευκαιρία απέναντι στην προβληματική άμυνα του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός - Άρης: Οι 'ερυθρόλευκοι' είδαν απέναντί τους την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Όλα αυτά μέχρι το 27'. Στην πρώτη φάση του, ο Ολυμπιακός σκόραρε και το έκανε δίχως να χρειαστεί... δεύτερη φορά. Σε αντίθεση με άλλα εφετινά παιχνίδια του όπου 'ματώνει' για να σκοράρει, αυτήν τη φορά το έκανε... μια κι έξω. Παράλληλη μπαλιά στον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος πετάχτηκε στην καρδιά της άμυνας του Άρη και το 1-0 ήρθε με εύκολο τρόπο.

Σαν να μην έφτανε αυτό, 8 λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι έκοψαν τον... βήχα των φιλοξενούμενων. Ο Ντανιέλ Ποντένσε σκόραρε με σουτ, φέρνοντας την μπάλα στο δεξί μέσα στην περιοχή, και οι Πειραιώτες έβαλαν γερές βάσεις για τη νίκη.

Με το 2-0 υπέρ του, ο Ολυμπιακός του β' μέρους κατέβασε ταχύτητα απέναντι σε μία ομάδα που είχε μείνει στο πρώτο καλό δεκάλεπτο. Ο Χαμζά Γιουνές ήταν μόνος μπροστά, ο Φετφατζίδης ήταν εξαφανισμένος και ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να φτάσει σε μία εύκολη νίκη. Το έκανε αφού πρώτα είδε τον... πρώην Νικολάς Μαρτίνες να μειώνει το σκορ στο 74'. Από το πουθενά ο Άρης μπήκε ξανά στο παιχνίδι και... άθελά του 'ξύπνησε' τον Ολυμπιακό.

Ένα λεπτό μετά, ο Ποντένσε βρήκε για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα μη αφήνοντας τον Άρη να ελπίζει σε κάτι καλύτερο και στο τέλος ο Μιγκέλ Άνχελ Γκερέρο έβαλε το... κερασάκι στην γενέθλια τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Ολυμπιακός - Άρης: Οι 'ερυθρόλευκοι' είδαν απέναντί τους την ΑΕΚ
EUROKINISSI

Για ακόμη ένα εντός έδρας παιχνίδι ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός, με (κακή) παρένθεση την ήττα-σοκ από τη Λαμία στο Κύπελλο Ελλάδας. Μετά από το 4-1 επί της ΑΕΚ και το 5-1 επί του ΟΦΗ, ήρθε το 4-1 επί του Άρη. Δεκατρία γκολ σε 3 παιχνίδια για τους 'ερυθρόλευκους', που έδειξαν για ακόμα μία φορά πως εφέτος αδίκησαν τους εαυτούς τους.

Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Σάββα Παντελίδη δεν έχασε επί της ουσίας κάτι. Συνεχίζει να έχει το πλεονέκτημα για την κατάληψη της 5ης θέσης που οδηγεί στην Ευρώπη και το μόνο που πρέπει να τον πονοκεφαλιάζει είναι η εμφάνισή του στο Φάληρο που είναι... πισωγύρισμα σε σχέση με τα τελευταία ματς και δη αυτά κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αν ξεπεράσει το συντομότερο δυνατό τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό, θα μπει ξανά σε... ευρωπαϊκές ράγες.

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK